петък, 15 юли 2011 г.

16 Юли от лето господне 2011-то

Днес е празник на изпитата от чичо ви Чочо бира. Трябва да ме поздравявате, че съм пил биричка и тайно да ми завиждате.

1054 г. — Ония измекяри от Шуменска заря вкарват интрига между Константинопол и Рим, което е повод за разделяне на християнската църква на два клона — католическа и православна. Изроди мръсни разцепихте света! Толкова ли не можете да направите нещо добро за хората, само лоши неща правите, какви сте такива?!

1661 г. — Пуснати са в обръщение първите парични банкноти в Европа от шведската банка в Стокхолм. До тогава всички са си разменяли изрезки от ТОП новини, защото този вестник е толкова безинтересен, че не става за четене.

1901 г. — Основан е АФК Бароу в град Бароу ин Фърнс. Абсолютно безизвестен отбор, но ако хванат Литекс ще ги направят сами да си говорят. При положение, че съдията не е "благосклонен" към шампиона, разбира се.

1945 г. — Проведен е първият ядрен опит, с кодово име Тринити, при който успешно е детонирана атомна бомба на полигона в близост до град Аламогордо в щата Ню Мексико, САЩ. Нека има повече радиация. Писна ми да гледам анатомично правилно развити хора.

1962 г. — Проведено е първото пробно предаване на цветен сигнал между Америка и Европа с помощта на спътник. До тогава всичко е Европа и Америка е било безцветно и е било най-модерно да се носи сиво защото е комбинация от двата единтвени съществуващи цвята.

1965 г. — Тържествено е открит 11,8-километровия тунел под масива Монблан, свързващ Италия и Франция. Бил е изкопан след, като при една разходка из Монблан. Чък Норис е кихнал към планината.

1979 г. — Иракския президент Ахмед Хасан ал Бакр подава оставка и на власт идва Саддам Хюсейн, а той к'во е замисли...нема им се верва на иракчани.

1999 г. — В 11 ч. 41 мин. общата стойност на акциите на Бил Гейтс в Майкрософт достига 100 млд. долара. Дай малко бе скъперник!

2011 г. - Помните ли к'во стана снощи, бе пияници мръсни!?

15 Юли - Поредния горещ ден

В Ботсвана днес е ден на президента. Черните гниди празнуват деня на някаква по-значима от тях гнида.

Бруней - ден на султана. Ей ги и тия пазнуват днес...боклуци тъпи. Не се виждат, какви са малки и незначителни...като някаква гнойна пъпка. Държави с толкова малко население въобще не трябва да имат право да празнуват, а трябва да са ни роби. То в Библията го пише "Има ли по земята държави с по-малко население от милион, значи народа е съгрешил и трябва да раобува на българите докато свят светува!" (Морз 17/3-14)

1240 г. — Шведско-новгородски войни: Състои се Битката при Нева, в която новгородската армия, водена от Александър Невски, нанася тежко поражение на шведските сили. Със спечеленото от войната Невски си прави пластична операция - с единия крак с предвижва, а с другия гледа телевизор.

1669 г. — От Шуменска заря продължават да бълват брой след брой и да тормозят човечеството с присъствието си. Вулкана Етна не издържа и направо изригва.

1965 г. — Константинос II е принуден да подаде оставка от поста министър-председател на Гърция. Това се случва след като в ТОП новини излиза новина, че Константинос II се мисли за куче и сериозна част от свободното му време минава в лаене и преследване на преминаващи автомобили. Тъпите гръци, разбира се се връзват на подлата манипулация на вестника и принуждават Константинос II да си подаде оставката. Тук е момента да предам много поздрави на феновете на ПАОК от Спас Делев,Янис Зику и Румен Трифонов.

2008 г. - Решавам да променя живота си из основи. Подлагам се на терапия и вече с лявата ръка не пуша и не пия, буквално "от друга страна" с дясната ръка пуша и пия.

2010 г. — Аржентина става първата държава в Латинска Америка, която официално разрешава еднополовите бракове. Очаква се в скоро време Карлос Тевез и Хавиер Масчерано да се вземат.

2011 г. - Търся си булчица. Трябва да може да прави салто за да се явява на състезания и да печели пари, които естествено да дава на мен. Да не е много ниска, за да не я мислят за мое дете. Ако може да не говори, освен ако не я попитам нещо важно, като например да и кажа "здравей" и тя да ми отговори ама най-много "здравей".

Резултати в Лига Европа

Снощи се изиграха срещите от втория предварителен кръг на Лига Европа. Повечето резултати бяха очaквани, като фаворитите спечелиха своите срещи а изненади почти нямаше. Българския Локомотив (Сф) направи 0-0 като гост на Металург (Скопие).

Караганди (Каз) - Сейнт Патрикс (Ейре) 2:1
Рустави (Груз) - Иртиш (Каз) 1:1
Шльонск (Пол) – Дънди Юнайтед (Шот) 1:0
Рад (Срб) – Олимпиакос (Волос, Гър) 0:1
Фламуртари (Алб) – Яблонец (Чех) 0:2
Купс (Фин) – Газ Метан (Рум) 1:0
Искра-Стал (Мол) - Вараждин (Хър) 1:1
Рудар (Ч. г.) – Аустрия (Виена, Ав) 0:3
Таурас (Литва) – АДО Ден Хааг (Хол) 2:3
ТПС Турку (Фин) – Вестерло (Бе) 0:1
Санта Жулия (Анд) – Бней Йехуда (Из) 0:2
Анортозис (Ки) – Гагра (Груз) 3:0
ФК Минск (Блрс) – Газиантепспор (Тур) 1:1
Ференцварош (Унг) - Алесунд (Нор) 2:1
Хекен (Шв) - Хонка (Фин) 1:0
Йоребро (Шв) – Сараево (Б. Х.) 0:0
Шахтьор (Солигорск, Блр) – Вентспилс (Лат) 0:1
Волеренга (Нор) - Мика (Арм) 1:0
Флориана (Мал) – АЕК Ларнака (Кип) 0:8
Макаби (Тел Авив, Изр) - Хазар (Азе) 3:1
Ланели (Уелс) - Динамо (Тб, Груз) 2:1
Среймур (Ф. О.) - Карабах (Азер) 1:1
Диферданж (Люк) – Левадия (Ест) 0:0
Вадуц (Лих) – Войводина (Срб) 0:2
Олимпия (Любляна, Слвн) – Бохемианс (ЕЙРЕ) 2:0
ПАКС (Унг) - Тромсьо (Нор) 1:1
Судува (Лит) - Елфсборг (Шв) 1:1
ТНС (Уелс) – Мидтиланд (Дан) 1:3
Тирана (Алб) - Спартак (Търнава, Слвк) 0:0
Кечкемет (Унг) – Актобе (Каз) 1:1
Жювенес (С.М.) - Работнички (Мак) 0:1
Металургс Лиепая (Лат) – Ред Бул Залцбург (Ав) 1:4
Влазня (Алб) – Тун (Швц) 0:0
Железничар (Б. Х.) – Шериф (Мол) 1:0
Крусейдърс (С. И.) - Фулъм (Анг) 1:3
Гленторан (С. И.) – Ворскла (Ук) 0:2
Металург (Скопие, Мак) – Локомотив София 0:0
Домжале (Слвн) – РНК Сплит (Хър) 1:2
Рейкявик – Жилина 3:0
Хафнафьордур – Насионал 1:1

четвъртък, 14 юли 2011 г.

Бразилия се събуди

След като започна разочароващо, също както домакина Аржентина, Бразилия снощи победи Еквадор с 4-2 и се класира за следващата фаза на „Копа Америка”. Звездите от тима на Мано Менезес Пато и Неймар вкараха по два гола, а за Eквадор на два пъти точен беше острието на Леванте Фелипе Кайседо.
Срещата започна шеметно и в 28-та минута,след пробив по лявото крило Андре Сантос центрира и звездaта на Милан Алешандро Пато засече топката с глава и откри резултата. Само 10 минути след това Рубиньо имаше възможност да удвои, но удара срещна гредата. В последвалата атака Кайседо стреля от границата на наказателното поле топката мина през ръцете на Жулио Сезар и се оплете в мрежата за 1-1. Само четири минути след подновяването на играта, младия талант на Бразилия Сантос Неймар преодоля вратаря на Еквадор и отново изведе Бразилия напред в резултата.Еквадорците отново отвърнаха на предизвикателството и изравниха в 59-та минута. Кайседо отново стреля от границата на наказателното, но този път Сезар нямаше никакъв шанс да спаси. Само две минути след това Бразилците отново си върнаха преднината, Неймар стреля, вратаря на Еквадор Масело Елисага изби, но при добавката Пато не сбърка.Бразилия неспря да натиска и в 72-та минута Mайкон проби от дясно, пусна топката по земя на Неймар, който с лекота направи 4-2.
С тази среща надпреварата в груповата фаза на турнира приключи. Благодарение на успеха си снощи кареоките отмъкнаха първото място в Група „В”, въпреки че преди срещата бях заплашени от отпадане. Със същия брой точки – 5, на второ място се класира Венецуела, но само по-лошата голова разлика ги остави втори.

Ето и мачовете, който ни очакват на 1/4 финала
Колумбия - Перу
Аржентина - Уругвай
Бразилия - Парагвай
Чили - Венесуела

14 Юни - Днес и около тази дата...

В ден божий 14 Юни от лето господне 2011-то започвам с няколко крилати фрази за по свежичко и после продължаваме със събитията:

Който нож вади - нож има.

Сговорна дружина – на планина отива.

Който се смее последен е най –тъп.

Който копае гроб други му – къртица намира.

Който нож вади – планина повдига.

В САЩ днес е ден на нудистите. Навсякъде е пълно с хора по гениталий. Ако бяха в Перник сигурно щяха да ги бият. Не защото са голи, а защото...незнам защото перничанин види ли човек трябва да го удари, иначе не му е хубаво.

61 726 г. пр. хр. – Изобретено е главоболието, като нов метод хората да мрънкат за нещо.

29 197 г. пр.хр. – В Китай са въведени модерните и до днес дръпнати очи.

1 век пр.хр. – В Рим започва да се изгражда канализация. Не че нещо, ама в някои крайни квартали на столицата ни през 21в. още няма канализация.

11 г. – Христос яде шамари от Йосиф, след като му е казал „Ко ми кааш кога да се прибирам, да н’ си ми баща?!”

64 г. – Нерон решава да направи едно благо и да изгори всички издания на Шуменска заря и буквално си играе с огъня. Става голяма беля...

11 века нищо

1228 г. — Луи VIII става крал на Франция след смъртта на баща си Филип II, който умрял от скука докато слушал радио Шумен.

1674 г. - Трендафил Серафимов решава, че ако спре да тича лятото между 2 и 4 след обяд и стои на сянка, може и да спре да му тече кръв от носа.

1902 г. — Кулата на камбанарията на базиликата Св. Марко във Венеция се срутва, след като е видяла поредното малоумно заглавие в ТОП новини.

1941 г. — Втората световна война: Червената армия използва за първи път легендарните ракетни установки Катюша, за да обезверят врага. В отговор немците им пускат развлекателните предавания на радио Шумен. Това води до масова депресия и самоубийства сред съветските войници.

2011 г. – С изненада установявам, че Перник наистина съществува, а не е измислено място като Мордор, Страната на чудесата или Разград.

Доза расизъм: Каква е разликата между пицата и негъра?
Като сложиш пицата в пещ не започва да вика.

сряда, 13 юли 2011 г.

ЦСКА победи ПАОК с 3:2

ЦСКА победи гръцкия гранд ПАОК с 3:2 в контрола играна в Холандия. Армейците играха по-добре и притежаваха топката в по-голяма част от времето, освен това пред червените се откриха и повече голови положения. ПАОК играха по-затворено, като основно разчитаха на бързи контраатаки. Впечатление направи, че играчите на солунския гранд играят доста твърдо, като в дадени моменти играчи на ЦСКА оставаха да лежат на земята. Въпреки, че армейците контролираха срещата първият гол бе отбелязан от ПАОК. Точен за гърците бе Виериня, който се разписа в 9-та минута след пробив и центиране от дясно. В 26-та минута Румен Трифонов изравни резултата. При една атака от дясно Грегъри Нелсън центрира в наказателното поле и от границата на малкия пеналт Трифонов засече топката с воле, оставяйки вратаря на гърците безпомощен. В 32-та минута съдията отмени гол на Спас Делев заради спорна засада. Изключително неприятно впечатление направи номер 9 в състава на гърците – Димитриос Салпигидис, който влизаше изключително грубо при всяка отдала му се възможност и в средата на първото полувреме заради него едва не се стигна до бой между двата отбора. Той очевидно незнае, че феновете и ръководствата на ЦСКА и ПАОК поддържат дългогодишни приятелски отношения. Резултата на почивката бе 1:1. След подновяването на играта армейците отново започнаха по-активно. В 46-та минута след едно центиране Спас Делев плонжира и с глава прави топката в горната греда, съдията обаче отсъди засада. В 49-ата минута резервата Мораеш центрира отлично и Спас Делев с глава изведе армейците напред. В 53-та минута Янис Зику, който влезе на почивката, получи една топка пред наказателното поле на ПАОК, видя, че техният страж е излязъл леко напред и с уникален прехвърлящ удар с левия крак реализира за 3:1.
В 70-ата минута резервата Цукалас намали на 3:2. Вратарят на ЦСКА Иван Караджов му подаде топката и гръкът го прехвърли без проблем. ЦСКА очевидно бе по-класният отбор и заслужено победи четвъртия в гръцкото първенство. Примомняме, че преди година двата клуба отново се срещнаха в контрола и тогава червените победиха с 3:1.

Съставите на двата отбора:

ЦСКА: Иван Караджов, Иван Бандаловски, Костадин Стоянов, Апостол Попов, Румен Трифонов, Тодор Янчев, Борис Галчев, Маркиньос, Спас Делев, Грегъри Нелсън, Мишел Платини

Резерви: Янис Зику, Жуниор Мораеш, Адемар Жуниор, Павел Виданов

ПАОК: Чалкиас, Лино, Ето, Малезас, Савини, Ариас, Виериня, Фотакис, Робер, Салпингидис, Атенасиадис

Защото сме българи

Преди три дни приключи световната лига по волейбол и шампион стана Русия. На финал те победиха бразилците, които от своя страна отсраниха Аржентина. За България обаче световната лига ще се запомни с няколко неща. На първо място с треньорския дебют на Радостин Стойчев.
Радо пое отбора в началото на май и за 50 дена се опита да наложи своите виждания за начин на игра. Към момента играта на представителния тим обаче е доста колеблива. Перфектното посрещане почти липсва, а плеймейкърът на отбора Андрей Жеков раздава елементарни топки. Това води и до лоши показатели в атака. В мача с Аржентина основните им нападатели имаха 60-70% успешни забивки, докато единствено Соколов от нашите успя да мине 50 процентовата граница.
Младите момчета в отбора не изпъкнаха с нищо и липсата на Теди Салпаров беше осезаема. Няма и адекватна алтернатива на Жеков, който в последно време прави всичко друго, освен да вдига успешно. Все пак аурата на младия Соколов изгря на това първенство и той се превърна в основен реализатор, но има още много какво да учи, като за най-фрапантен пропуск в играта му можем да отбележим факта, че почти винаги забива със затворени очи, нещо недопустимо в съвременния волейбол. Той обаче тепърва ще става звезда от световна величина.
Друга основна пречка пред Стойчев се оказаха контузиите. Казийски, Николов и Салпаров страдаха от различни болежки, като само Матей имаше сили да стисне зъби и да играе, макар и контузен. Владо също се включи в последния мач, но той на практика беше без значение. Нима някой е очаквал Аржентина да пусне нас напред, а не видимо по-слабия домакин? Получи се така наречената ситуация win-win, при която и двата отбора спечелиха от резултата, който постигнаха. Ситуация напомняща за мача ни с Русия от предварителните групи...
Петото място в крайна сметка е добро постижение. А и от тук напред тепърва ще станем свидетели на треньорския потенциал на Радо и на младите лъвчета, които той селектира. Силно впечатление ми направиха думите му при 2:0 за Аржентина - всички изглеждаха крайно обезверени, а Стойчев се опита да им вдигне духа с думите (цитирам по памет): „Айде, нямаме какво да губим! Дайте да играем. Да не се окажат прави после, като казват, че сме дошли да се излагаме...” в крайна сметка до обрат не се стигна, но поне най-после имаме качествен селекционер, един от най-успешните в Европа и на всичкото отгоре българин. Именно това е нужно на нашите - малко психическа нагласа и много тренировки, защото таланта и потенциала си личи, че ги има. Но за да постигнем нещо голямо трябва да се осигури спокойствие на треньора и на момчетата. Нека не проявяваме типично българската черта да мразим всичко и всеки, да не правим прибързани заключения за това кой колко е способен. И нека следващия път, когато чуем българският химн да бъде на финал на голям турнир и всеки от нас да си каже „Горд съм, защото съм българин!”.

автор: Емилиян Чернев

Сигнал от кораба майка (седмичен хороскоп на Маг Светлин)

Овен – Необясними защо интернета ви ще изчезне.Така ще разберете, че имате телевизор.
Телец – Поради липсата на интернет, дълго ще се колебаете дали да се самоубиете. След това ще си пуснете радио Шумен и всички колебания ще изчезнат.
Близнаци – След като сте гледали финала на световната лига по волейбол по Канал 1 и на вас ще Ви се прииска да се самоубиете
Рак – Очаква ви страхотна седмица,защото вашия интернет няма да изчезне.
Лъв – Ще си купите Шуменска заря, и така ще станете рекордния 3-ти читател на вестника.
Дева – Предишните две седмици си проиграхте шанса и сега ще си останете дева завинаги.
Везни – Ще започнете нова работа, но веднага ще напуснете, защото ще трябва всяка сутрин да четете Топ новини.
Скорпион – Само вие ще занете истинската причина за липсата на интернет (извънземните ни манипулират и гледат какво ще правим без фейсбук), защото сте чели нашия хороскоп
Стрелец – Ще останете без тоалетна хартя, добре че имате стари броеве на Топ новини.
Козирог – Липсата на интернет ще Ви побърка, ще решите да се обесите, но примката Ви ще се скъса защото само в интернет пише как да си направите сполучлива примка.
Водолей– Ще прочетете хороскопа на Топ новини, за разлика от нашия, там нищо няма да излезе вярно
Риби – Ще чуете по радио Шумен, че в града няма интернет, но няма да им повярвате. Защото на тях никой не им вярва.
Не търсете връзка с кораба майка, сигнала сам ще ви открие, но винаги го очаквайте…

13.07 - Прочети за да разбереш

Гуд МОГРЕН на феновете на Литекс, за всички останали добро утро. Днес според Уикипедия не се е случило нищо вълнуващо. Няма дори една африканска държава, която да празнува някакъв нелеп празник. Това значи, че днес няма да пиша смешки и в общи линии сте прецакани. От друга страна вие сте интелигентни хора(защото мен само такива ме четат) и виждайки, че по-долу има още написан текст предполагате, че горното изречение е било лъжливо...и сте прави. Прекалено сте ми ценни за да ви оставя на произвола на съдбата, за това ще импровизирам с леко тъпи, но все пак някакви смешки. Ще ви рАЗкажа как минава деня на един човек, който няма късмет(главните букви ще ви подскажат, кой точно е този човек).

8 часа - Събуждам се с усмивка на лице готов да покоря всички трудности, които срещна през деня. Правя си кафе и вземам Шуменска заря за да се информирам, какво се случва в България и по света. Разгръщам страниците и се порязах. Ей лоши хора са тия от тъпата Шуменска заря бе...направили ти вестник от по-мека от Емека хартия, а краищата наточили да режат като бръсначи бе...изруди мръсни. Изнервих се викам то се е видяло, че от тая Заря най-много да се самозаколя дай ще си пусна радио Шумен...нали са лидери в района - дано чуя нещо интересно.

9 часа - Най-накрая откривам на каква честота е радио Шумен. Всъщност 3-4 пъти минах през нея ама си мислех, че съм прихванал някакви сигнали от други цивилизации, понеже нищо не им се разбираше. Та по същество - заслушах се в някаквите им там новинки - гадни новини, мръсни новини. 15 минути само лоши неща - убиийства, самоубийства, изнасилвания... ей, какви хора са тия в това радио бе толкова ли не могат една хубава новина да кажат на хората - изруди мръсни. Както и да е свършиха им гадните новини пуснаха валутна информация. Долара се качвал спрямо лева. Абе изруди мръсни защо го правите това бе?! Не стига, че ви слушам тъпото радио ами и долара ще ми качвате - лоши хора, зли хора.

10 часа - Изнервен на тия малоумници решавам да се поразходя. По едно време някакви светлини, някакви чудесий покрай мен някой вика "интобирай го, интобирай го".

13 часа - Оказва се, че ме е блъснал ром на кон или иначе казано мангал конник. Посинил ме целия на човек не приличам. Лекаря ми вика нищо ти няма махай се от болницата, че ако постоиш още малко може да ти извадя някой бъбрек.

14 часа - Дим да ме няма от болницата. Прибрах се. То навън жега не се диша. Решавам да си направя едно Айс коффи. Вадя лед от хладилника и усещам някой ме дърпа за крака, поглеждам моето кучИнцИ. Стана ми едно мило...иска да си играе душичката. "Кажи бе Игнате да си играем ли искаш?" погледна ме с големите си жълти очи и тогава се усетих...това куче погледнеш ли го в очите и хапе , хаше лошо.

15 часа - Отивам в поликлиниката да ми бият инжекция да не взема да се превърна във върколак, когато дойде пълнолуние. Личната лекарка вика не ми се занимава с теб сега ще играя бриж с бабките, ходи в някоя ветеринарна клиника.

16 часа - Влизам във ветеринарната клиника и от вратата доктора ми вика "Охо, я вижте кой е намерил пътя към животинската лечебница(подаде ми бисквитка), къде е твоя стопанин?". Едва издържах да се държи с мен като с куче и да ме чеше зад ушите, ама какво да правиш...инжектира ме, 3-4 пъти докато уцели точното място...както и да е мина и това.

17 часа - Прибрах се и лежах 1 час че да не си навредя нещо.

18 часа - Излизам с приятели да пием по бира - малко социални контакти извън мрежата. Разбрахме се да се чакаме 18.15 те дойдоха в 19.

19 часа - Вземаме си по бира и сядаме на пейките на центъра.

21 и нещо - Пием си бира, чоплим семки и лаф. Това е истинска история вчера се случи. Лафче културно, приятно. По едно време някаква патрулка спира на булеварда над нас. Гледа гледа...тръгна...пак се върна. Слизат тия двамата униформените и идват при нас. Момчета личните карти...гледа ги такъв в тъмното, к'во видя не го знам то тъмница аз краката си не виждам... както и да е гледа ги нещо там вика "Добре ама нали знаете, че е забранено да се пие алкохол на публични места. Ако е скрит по-може ама иначе не." Викаме да бе ние не пием вече...то верно бирата беше свършила - много гадно. После се връща с приятеля си (да не използвам по-силно определение) и вика "На вас кой ви каза да местите пейките. Защо сте ги сложили една срещу друга?" незнам, какво очакваше да му кажа "Господ ми нареди да ги сложа, че да не си говорим от 3 метра все едно не се познаваме"...

23 часа - Бихме лаф още към час и се прибрахме. Сядам на компютъра да видя, колко посещения има в Авантаж и да напиша някой ред за гуд МОГРЕН и Литекс. Написах аз ама компютъра почна нещо да се прави на крива нива. ИзнервИх се ударИх го, той ми върна с токов удар...и сега незнам пиша ли го това в несвяст ли съм още...някакво изтръпнало ми е...Айде до утре надявам се тогава да мога да вкарам и някой исторически факт от Уикипедия.

вторник, 12 юли 2011 г.

Литекс с трудна победа на старта в ШЛ

Литекс започна по крайно необедителнен начин атака на групите на Шампионска Лига. Оранжевите разочароваха с представянето си и трябва да вземат спешни мерки ако искат да се мерят с големите в Европа. Шампионът на България стигна до изключително трудна победа с 2:1 над шампиона на Черна гора Могрен. Оранжевите започнаха по-силно мача, но в 14-та минута след грешка в отбрана на ловчанлий Могрен отбелязаха гол. Точен за черногорците бе Миодраг Зек. Без съмнение ключови моменти за отбора на Любослав Пенев бяха влизането на Светослав Тодоров и Момчил Цветанов. В 77-та минута Литекс стигна до гол, негов автор бе ветеранът Светослав Тодоров, на който асистира младата надежда Момчил Цветанов. Две минути по-късно тандема Цветанов-Тодоров отново даде резултат. Голмайстор отново бе Тодоров, а в изработването на гола отново дейно участие взе Цветанов. Новите бразилски попълнения на Литекс Марасема и Кодо тотално разочароваха. Това за пореден път повдига въпроса нужно ли е да се привличат анонимни чужденци при положение, че българските отбори разполагат с не по лоши родни футболисти. Определено Любо Пенев трябва да дава повече шансове за изява на Момчил Цветанов, за който отдава родни специалисти не пестят суперлативи.

Аржентина възкръсна

Отборът на Аржентина най-накрая се събуди и показа, какво може в турнира Копа Америка. Домакина на това издание започна колебливо и след два слаби мача, снощи гаучосите разбиха Коста Рика с 3:0. С тази победа Меси и комания си осигуриха второто място в група „А” и класиране на четвъртфиналите.
Както и в първите мачове, тима на Серхио Батиста, започна колебливо и първия гол падна чак в продължението на първото половреме. След лошо изчистена топка, Фернандо Гаго стреля от почти 20 метра, вратаря на Коста Рика не се намеси по най-добрия начин и изчисти топката в краката на Серхио Агуеро, който не сбърка пред опразнената врата. Този гол окрили домакините и веднага след почивката те удвоиха. В 52-ра минута Меси напоми за себе си и изведе по превъзходен начин Агуеро сам срещу вратаря. Зетят на Марадона отново беше безпогрешен и опъна мрежата зад гърба на Мойра. Анхел Ди Мария направи резултата класически в 64-та минута, когато след брилянтан пас от дълбочина на Меси, бързоногото крило на Реал Мадрид надбяга защитата на Коста Рика и прати Аржентина на четвъртфинал.
С този успех Аржентина събра актив от 5 точки и завършва на второто място в група "А" След отбора на Колумбия който има 7 точки. Тимът на Коста Рика пък остава трети с 3 точки и ще трябва да се надява да бъде сред двата най-добри трети отбора в групите, за да продължи на 1/4 финал. На четвъртфиналите пък Аржентина ще срещне отборът, заел второто място в Група C, като това ще бъде някой измежду Перу, Чили или Уругвай.

Ваканция във фейсбук

Лято е! Навън живачния стълб расте все повече и повече, а благодарение на лятната ваканция улиците са пълни с бездействащи дечурлига. Преди ден седнах с мой приятел на кафе (където едвам намерихме място защото беше по-пълно от баничарница през голямото междучасие) и видях една гледка, която едновременно ме изуми и шокира. До нашата маса седяха три дечица на видима въраст не повече от 8 години. Малките хлапета си говореха как нямало да прочетат разни детски книжки (може би дадени им от учителката за да си уплатяват времето през лятото, а не да киснат по кафета),защото нямали време(а с какво са заети толкова незнам) и как други хлапета им искали приятелсво във Фейсбук. С моя приятел се спогледахме и видях в очите му как и през него минава мисълта „накъде отива тоя свят”. Започнахме да си говорим разни работи, но аз неможех да проумея как тези невръстни дечица се наливаха със сок и обсъждаха, кой, какво късметче е изтеглил от Фейсбук. Замислих се трябва ли децата да имат толкова свободно време през лятната ваканция. Да се шляят безцелно по кафета и да се ровят из интернет.Няма ли да е по-добре да им се намери някаква работа. Да се измисли някаква занималя за децата по време на лятната ваканция, където да ходят задължително, да четат книжки и да вършат, някакви по-полезни неща, от това да киснат пред компютъра. Когато аз бях дете ваканциите прекарвах на село, където ритах топка, карах колело и помагах, къде с желание, къде не на баба и дядо. Вярно, тогава нямаше Фейсбук и интернет. Вместо да играем Фифа, ритахме топка наистина. Вместо да четем статуси във Фейсбук, четяхме „Патиланско царство”. Може аз вече да остарявам, но това е ненормално. Вместо децата да свършат някоя полезна работа, да поспортуват или да прочетат нещо, те се мотат по кафетата. А колкото и изтъркано да звучи, децата са бъдещето. Едно дебело и мързеливо бъдеще. Лятната ваканция винги е била най-хубавия период от училище, но ако изхода е тя да се намали или направо да се премахне. Аз гласувам за, и с двете ръце.

12.07

Днес е ден на независимостта в Карибати(това на снимката е знамето им). Аз имам осоено отношение към тази островна държава. Много ме радва. Това е единствената държава в света, която е разположена едновременно в северното, южното, източното и западното полукълбо. Разстоянието между най-западната и най-източната точка на тази държава е около 4000 km (колкото от Москва до Лисабон), а разстоянието между най-северната и най-южната точка е около 2300 km (колкото от Атина до Стокхолм). Въпреки това нейната площ е само 831 km2. Абе яка дръжава няма да се бъзикам с нея. А можех!

Заради Карибати сега ще си го отнесе Сао Томе и Принсипи. Тази държава има празник някакъв там ама не ме интересува. Черни са. Даже много черни. И като стана дума за черни, каква е връзката между негъра живеещ в Сао Томе и Принсипи и дървото? Въжето! Като цяло предците на тия от изстрадалата им тъпа държавичка са били роби, така че не вижам причина и сега жителите на Сао Томе и Принсипи да не са ни роби. Много време им обърнах на неграта, стига толкова да ходят да бачкат, че иначе няма да еволюират.

540 г. пр.хр. - Кур за лефски оглася древен Китай след като Конфуций се е напил с бира и иска да сподели убежденията си с целия свят.

539 г. пр.хр. - Сидхарта Гаутама или просто Буда отвръща на предизвикателството с "бий чорбата по главата".

12 г. - Оказва се, че това е новата дата на създаване на Локомотив Пловдив. Реално тогава един от най-добрите футболисти на Локо - Ицо Джисъса създава клуба с 12 свои приятели, като някой от тях по-късно пишат устава на спортния клуб. Единия от футболистите се оказва жълт ама то от човек с името Юда к'во да очакваш...

635 г. — Хан Кубрат е удостоен с титлата патриций от император Ираклий след като е създал Ботев Пловдив и е дарил щастие на хиляди фенове.

1543 г. — Крал Хенри VIII сключва брак с Катрин Пар - своята шеста и последна съпруга. Ей това е пич. Много съпруги, много бракове - действа с размах човека. Не като вас 1-2 съпруги цял живот... какво е това бе?! Ситните бе, ситните! Я се стегнете и работете в малко по-голям мащаб!

1876 г. — Италианската циркова артистка Мария Спелтерина преминава по въже над Ниагарския водопад за 11 минути и се връща, ходейки назад, за 10 минути. Ех, защо не бях там да и резна въжето...

1920 г. — Официално е открит Панамският канал. Броят на хората, които са умрели при изграждането му е 27 500. Дано са били гърци.

1957 г. — Американският лекар Лерой Барни представя виждането, че тютюнопушенето е една от основните причини за нарастналия брой на заболелите от рак на белите дробове. Това е един велик учен! Как само е стигнал до отркитието че като вдишваш дим и после кашляш от него вероятно белите дробове не се кефят...

2003 г. — В Канада е легализирана употребата на марихуана. Знам, знам искате в Канада...ама визи трябват. С Холандия положението е доста по-лесно.

2011 г. - Очаква се да е жега, което означава през деня да си останете вкъщи. Ако сте симпатична девойка можете да дойдете в нас. Все ще се намери какво да правим.

понеделник, 11 юли 2011 г.

11 Юли

Днес е световния ден на човечеството. С други думи ако сте човек днес е вашият ден! Празнувайте хорааа! По традиция празника се отбелязва като всички излизат на терасите си и викат "Чочо е най-големия човек и аз съм му изключителен фен!" както и "Най-големия след Бог е Юрий Проданов, следван от Иван Капралов!". Ако ли пък не просто се напийте и не забравяйте, че днес оправданието(повода) за да се направите на мотики е Авантаж, който ви е дарил с тази безценна информация.

Поради липса на по-интересна държава, която има национален празник днес ще ви занимавам с Монголия. Това в общи линии е една скучновата страна, където обаче си хапват мляко и месо от камила, което ме кара да се усмихвам...и аз незнам защо. Въшреки че са доста по-големи от България по площ населението им е около 3 000 000, което значи, че можем да си се бъзикаме с тях, колкото си искаме понеже са малки и не могат да ни набият. Абе като цяло са скучни хора, гадни хора, жълти хора...изядоха ми камилката, гадни хора, жълти хора!(това с "гадни хора,жълти хора" идва от един скеч...пишете във вбокс "пълна лудница куче" и ще ви изникне от нищото)

1 г. пр. хр. - Всички са в очакване да стане нулева година за да видят какво точно ще се случи.

8 г. - За малко да се простим с невръстния Исус Христос след като бърка в контакта. За щастие по това време не е имало ток и всичко си продължило нормално.

1168 г. - Установяване на ацтеките в Мексико. Преди това те скитали из северна америка в търсене на пичка, но попадайки в Мексико се влюбили в текилата и останали там да си къркат.

1346 г. — Изобретен е Карл IV, като император на Римската империя.

1919 г. — В Холандия е въведен 8-часов работен ден. В България принтера ни се развали и викаме системния така че работния ден да е максимално къс.

2006 г. — Microsoft прекратява поддръжката на Windows 98 след като казва "Windows играеш като баба ми честно"

2011 г. - Да си пожелаем тази седмица да ми е по-приятна от предишната, че като си спомня и тръпки ме побиват...

неделя, 10 юли 2011 г.

Русия спечели Световната лига

Тимът на Русия е новия шампион в Световната лига по волейбол. След трудна победа с 2:3 Сборная грабна златните медали и потопи Бразилия в скръб. Мачът бе много равностоен и динамичен. През цялото време нещата бяха на кантар като Сборная показа по-здрави нерви от Селесао и стига до така желаната победа. Бразилците поведоха в резултата след, като взеха първия гейм с 25:23. Следвашите 2 гейма бяха за Русия, които ги спечелиха с 25:27 и 23:25 и показаха, че този път са твърдо решени да станат шампиони. В четвъртия гейм Селесао доминираше и спечели с 25:22. Така се стигна до изключително вълнуващ и оспорван тайбрек. В началото на гейма бразилци и руснаци играха точка за точка до 5:5. След това руснаците дръпнаха в резултата и поведоха с 6:9. Бразилците бързо се мобилизираха и направиха 8:9, за повече обаче нямаха сили и Сборная направи резутата 8:11. После мача отново тръгна точка за точка като при 10:14 нещата вече бяха ясни. Бразилците взеха последна точка за 11:14 след, което Максим Михайлов донесе така желаната точка, а с нея и титлата за Русия. Това е втората титла за Сборная в най-комерсиалния волейболен турнир. Следващата година финалите ще са в България и нека си пожелаем добро представяне и класиране поне за финала.

Важно е да си красив...

Във все по-комерсиализираното ни ежедневие секса продава. Фикс идея на ученичките на по 15-16 години е да си намерят богат приятел (като възрастовата граница не е от значение), който да има поне 2 коли, 3 къщи и 4 фирми. В секс символи пък се превръщат футболисти с повече килограма гел по косата, отколкото вкарани гола и с повече татуси, отколкото записани игрови минути. От там те стават и идоли на подрастващите и вместо на терена те отделят повече време по дискотеките и татус салоните.
Най-ярките представители от съвременните идоли са Благой Георгиев – Джийзъса и Валери Божинов. И двамата смениха много отбори и двамата са считани за модни и секс икони. И двамата имат афери с фолк певици, но за разлика от Благой, който се върна при жена си и детето си, Божинов бива все повече лансиран в шоубизнеса отколкото на терена.
Тук е момента да похвалим Валери, който мина през отбори като Фиорентина, Ювентус, Манчестър Сити и Парма за да стигне до момента в който от нежелан в Парма се оказа най-голямата звезда на Спортинг, като дори взе номер седем, носен някога от легендарния Лиуш Фиго. И всичко това той постигна с един единствен силен сезон в Лече. Нека все пак му пожелаем успех и дано най-накрая дългоочакваното му развитие като футболист, най-после да се състои.
За съжаление обаче не всеки има късмета, красотата и любовните подвизи на Валери и много млади футболисти залязват, още преди да са изгрели. Потъват в нощните заведения или в опияняващата забрава на алкохола. Докато не се промени мисленето на младите и футбола им пречи на пиенето, а не обратното - няма как да видим новия Бербатов, Стоичков, Якимов, Дерменджиев ...


автор: Емилиян Чернев

10 Юли - Обзор на гадната седмица...

По идея на едно от най-красивите момичета, които познавам пиша следните редове. Те ще са ретроспекция на случилото ми се през изминалата седмица. Вероятно няма да са ви е смешно, ама се насилете да се смеете, че да не ви насиля аз.

Понеделник – гаден ден. Станах рано сутринта и написах статия за случилото се през деня. После реших да си направя овесени ядки. За целта си напълних чаша с вода, която да сложа в микровълновата. До тук всичко беше супер, но после в опита си да я поставя в микровълновата, нещешли ръката ми изтръпна и обърнах половината чаша върху себе си, а другата половина се изля върху контакта. Събудих се 3 часа по-късно целия миришещ на изгоряло. Кофти ден, гаден ден.
Реших да се изкъпя, че нали е неприятно да миришеш на пърлено пиле. Влизам в банята и от раз...паднах. Навехнах си китката, любимата ми китка. Както и да е пуснах си вода, нямаше топла, къпах се със студена. Абе гаден ден.

Вторник – гаден ден. Събудих се и написах страшна статия. Супер смешна и забавна ама компа се скапа. Реших да си го самопоправя, че нали съм си сръчничък. Взех клещи и отвертка и ги наврях в РС-то. Щеше да е добре да го бях изключил от ел. мрежата... айде още 3 часа аут. Изкъпах се с вряла вода, че нямаше друга.
Викам си ще покарам колело да си успокоя нервите. Супер беше. Покарах си. 12 секунди, после гумата се спука, точно като минавах през едно кръстовище... псувни работи. Абе гаден ден, кофти ден. Направо се бях отчаял. Викам ще поспя утре е нов ден.

Сряда – гаден ден. Не можах да спя. Хапаха ме комари. Цяла нощ.
Викам си ще отида на фитнес, тъкмо не съм ходил отдавна. Ще потренирам всичко ще е ок. И беше. Влизам няма никой. Пусто... супер яко. Няма кой да ти се пречи тренираш си...всичко е 6 точки. Лягам на лежанката бутам веднъж, бутам дваж, бутам трети път бутам, бутам, бутам...нямаше четвърти - 3 и щангата на гърлото. А насам, а натам...кислорода взе да привършва...както и да е дойде след 20 минути някакъв човек. Смя се 5 минути после ми помогна. Гаден ден щях да си умра.

Четвъртък – гаден ден. Реших да си взема куче. Хубаво малко кученце. Е не много малко, ама пък хубаво. Така де и мен трябва някой да ме обича. Взех го човека вика дресирано е нямаш грижи. Само не го гледай в очите че мисли, че иска да си играете и ще ти скочи. Как да е занесох го вкъщи ама скука. И си викам ще го погледна в очите та да си поиграем малко с кучИнцИто. Да де ама оня тъпак объркал кучетата и ми дал това, което като го погледнеш в очите и те мисли за заплаха и напада. Нахапа ме. Плаках. Гаден ден да бях умрял във фитнеса вчера.

Петък – гаден ден. Нарекоха ме курва. Наистина. Т.е. не точно курва, ама ме питаха на кой съм се предложил, което си е същото.
Седнах на кафе барем се поосвестя малко. Поръчах си бяло фрапе. Оная мастия вместо да ми сложи мляко във фрапето ми сложила негасена вар. Аз повръщям тя се смее, аз повръщам тя се смее. Гадна мастия. Като тъпото ми куче дето, като го погледна и ме хапе.

Събота - гаден почивен ден. Сложих Еврофутбол на 3 мача, че по-сигурно. Всички ме издъниха. И това беше наистина.
Викам си остави се то се е видяло че няма да се прокопса дай да отида на дискотека. Звъня на приятели разбрахме се направо в дискотеката да се видим. Отивам в Колизеум приятели тук приятели там...няма ги. Звъня им „Къде сте бе?” „Е в Мамагая, ти каде си?”. Отивам в Мамагая приятели тук приятели там...няма ги. Звъня „къде сте бе?” „Еми в Колизеум.”. Викам ОК отивам в Колизеум. Тръгвам да влизам, охраната ми вика дай лична карта. Давам му аз, той ми вика не така, по-уважително. Давам му я пак...абе к’во стана нз ама ме би. Не влязох в дискотеката...после видях приятелите навън... и те ме ритнаха... ей така...абе кофти седмица.