четвъртък, 14 юли 2011 г.

Бразилия се събуди

Posted on 9:16 by Десислав Малинов

След като започна разочароващо, също както домакина Аржентина, Бразилия снощи победи Еквадор с 4-2 и се класира за следващата фаза на „Копа Америка”. Звездите от тима на Мано Менезес Пато и Неймар вкараха по два гола, а за Eквадор на два пъти точен беше острието на Леванте Фелипе Кайседо.
Срещата започна шеметно и в 28-та минута,след пробив по лявото крило Андре Сантос центрира и звездaта на Милан Алешандро Пато засече топката с глава и откри резултата. Само 10 минути след това Рубиньо имаше възможност да удвои, но удара срещна гредата. В последвалата атака Кайседо стреля от границата на наказателното поле топката мина през ръцете на Жулио Сезар и се оплете в мрежата за 1-1. Само четири минути след подновяването на играта, младия талант на Бразилия Сантос Неймар преодоля вратаря на Еквадор и отново изведе Бразилия напред в резултата.Еквадорците отново отвърнаха на предизвикателството и изравниха в 59-та минута. Кайседо отново стреля от границата на наказателното, но този път Сезар нямаше никакъв шанс да спаси. Само две минути след това Бразилците отново си върнаха преднината, Неймар стреля, вратаря на Еквадор Масело Елисага изби, но при добавката Пато не сбърка.Бразилия неспря да натиска и в 72-та минута Mайкон проби от дясно, пусна топката по земя на Неймар, който с лекота направи 4-2.
С тази среща надпреварата в груповата фаза на турнира приключи. Благодарение на успеха си снощи кареоките отмъкнаха първото място в Група „В”, въпреки че преди срещата бях заплашени от отпадане. Със същия брой точки – 5, на второ място се класира Венецуела, но само по-лошата голова разлика ги остави втори.

Ето и мачовете, който ни очакват на 1/4 финала
Колумбия - Перу
Аржентина - Уругвай
Бразилия - Парагвай
Чили - Венесуела

No Response to "Бразилия се събуди"

Leave A Reply