четвъртък, 2 април 2009 г.

Роби Кийн наказа Българи и Италианци


С гол в 88 минута капитанът на Ирландия Роби Кийн развали радостта на Българския национален отбор след победата срещу Кипър,като донесе точката на своя отбор срещу Италия.
След леко несправедлив червен картон на Пацини още в 4 минута,адзурите все пак намериха сили да поведат в резултата.Точен бе Винченцо Якуинта в 10 минута ,след като Фабио Гросо го намери непокрит в наказателното поле.Останали с човек по-малко световните шампиони нямаха голям избор освен да се стремят да запазят резултата.Изключение правят може би първите петнайсетина минути от началото на втората част,когато домакините имаха все пак възможност да удвоят резултата.Последните 30 минути бяха изцяло за гостите,които в края на срещата можеха да се поздравят и с пълния успех.
Така Италия остава начело в класирането на 8 група с 14 точки.Втори и с 2 по-малко са Ирландия,а Българският национален отбор заема трета позиция със седем точки,и единствено победа срещу бойките Ирландци би ни оставила в играта за място сред най-добрите отбори на планетата.

сряда, 1 април 2009 г.



Първа победа за България в квалификациите!

В този изключително важен за България мач публиката беше изпълнина националния стадион "Васил Левски".Българите излязаха без промени, от мача срещу Ейре, срещу коравия отбор на Кипър.
Мача започна повече от добре за нашия отбор с гол още в 8мин. когато Димитър Рангелов навлезе прекрасно по лявото крило и след центриране Ивелин Попов не сбърка с глава. Домакините не спряха с атаките и 23мин. когато Телкийски центрира Стилиан Петров засече топката с глава но вратаря на Кипър Йоргалидис беше на мястото си.
36мин. При една от малкото атаки на гостите през това първо полуврем се наложи Станислав Ангелов да чисти топката от гол линията.
41мин. След прекрасно изпълнен фал на Благой Георгиев Димитър Рангелов игра с глава но топката се размина на сантиметри от страничния стълб.
45мин. Съдията прояви милост към Станислав Манолев който събори на земята откъсващия се сам срешу вратаря Алонестис.
Второто полувреме започн както свърши първото с лек натиск на Гостите.
53мин. След изпълнение на ъглов удар Христу стреля но Иванков изби, а в последвалото разбъркване пред вратата се наложи Станислав Ангелов отново да избива от гол линията и така сложи начало на светкавична контраатака за България при която Ивелин Попов нацели напречната гред на Кипърската врата.
78мин. Димитър Иванков показа, че е в много добра форма с поредното си добро спасяване.Последните минути играта се разпокъса и съдията отпусна 5мин. продължение.
93мин. Велизар Димитров който влезе като резева пропусна сам срещу Вратаря на гостите.
94мин. обаче Димитър Макриев не се поколеба пред вратата на Кипър и вкара първия си гол за националния отбор след асистенция на Велизар Димитров.
Така националния отбор постигна първата си победа в групата и съхрани всички шансове за класиране живи.
Юве продават Трезаге, привличат Куалиарела

От "Старата госпожа" смятат да се разделят с Френския нападател Давид Трезаге, след като нападателя е с обтегнати отношения с треньора Клаудио Раниери от реванша с Челси, тогава Трезаге изказа недоволството си от това че беше сменен.Най-вероятно Французина ще поеме в посока Лондон, Където от "Челси" изявяват желание да го привлекат.За основен негов замстник, според медиите в Италия се посочва нападателя на 'Удинезе" Фабио Куалиарела.В интервю през седмицата италианския национал каза:
"Ако Ювентус ме поиска, тогава не мога да кажа не. Бил съм в Асколи и Удинезе, единствената бяло-черна фланелка, която ми липсва е тази на Юве”.

неделя, 29 март 2009 г.

В - група
На фона на снощтната квалификация между България и Ейре, днес от 14:00 се игрха мачовете от XXIV кръг в Североизточната ни "В" АФГ.
Ето и резултатие:



Шабла (Шабла) - Аксаково (Аксаково) - 1:4


Спортист (Генерал Тошево) - Девня 2005 (Девня) - 3:0сл.

Доростол 2003 (Силистра) - Преслав (Велики Преслав) - 0:0


Черноморец 2003 (Бяла) - Бенковски (Бяла) - 1:1


Добруджа (Добрич) - Ендже (Царев брод) - 0:1


Черноломец 04 (Попово) - Рапид (кв.Дивдядово, Шумен) - 2:1


Суворово (Суворово) - Две могили (Две могили) - 0:2

в Борово:
Аристон (Русе) - Орловец (Победа) - 1:2


Септември 98 (Тервел) - Скрита сила (Мъдрево) - 1:0


Разград 2000(Разград) - почива

Ендже (Царев брод) направи голяма крачка към оставането в Групата като победи като гост още един пряк съперник за оцеляване. След Попово миналия кръг, днес под ножа мина и тима на Добруджа(Добрич) и отбора на цитадела е вече на 16-то място с 20т.


За разлика от Ендже, отбора на Рапид нямаха такъв късмет и загубиха от Черноломец 04 с 2-1 в Попово. така другия тим от Щуменска област остава на 11-то място.


Третия Шуменски отбор Преслав направи 0-0 с Доростол в Силистра. Така Преслав си остана най-добре преставящия се отбор и въпреки равенството измести от 7-мото място Скрита сила, но отбора от Мъдрево е с мач по-малко.