петък, 24 април 2009 г.

Какво ни чака през уикенда в Шумен


Тази събота от 17:00 ще се играят мачовете от XXIIкръг на Източна "Б" ФГ. На стадион "Димитър Бурков" в Търговище отборът на "Волов" Шумен ще се изправи срещу "Сеткавица".

Регионалното дерби е от изключителна важност и за двата отбора, които на всяка цена трябва да вземат трите точки."Волов" продължават с битката за оцеляване, а "Светкавица" са в слаба серия и не са усещали вкуса на победата от цели 5 мача, което ги доближи до опасната зона.

И двата тима ще са лишени от ослугите на досата от основните си футболисти. За "Волов" С.Стоев е наказан за един мач, а капитана на "Светкавица" Р.Комитов и халфа М.Великов също няма да са на разположение поради наказание този кръг.

Поради контузии за Шуменци от групата отпадат Кяшив Фахрединов, Божидар Йорданов и Валентин Илиев. Иван Мартинов е на облекчен режим поради прекарана бронхо-пневмония и също остава извън сметките на старши-треьора на "Волов". Васко Боев също поднови тренировки и най-вероятно ще попадне в групата за трудното гостуване в Търговище.

Тези два отбора са стари познайници и вероятно отборите ще разчитат на грешка на противника за да грабнат победата. Пролетния полусезон "Волов" победиха служебно след неявяване на "Светкавица", когато мача се игра на градския стадион в Каварна.

Ако пък не ви се ходи чак до Търговище, а Ви се гледа футбол може да отскочите до кв. Дивдядово където отбора на "Рапид" ще посрещтне "Аксаково".Мача ще се играе в неделя от 15:00 на стадиона в кв.Дивдядово.

сряда, 22 април 2009 г.

4:4 във вълшебна нощ на "Анфийлд"

"Ливърпул" за втори път в разтояние на седмица влязаха в историята с още един феноменален мач. След като всички си мислеха, че нищо неможе да надмине мача срещу "Челси" , "Ливърпул" показаха, че няма невъзможни неща и направиха още един луд мач този път срещу Арсенал. След това невероятно шоу на "Анфийлд" червените излизат на първо място с равни точки с "Ман. Юнаитед" но и с два мача по-малко. Звезда на това съпер шоу се превърна руския нападател Андрей Аршавин, който вкара цели 4 гола.
В този невероятен мач, който едва ли някой искаше да свърши, емоциите започнаха с първия гол на Аршавин, който откри головата си сметка в 36-ата минута.
През второто полувреме "Ливърпул" обърнаха мача само за 10 мин. Първо 56-ата. минута Торес засече центриране на Каут, а след това и Юси Бенеюн повтори упражнението след кошмарна игра в защитата на "Топчиите".
Втория пълен обрат се случи след 70 минути игра, когато дойде времето на Аршавин.
67-ата мин. той отбеляза след като надигра Арбеола и прониза мощтно мрежата на Рейна. Само три минути по късно руснакът оформи своя хттрик след грешка на Аурелио, който вместо да изчисти бутна топката в краката на Аршавин.
73-ата мин. "Ливърпул" намериха сили и испанската перла на червените Фернандо Торес покза класата си и с брилянтна техника и прати топката в мрежата за 3-3.
Драмата започна! Домакините се хвърлиха в нападение търсейки победния гол, но Тио Уолкот не беше на това мнение. Той открадна топката и с феноменален сприн измина почти целия терен и изведе Аршавин сам срещу Пепе Рейна, руснакът беше безпогрешен и за пръв път в кариерата си вкара 4 гола в един мач.
Когато всичко изглеждаше изгубено и "Ливърпул" се отдалечаваха от титлата с всяка изминала минута, Юси Бенеюн изкочи в наказателното поле на "топчиите" сякаш от нищото и съхрани надеждите на "Ливърпул" за титлата.

"Реал" доближи "Барса", след драма

"Реал" Мадрид успя да вземе безценни три точки срещу "Хетафе" и да се доближи съвсем близо до "Барса" - само на една победа разстояние. "Хетафе" на два пъти излизаше напред в резултата, но отбора на "Реал" не се предаде и в краина сметка догони и обърна гостите.
"Хетфе" започнаха мача ударно и още в 4-ата минута имаха възмойност да открият чрез Солдадо, но той прати топката над горната греда. В 10-ата обаче юношата на белите се поправи за своята грешка и изведе гостите нпред след удър с глава.До края на полувремето двата отбора си размениха няколко опасни атаки но до точен удър в една от двете врати така и не се стигна.45-ата минута секунди преди края на полувремето Гонсало Игуааин успя да изравни и да даде глътка въздух за домакините.
Второто полувреме започна с натиск на "Реал", кето беше логично от гледна точка на значението на мача.Пред вратата на "Хетафе" се изредиха да пропускат Раул, Хунтелар и Рафаел ван дер Ваарт. Влезлия на почивката Ариен Робен се контузи и бе заменен от Ройстън Дренте. Гостите от своя страна не се покриха и също имаха няколко визможности да победят предимно от контраатака.
83-ата минута обаче Хуан Албин беше точен и изведе гостите напред 1-2.
"Реал" обаче отвърнаха на удъра светкавично и Гути изравни след прекрасно изпълнение на пряк свободен удър. Минути след изравняването Пепе събори Каскеро в наказателното поле и съдията непоколебимо отсъди дузпа. зад топката застана потърпевшия Каскеро но подходи много несериозно и Касияс хвана топката.

Всичко се реши последната минута когато представящия се страхотно този сезон Игуаин донесе победата на "Белия балет" с 18-тия си гол за сезона.

понеделник, 20 април 2009 г.

Североизточна "В" АФГ

На връх великден се играха по-голямата част от мачовете в Североизточната "В" АФГ. Трите Шуменски отбора имаха много тежки гостувания. Ето и резултатите:


18 април 2009, събота, 15:00 ч
Доростол 2003 (Силистра) - Две могили (Две могили) 1:0
Черноморец 2003 (Бяла) - Орловец (Победа) 2:3
Добруджа (Добрич) - Скрита сила (Мъдрево) 0:2
18 април 2009, събота, 17:00 ч
Черноломец 04 (Попово) - Разград 2000 (Разград) 0:3
19 април 2009, неделя, 15:00 ч
Шабла (Шабла) - Преслав (Велики Преслав) 3:5
Девня 2005 (Девня) - Бенковски (Бяла) 0:3 сл.
Аксаково (Аксаково) - Ендже (Царев брод) 4:1
Спортист (Генерал Тошево) - Рапид (кв.Дивдядово, Шумен) 2:1
в Борово:
Аристон (Русе) - Септември 98 (Тервел) 3:1
Суворово (Суворово) - почива

След този XXVIII кръг отбора на "Аксаково" спряха печелившата серия на "Ендже", който незнаеха вкуса на загубата цели четири мача, но днес загубиха тежко с 4-1. Дори след тази тежка загуба "Ендже" остават на 14-то място с 26 точки.
"Рапид" продължават с негативната серия от 4 поредни загуби, днес те загубиха дори и от непретециозния отбор на "Спортист"(Генерал Тошево).
"Преслав" разбиха "Шабла" като гост с 3-5 , така "Преслав" запазват 7-то място и си остават най-добрия Шуменски отбор през този сезон.

неделя, 19 април 2009 г.

Екип на АВАНТАЖ Ви пожелава весели празници

В християнската религия на Възкресение Христово се чества възкръсването на Исус Христос на третия ден, след като е разпънат на кръст. В Неделята – Великден, Духът на Иисуса отворя отново за нас райските двери.
Днес имен ден имат всички, които се наричат Величко, Величка, Велико, Велислава, Велислав и Вичка. Четито!

Волов и Спартак разделиха точката


Отборите на Волов и Спартак неуспяха да си отбележат гол в среща от XXI кръг. Пред дошлите в този слънчев съботен слетобед около 1000 зрители, двата отбора не показаха нищо запомнящо се. През по-голямата част от времето битката се водеше в средата на терена с изключение на няколко опасни атаки на гостите.
Първото полувреме започна скучно и двата отбора разиграваха топката в центъра, Волов се опитаха да наложат домакински натиск, но той не доведе до нищо по-опасно. Секунди преди почивката гостите се посъбудиха и дори нападателя на Спартак - Г.Стоянов заби напречния стълб а в последвалото разбъркване играч на гостите стреля отново, но вратаря на Волов спаси по страхотен начин.
Второто полувреме започна по идентичен начин и двата отбора отново прекараха по голямата част от времето в средата на терена. 72мин. Стоянов отново стреля опасно но вратаря на Воловя показа,че днес най-добре представящия се за своя отбор и спаси.
75мин. Площаков се оказа сам срещу вратаря на домакините и от около 3 метра стреля с глава но вратаря отново затвърди страхотните си изяви и спаси врата на своя отбор суха.
Така в този важен за оцеляването мач Шуменци неуспяха да победят и вземата смо една точка и остават на13-то място с 19 точки.Прекия конкурент за оставане в групата Черноморец Балчик победи Дунав Русе с 1-0 и вече е на 2 точки след Волов. А Марица пловдив почива този кръг и остава на последното място с 16 точки но и мач по-мако.