събота, 3 март 2012 г.

Дочакахме! Започва "А" група

След три месеца и половина най-сетне отборите от А група се наканиха да поритат малко. Тъй като няма смисъл да коментираме темата с дългата пауза минавам директно на това което ни очаква през уикенда.

От 15.30 в събота играят отборите на Калиакра и Монтана. Това е от онези мачове, които са с доста по ниско качество от футбола който демонстрира петокласник, опитващ се да разбере копчетата на Фифа 2012. По мое мнение тези отбори въобще не трябва да присъстват в А група.

В същия час играят и отборите на Ботев Враца и Славия. Тази среща изглежда като мач между Испания и Бразилия в сравнение с горния. Не може да се говори, че тук ще има някакъв кой знае колко качествен футбол, но е за предпочитане пред горния.

Третия мач който стартира от 15.30 е Лудогорец срещу Берое. Тук вече ще е интересно. В Разград се работи стабилно и със сигурност предисмтвото е за тях. В същото време не бива да пренебрегваме Берое, които винаги се борят до край и са един от най-нахъсаните отбори в елитната дивизия. В допълнение на духа на Старозагорци зад гърба си ще имат подкрепата на около 250 фена, които навръх националния празник ще пропътуват разстоянието между Стара Загора и Разград.

Също на 3 март, но от 17.30 започва срещата между Литекс и Видима-Раковски. Тук интригата ще е главно около дебюта на Христо Стоичков като треньор на оранжевите. Очаква се лесна победа на Литекс, но да видим.

На 4 март мачовете от А група започват с дербито между Левски и Черно море, които ще играят от 13.30 . Сините имат проблеми при гостуванията си край морето, но когато Моряците гостуват в София сякаш мачовете за Левски са елементарни. Въпреки победата с 3:1 във втория кръг сега Левски изглежда фаворит, но мачът със сигурност ще е много вълнуващ. Горещо се очаква да бъде и по трибуните като се има предвид събитията които се разиграха при есенния мач между сините и Черно море. Припомняме, че тогава фенове на Левски наръгаха няколко фена на моряците.

От 15.30 Миньор Перник приема Светкавица. Освен с дебюта на тримата алжирци в състава на перничани едва ли този мач може да се отличи с нещо по-значимо.

В неделя от 15.45 започва другото голямо дерби от този кръг - Черноморец - ЦСКА. След многобройните скандали около двата отбора този мач ще е на живот и смърт. При червените нещата са доста неясни и никой незнае дали селекцията е приключила или не. Все пак мачовете между акулите и армейците винаги са предизвиквали интерес и в Бургас ще е горещо. За това ще допринесат и феновете на ЦСКА, които са започнали да пристигат в Бургас още от събота вечерта.

В понеделник от 15.30 кръга се закрива с железничарското дерби между Локомотив София и Локомотив Пловдив. Въпреки нелепия начален час за мач в делничен ден се очаква поне 150 човека от Пловдив да гледат на живо смърфовете в Надежда, което значи, че може да са и повече от ултрасите на Локо София, които макар и малко са верни до край.

сряда, 29 февруари 2012 г.

Ротаракт – част от „Да изчистим света през 2012”

По случай първи март младежката организация Ротаракт - Шумен изработи мартеница от рециклируеми материали. По този начин те се включиха в кампания „Да изчистим света през 2012”. Мартеницата, която е направена основно от бутилки минерална вода и найлонови торбички, беше подарена на „Титан БКС” – Шумен. "Не е най-красивото нещо, което сме правили, но не целяхме да правим произведение на изкуството, а символ, който да подтикне хората да не си изхвърлят боклука безразборно" заявиха представителите на Ротаракт. Младежите казаха още, че при пролетните почиствания е хубаво шуменци, да помислят и за околната среда. „Хубаво е да изхвърляме боклука разделно. Трябва да сме отговорни към нас, съгражданите ни и планетата, на която живеем” – заявиха младежите от Ротаракт.

От своя страна „Титан БКС” – Шумен, веднага намериха приложение на нестандартната мартеница, като обещаха да я закачат по пътя за депото за отпадъци.