събота, 21 май 2011 г.

Реал Мадрид разби Алмерия, Роналдо счупи рекорда

Реал Мадрид победи Алмерия с 8:1 в последния мач от сезона в Испания и стана най-резултатния отбор в първенството с 102 гола. Точни за белия балет бяха Адебайор(31,52,73), Роналдо(4,76), Бензема(48,63) и младия Хоселу(87), а почетния гол за Алмерия отбеляза Уче(33). Историческото в този мач не бе разгромната победа на кралския клуб, двата гола на Кристиано Роналдо. С тях головата сметка на португалецът стана 40 и по този начин задмина рекордните до сега 38 гола отбелязани от Телмо Сара и Уго Санчез. Освен, че с този рекорд грабна приза "Пичичи" за най-добър голмайстор в Ла Лига, Кристиано излезе и с гол преднина в битката за най-добър реализатор в Европа. До сега първи в тази класация бе Лео Меси с 52 гола. Аржентинският ас на Барселона обаче има шанс да настигне и задмине Роналдо в последния мач от сезона за каталунците - финалът в Шампионската лига. За Кристиано това бе последен мач от сезона. Така бързоногото крило на Реал Мадрид напълно оправда рекордния си трансфер и е сигурно, че тези 40 гола в Ла Лига ще се помнят дълго. Ако Меси не отбележи в последния си мач, то Роналдо ще спечели втората си златна обувка - първата бе през 2008, когато се подвизаваше с екипа на Манчестър Юнайтед. В линка по-долу можете да видите всички 40 гола на Кристиано Роналдо.

http://www.youtube.com/watch?v=tXNWuA9admA&feature=player_embedded

четвъртък, 19 май 2011 г.

Порто подчини Брага и Европа

Португалския гранд Порто победи в снощния финал на лига европа сънародниците си от Брага с 1-0. Победното попадение за синьо-белите вкара колумбийския нападател Радамел Фалкао, когато засече с глава центриране на Фреди Гуарин минута преди края на първото полувреме. Това беше 17-то попадение за колумбиеца от 14 мача и така подобри рекорда на Юрген Клинсман за най- много попадения ведно издание на турнира. Смятания от много хора за наследник на Жозе Моуриньо треньор на Порто Андреш Вияш-Боаш пък се превърна в най-младия треньор печелил турнира.
Въпреки,че се бориха до край и дадоха всичко от себеси, приказката за Брага снощи завърши с горчив вкус, но все пак малкия севернопортугалски отбор заслужи всеобщо признание с успехите, който постигна над отбори, като Динамо(Киев), Бенфика и дори Лувърпул.
Снощната победа беше очакван край за феноменалния сезон, който “драконите“ изнесоха тази година, освен че спечелиха Лига Сагреш без нито една загуба, Порто грабна и суперкупата а до края на сезона имат и мач за купата на страната. Така момчетата на Бияш-Боаш имат шанса да завършат сезона с четири титли.

вторник, 17 май 2011 г.

Успех ?

Как си представяте успеха? Какъв е образа на успелия човек във вашите очи? Вероятно изглежда добре облечен, с пари, с хубава кола, с хубава къща, вероятно известен... Познах ли? Това ли е целта на всеки от нас - много пари, с които да се приближим до представата за лукс? В последно време ме мъчи въпроса, какво е да си успял в България и какъв е образа на един такъв човек. Всъщност аз мисля, че посоката, в която гледаме е малко изместена от тази, която трябва да е всъщност. Какво имам предвид? Това, което ние разбираме под "успял човек" въобще не е правилно. Да, това да имаш добра финансова стабилност и да си популярен в кръга хора, с които работиш е част от това да си успял, но не е основата на успеха. Може би вперили поглед във върха, където са съсредоточени материалните блага сме забравили за пътят, който трябва да извървим до там. С други думи, ако вие сте един добър водопроводчик, който много добре си разбира от работата и продължавате да се интересувате и да учите всички нови методи за отпушване, смяна и ремонт на тръби, то тогава вие сте успял. Да вие сте добър в това което правите. Това неминуемо ще бъде забелязано от хората с които работите, те ще ви препоръчат на приятелите си защото ще знаят, че вие сте способен човек и ще им свършите добра работа. Това значи, че сте известен, нали? С повечето клиенти ще ви се вдигнат и доходите. Ето как изглежда един успял водопроводчик в моите очи. Да това звучи абсурдно "успял водопроводчик", но защо не? Ако един човек е честен, любознателен и работлив няма начин да не успее дори и в България. Ако вие не гледате на себе си като на успял човек може да има 3 причини - или бъркате при основните качества - честност, любознателност и работливост или сте по пътя към това да сте номер 1 или сте се спряли на едно място и гледате към върха, който сам няма да се приближи. Чудите ли се защо няма вариант да сте стигнали върха? Ами много просто - хората сме устроени така, че никога да не се задоволяваме напълно с това, което имаме и винаги да гледаме към по-голямата цял. Дори Бил Гейтс, който е стигнал върха в своята област продължава да работи и да се развиа. Така сме устроени ние хората и слава богу защо иначе около нас щеше да е пълно с индивиди изпълнили целите си, които се чудят сега, какво да правят с живота си. За това с малки крачки към голямата цел, а след това към още по-голямата цел.

понеделник, 16 май 2011 г.

Роналдо влезе в историята

Крстиано Роналдо изравни рекорда от 38 попадения в един сезон в Ла Лига, до сега по толкова имаха Уго Санчез през сезон 89/90 и Телмо Сара през 50/51. Кристиано има шанс да задмине постижението на великите голаджии в последния 38 кръг на испанското първенство, когато Реал Мадрид домакинства на Алмерия. Преди 2 сезона, когато бързоногото крило бе купено от Манчестър Юнайтед за рекордните 94 милиона евро много специалисти изазиха съмнения, че той няма да се приспособи към състава и че тези пари са хвърлени на вятъра. Само в първия си сезон в Мадрид Кристиано отбеляза 33 гола, за сравнение нападателят на Челси Фернандо Торес, за който лондончани платиха 50 милиона паунда има един гол за един полусезон. Роналдо има вече 85 гола и 20 асистенции в 88 мача за Реал Мадрид и очевидно оправдава колосалната сума дадена за привличането му. В последните си 3 мача португалецът има цели 9 гола, с които взе солидна преднина пред Лео Меси в борбата за призът "Пичичи", който се дава на най-добрия голмайстор. Нападателят на Барселона има 31 гола и битката за топреализатор на Ла Лига изглежда предрешена. Все пак борбата между двамта суперфутболисти продължава за златната обувка. Роналдо има 51 гола през сезона и един мач пред себе си, докато Меси има 52 гола и два мача - гостуване на Малага в испанското първенство и финал в Шампионската лига срещу отборът на Димитър Бербатов - Манчестър Юнайтед.