сряда, 13 юли 2011 г.

ЦСКА победи ПАОК с 3:2

Posted on 22:31 by Стоян Стойчев Вълчев

ЦСКА победи гръцкия гранд ПАОК с 3:2 в контрола играна в Холандия. Армейците играха по-добре и притежаваха топката в по-голяма част от времето, освен това пред червените се откриха и повече голови положения. ПАОК играха по-затворено, като основно разчитаха на бързи контраатаки. Впечатление направи, че играчите на солунския гранд играят доста твърдо, като в дадени моменти играчи на ЦСКА оставаха да лежат на земята. Въпреки, че армейците контролираха срещата първият гол бе отбелязан от ПАОК. Точен за гърците бе Виериня, който се разписа в 9-та минута след пробив и центиране от дясно. В 26-та минута Румен Трифонов изравни резултата. При една атака от дясно Грегъри Нелсън центрира в наказателното поле и от границата на малкия пеналт Трифонов засече топката с воле, оставяйки вратаря на гърците безпомощен. В 32-та минута съдията отмени гол на Спас Делев заради спорна засада. Изключително неприятно впечатление направи номер 9 в състава на гърците – Димитриос Салпигидис, който влизаше изключително грубо при всяка отдала му се възможност и в средата на първото полувреме заради него едва не се стигна до бой между двата отбора. Той очевидно незнае, че феновете и ръководствата на ЦСКА и ПАОК поддържат дългогодишни приятелски отношения. Резултата на почивката бе 1:1. След подновяването на играта армейците отново започнаха по-активно. В 46-та минута след едно центиране Спас Делев плонжира и с глава прави топката в горната греда, съдията обаче отсъди засада. В 49-ата минута резервата Мораеш центрира отлично и Спас Делев с глава изведе армейците напред. В 53-та минута Янис Зику, който влезе на почивката, получи една топка пред наказателното поле на ПАОК, видя, че техният страж е излязъл леко напред и с уникален прехвърлящ удар с левия крак реализира за 3:1.
В 70-ата минута резервата Цукалас намали на 3:2. Вратарят на ЦСКА Иван Караджов му подаде топката и гръкът го прехвърли без проблем. ЦСКА очевидно бе по-класният отбор и заслужено победи четвъртия в гръцкото първенство. Примомняме, че преди година двата клуба отново се срещнаха в контрола и тогава червените победиха с 3:1.

Съставите на двата отбора:

ЦСКА: Иван Караджов, Иван Бандаловски, Костадин Стоянов, Апостол Попов, Румен Трифонов, Тодор Янчев, Борис Галчев, Маркиньос, Спас Делев, Грегъри Нелсън, Мишел Платини

Резерви: Янис Зику, Жуниор Мораеш, Адемар Жуниор, Павел Виданов

ПАОК: Чалкиас, Лино, Ето, Малезас, Савини, Ариас, Виериня, Фотакис, Робер, Салпингидис, Атенасиадис

No Response to "ЦСКА победи ПАОК с 3:2"

Leave A Reply