сряда, 10 февруари 2010 г.

Джон Тери - предател или предаден

Последно време много се изговори и изписа за бившия вече капитан на Англия Джон Тери. Цялата тази полемика се дължеше не на представите му на терена, а на една грешка в личния му живот. Една единствена грешка. Една изневяра. Изневяра със бившата приятелка на неговия съотборник Уейн Бридж. Неприятното е, че началото на въпросния флирт може да е било, докато двамата футболисти са били един до друг и в Челси, и в Англия.
Тези 12 минути наслада през 2009 с модела на бельо Ванеса Персонел костваха на играча капитанската лента на националния отбор.

После обаче се оказа, че въпросната госпожа Персонел забременяла и се наложило да направи аборт, платен от бранителя на "Челси".
Ироничното в цялата ситуация, е че именно Тери е обявен за баща на 2009 г.
Аз не оправдавам постъпката му, но като превърженик на най-великата игра повече ме интересува как той се справя на терена, а не в леглото. Ако иска да обиколи всички мадами на острова, само да се представя стаблно на терена за мен няма никакав проблем, все пак всеки сам си решава как да живее живота си. В края на краищата безгрешни хора няма.
Тук обаче идва моралния казус, след тази издънка, трябва ли Тери да остане капитан ? Все пак капитана трябва да е модел на подражание на терена. А извън него ?
Анчелоти реши да го остави капитан на "Челси", а Капело -не.
За мен Тери си остава един от най-добрите защитници в света, и може много да даде на отбора особено когато е с капитанската лента.
Жалко е, че месеци преди световното в ЮАР, Англия се лиши от един от най-добрите и сърцати капитани които е имала някога.
Трябваше ли ?
Струваше ли си?
Ще разберем скоро - в ЮАР.