четвъртък, 4 ноември 2010 г.

Съсипания „Мач на планетата”

Снощи се изигра един от най-големита мачове на европейската сцена. Двата най-титyлyвани европейски отбора излязаха един срещу друг в епична битка.На „Дзузепе Меаца” Милан и Реал Мадрид в динамичен и изпълнен с интрига мач неуспяха да се победят и завършиха 2-2, а Филипо Индзаги стана играча с най-много голове в Шампионската лига – цели 70.
Двата колоса си спретнаха един прекрасен мач с много и скоростни атаки, красив футбол и ... ужасно съдийство. Обикновенно рядко си позволявам да коментирам съдиите и начина, по който са ръководели мача, но снощи сочения за един от най-добрите рефери в света Хауърд Уеб свири мача по един ужасен начин. Родения на 14 юли 1971 година в Родъръм, Англия бивш полицай, има в кариерата си свирени финал на Шампионска лига и финала на изминалото световно. Смятания за най-добрия съдия след отказването на вездесъшия Колина насам, снощи свири по престъпен начин.Първо при едно сдърпване през първото полувреме между Роналдо и Гатузо спести картони и на двамата, след това многократно пожали Абате от състава на Милан, който през целия мач си просеше червения картон, Уеб не вдигна картон и на Индзаги, който веднага след влизането си напълно безмислено изблъска Шаби Алонсо в гръб, без топка, което по всички правила на футбола си е червен картон и за капак зачете втория гол на Милан при, който роденият в засада СуперПипо беше на метри зад защитата на Реал.
Как питам се най-добрия съдия в света може да допусне такива елементарни грешки и то на такъв голям мач, който сигурно половината земно кълбо гледа със затаен дъх.Полицая скъса нервите на половината футболисти на терена и на милиони зрители пред екраните. Далеч съм от мисълта за световната конспирация, и че черното тото е пуснало корени навсякаде. Можеби се е преуморил от съгстения цикъл мачове, или може би просто не му е било ден, незнам но аз снощи гледах един прекрасен мач,прекрасен мач, който беше брутално съсипан от Уеб.

неделя, 31 октомври 2010 г.

Североизточна "В" група

Супердербито на североизточната „В” група между „Шумен” и „Рапид”(кв.Дивдядово) завърши без победител. Двата Шуменски отбора направиха 1-1 и си поделиха точката на градския стадион.
Първото полувреме двата отбора показаха равностойна игра без много положения и нито един точен удър във вратите. Единственото по-интересно положеное дойде чак 35мин, когато Юлиан Загоров засече топката, след центриране, но я прати на метри от вратата на дивдядовци.
Второто полувреме започна по-динамично с натиск на символичните домакини.В 53мин. при една бърза контраатака на „Рапид” Стефанов откри резултата. След гола „Рапид” се прибраха в защита и започнаха да бранят преднината си. „Шеумен” започнаха да атакуват още по-ярстно и поставиха вратаря на гостите под обстрел.В 60мин. след удър към врата първо се намеси вратаря на гостите Кирилов ,а при последвалата добавка защитник на „Рапид” изчисит от гол линията.Минути преди края когато „Рапид” предвкусваха победата , обсадата на „Шумен” даде резултат. В даденото от съдията триминутно продължение Ганчев се оказа най-съобразителен и забоде изравнителното попадение. С това равенство „Шумен” са на трето място с 22 точки, а „Рапид” делят 13-то място с „Бяла”. Лидер в Североизточната В група е отбора на „Тополите” с 26 точки, но и с мач повече.

Ето и останалите резултата от XIII кръг.

Черноморец 2003 (Бяла) - Тополите (Тополи) 0:2
Ботев 2008 (Нови пазар) - Две могили (Две могили) прекратен *
* - прекратен при 0:1 в 80'.
Девня (Девня) - Скрита сила (Мъдрево) 0:0
Септември 98 (Тервел) - Белица (Белица) 1:0
Черноломец 04 (Попово) - Шабла (Шабла) 0:3
Суворово (Суворово) - Преслав (Велики Преслав) 2:1
Бенковски (Бяла) почива
Спартак 1918 (Варна) почива