събота, 6 август 2011 г.

6.08

Днес според гласовете в главата ми е ден за вицове, така че...

- Тате, тате, какво означава "Format C: Complete"?

По какво се различава блондинката от комара?
Отговор: Ако комара го плеснеш, престава да те смуче.

Разговор:
- Тате, мама поръча да ти кажа тази вечер да ходиш из хола по чорапи, без чехли.
- Защо?
- Изгубила някаква игла и иска да я намериш.

Младеж се буди на сутринта след купон и с натежала глава се довлича до банята. Поглежда в огледалото и що да види - от устата му стърчи тънка връвчица. Поглежда нагоре и с умоляващ глас казва:
- О Боже, нека да е чаена торбичка!

Иванчо разпитва баша си:
-Тате, тате, как идват бебетата?!?
-Ами Иванчо, от шъркела!
-Тате и мен ли?
-И теб.
-Ами Жорко и него ли?
-И него.
-Абе, тате, с чичо Пешо такива хубави жени имате, а еб*** шъркели.

Живко е на зъболекар с майка си и тя го увещава:
- Бъди послушен, миличък, отвори си устата и кажи аааа... така зъболекарят ще може да си извади ръката!

Иванчо поканил Марийка на купон. По време на купона Иванчо и направил комплимент:
- Много си хубава тази вечер!
Тя да се направи на интересна отговорила:
- Жалко, че не може да се каже същото и за теб!
- Тогава излъжи, като мен ... - отговорил Иванчо.

В час, госпожата пита класа:
- Ученици, кажете ми един писател, чието име започва с "К" и завършва на "В"?
Иванчо отговорил:
- Каралийчев, а г-жата казала, че харесва начина му на мислене.
След това Иванчо попитал госпожата:
- Кажете, ми един писател, чието име започва с "Х", завършва на "Й" и по средата има "У".
Г-жата му казала, че ще го води при директорката. Иванчо казал, че имал предвид Хемингуей, но и той харесва начинът и на мислене.

В частен кабинет лекарят казва на пациента:
- Почистих ви ушите, мога да ви гарантирам, че вече ще чувате великолепно! Ще ви струва сто долара.
- Двеста ли казахте?
- Да, точно така, чувате прекрасно!

Отива Иванчо на училище с подуто и насинено лице. Учителката загрижена го пита:
- Иванчо, какво се е случило с теб?
- Нищо, кацна ми една оса на бузата...
- И те ужили?
- Не можа! Татко, я уби с лопатата!

Двама футболни запалянковци си говорят:
- Слушай, искаш ли да направим така? Който умре пръв ще слезе при другия да му каже дали в рая се играе футбол.
- Добре!
Един ден единия умрял и слязъл при другия и му казал:
- Такааа... Имам една добра и една лоша новина.
- Давай първо добрата.
- Добрата новина е, че в рая се играе футбол, а лошата е, че утре си канен за полуфинала.

петък, 5 август 2011 г.

5 Август

Днес е ден на детето в Тувалу. Разбира се празненствата са съсредоточени в столицата Фунафути. Децата получават поименни грамоти и подаръци тъй като населетнието на Тувалу е около 12 000 души и там всички са някакъв вид братовчеди. За сметка на това националния им химн се казва "Всемогъщо Тувалу".

В Хърватия е ден на победата и народната гордост(1995г.). Това ми напомня да прогнозирам много грозни сцени на мачовете Хърватия-Сърбия от квалификациите за световното през 2014.

1716 г. — 40-хилядна австрийска армия начело с принц Йожен Савойски разгромява 150-хилядната турска войска на паша Дарнад Али. Причината е че австеийците се напили с водка Савой и са се мислили за безсмърни.

1772 г. — Русия, Прусия и Австрия подписват в Петерсбург договор, с който си поделят всички полски територии. Тия поляци горките кой ги хване ги дере. Освен Литекс и Локо де...

1860 г. — Кралят на Швеция Карл XV е коронован и за крал на Норвегия, като приема името Карл IV. Баси тия съвсем не са в час.

1890 г. — Англия признава остров Мадагаскар за владение на Франция. Защото знаят, че там ще се заселят едни анимационни герои, които ще създават проблеми.

1946 г. — На прохода Хаинбоаз започват работа 2 000 младежи от първата национална младежка строителна бригада Георги Димитров, което е начало на бригадирското движение в Народна република България. И сега младежите трябва да работят. Само с глупости ми се занимават по цял ден да вземат по една кирка и лопата и да бачкат нещо.

2011 г. - Гледам че има някакви облаци. Днес се облечете с някакви по-дебели якета че да не изстинете нещо.

Умираща баба казва на внучката си: "Искам да ти оставя моята ферма. Това включва вила, трактор и друго оборудване, чифлик и 22 398 750 долара в брой". Внучката, виждайки себе си богата, казва: "О, бабо! Tолкова си щедра! Аз дори не знаех, че си имала ферма. Къде е?"
С последния си дъх бабата прошепнала: Facebook ...

Пилот на хеликоптер се загубил в бурята. Видял небостъргач и показал табела с надпис: "Къде съм?". От там му показали друга табела: "В един хеликоптер". Спътникът му казал:
- Карай наляво!
- Откъде знаеш?
- Това може да бъде само офисът на Microsoft!
- ?!?
- Отговорът беше също като Help-а на Windows. Абсолютно точен, и също толкова безполезен.

четвъртък, 4 август 2011 г.

4.08 Четвъртък

Днес в Буркина Фасо е годишнина от някаква революция. Знам това хич не е важно ама е повод да ви напиша следните расистки вицове:

Въпрос: Каква е разликата между камион с пясък и камион с негри?
Отговор: Пясъкът не можеш да го разтовариш с вили.
* * *
Бог слезнал на земята и казал на едно семейство негри:
- Ако преминете тази река, ще станете бели.
Бащата не повярвал и я преминал. Станал бял. Майката преминала - и тя бяла. Голямата сестра преминала и тя станала бяла. Бебето наджапало, но щяло да се удави и извикало към баща му да го спаси, но той се обърнал и казал:
- Разкарай се, мръсен негър! - и си тръгнал.
* * *
В автобуса:
- Мамо, мамо, маймуна!
- Аз не съм маймуна, а негър!
- Мамо, мамо, тя говори!

27 985 г.пр.Хр. - Изобретени са повечето алергии с цел да им е отвратително на хората.

1693 г. — Счита се за датата на създаването на шампанското от бенедиктинския монах Дом Периньон. С други думи ако не е бил тоя пичага съвременните принцеси нямаше да разполагат с този така популярен за рокли цвят. Вероятно на Нова година щяхме да гърмим и да вдигаме наздравица с газирана ракия.

1879 г. — Княжество България освобождава от мито стоките, внасяни от Македония, Одринско и Източна Румелия. И тия гадове македонците пак лаят срещу нас бе. Тъпи макета. Само с бой ще се оправят те, така да знаете.

1961 г. — Роден е Барак Обама. Сигурен съм че тоя гад ще се споменава дълго само и само защото е черен. После как да не са ти неприятни негрите?!

2011 г. - Днес ще е горещо, така че се облечете по-дебело и пийте много твърд алкохол.

сряда, 3 август 2011 г.

Борусия - скрития фаворит

През пролетта, малко преди края на сезона, най-добрия играч на Борусия (Дортмунд) Нури Шахин обяви трансфера си в Реал Мадрид. Цял Дортмунд тъгуваше. Нямаше жълто-черен фен, който да не съжалява за напускането на Шахин. Всички свързани с футбола в Германия се питаха, ще успее ли младия тим на Юрген Клоп да се справи и без своя диригент. Днес този наглед сложен въпрос има един простичък отговор – ДА!

В Германия сезона още не е започна официално, но тенденцията вече се забелязва. Борусия играе страхотен футбол и без Шахин. Никой вече не говори за липсата на турския национал, феновете вече не тъжат за халфа, а отборът продължава да работи, като машина, все така добре.

Всички вече гледат напред. А приносът на Юрген Клоп е огромен. Той успя да научи младите си играчи да работят здраво и целеустремено, с поглед към бъдещето. В предсезонния турнир "Liga total! Cup", в нещастно загубения финал за суперкупата с Шалке, а и в мача от първия кръг за купата със Сантхаузен, жълто-черните показаха добре познатия си стил от миналия сезон.

Новото попълнение от Брюж Мориц Лайтнер изглежда вече се климатизира и свикна с играта на отбора. Другото именито попълнение Илкай Гюндоган от Нюрберг оставя много добри впечатления и средата на терена без него изгежа някак пуста.Марио Гьоце продължава с добрите си изяви и явно няма да се срине след големия си пробив. Кевин Гроскройц продължава да бяга така, като чели в него има вграден мини мотор. Защитата е Стабилна и без контузения сърбин Невен Суботич. Шинжи Кагава се завърна от дълга контузия и играе така както не го е правил отдавна. Явно на Германците всичко им се е получило много добре.

Но освен всичко хубаво което е останало от миналия сезон, останали са и недостатъците. Борусия доминира почти през цялото време, прави положения, положения, положения… Но сякаш улисани в играта голяма част от офанзивните футболисти забравят основното – топката да влезе във врата. Това е най-голямата слабост на Борусия. През миналия сезон жълто-черните създадоха 277 положения, а вкараха едва 67 от тях. И сякаш за да влоши положението още повече, дойде контузията на Парагвайския голмайстор Лукас Бариос. 26-годишния нападател се контузи в бедрото на финала на Копа Америка и беше изнесен на носилка. Според докторите не става въпрос за тежка контузия, но все пак острието ще бъде извън терена около месец.

Клоп има страшно много опции в средата на терена Бендер,Който всеки момент ще се възстанови от контузията си Гюндоган, 18-годишния супер талант Лайтнер, Кел, при нужда дори Перишич - все алтернативи с фантастични качества.

Определено слабата ефективност в атака не е единствения проблем, който стой пред Клоп. Има още много неща за доизпипване. А Колп е перфекционист и няма да е доволен докато отбора не стане перфектен. Защото пред него стоят нови предизвикателсвта, Шампионска лига и защита на титлата. Въпреки че Борусия още не е сред фаворитите за титлата, определено след началото на сезона ще стане.

3.08

Днес в Кентъки, САЩ е ден на динята. Очаква се Емилия, Андреа и Галена да изнесат концерт и да повторят около 136 389 пъти "дойде сезонът на дините".

22 г. - Исус Христос е най-желания гост за партита понеже докато е на купона няма шанс да свърши пиячката.

13 века не се случва нищо

1492 г. — В резултат на християнската Реконквиста евреите са прогонени от Испания. Тия па са като хлебарките бе. От всякаде ги гонят, всички ги мразят и пак оцеляват...

1610 г. — Капитан Хенри Хъдсън, търсейки нов проход към Тихи океан, открива проток, кръстен на неговото име. Представяте ли си каква случайност?! Все едно да обикаляте из Рила и да откриете връх кръстен на ваше име.

1903 г. — Обявено е създаването на Крушевска република. Крайно незначителна и безинтересна за мен новина ама ей така я слагам да има пъленж.

1904 г. — В Пловдив е основан Общият работнически синдикален съюз (ОРСС). Мисля, че съм ви казвал кои трябва да работят, но ако не съм ето удобен момент. Трябва да работят маймуните за да еволюират в хора. Хубаво е и да имат синдикат за да не се държат работодателите им с тях като с животни.

1980 г. — В Москва са закрити XXII Олимпийски игри, бойкотирани от западните страни, в които България печели 8 златни, 16 сребърни и 17 бронзови медала и заема 3-то място в крайното класиране. С други думи стискайте палци за нова студена война в близко бъдеще ако искате да имаме успехи на Олимпиада.

2001 г. — Ражда се първото бебе в България, заченато по метода ин витро от замръзен ембрион. Въпреки че е било лято, като се е родило му е било много студено.

2011 г. - Някакво мързеливо ми е...така де защо днес да е различно?!

вторник, 2 август 2011 г.

Шуменско дерби в първия кръг на В група

Дерби между отбори от Шуменска област ни очаква още на старта на североизточната В група. Това стана ясно след тегления вчера жребии за новия сезон. Борбата в третия ешалон на родния футбол започва на 21 август, а в групата ще участват 15 отбора, като един от тях ще почива всеки кръг. В групата са добре познатите ни 12 отбора от миналия сезон - „Септември“ /Тервел/, “Шумен 2010”, „Суворово“, „Две могили“, „Рапид“ /Шумен/, “Белица“, „Бенковски“ /Бяла/, “Черноморец“ /Бяла/, „Черноломец“ /Попово/, “В. Преслав“, Девня“ и „Ботев“ (Нови пазар). Към тях ще се присъединят спечелилите регионалните дивизии „Черноморец“ (Балчик), „Дунав 2010“ (Русе) и „Локомотив“ (Каспичан).
Тази година отборите от Шуменска област, които ще участват в групата са пет. Още първия кръг ще станем свидетели на дерби между два от тях. На старта на сезона на 21 август „Шумен 2010” ще пътува до Нови Пазар, където ще гостува на местния „Ботев”. В първия кръг другият Шуменски боец “Рапид” ще гостува на “Суворово”, а “Локомотив” Каспичан ще пътува до Балчик за мач с местния “Черноморец” . В първия си мач за сезона “Велики Преслав” ще приеме у дома “Бенковски” Бяла.

2. 08. 2011

В Гвиана е ден на свободата. Тия гадове са хитри като лисици. Само че черни. Много черни. В Гвиана са задължени, където има събиране на повече от 10 човека на едно място вечер всички да имат фенерчета с които да светкат. Иначе някой шофьор може да ги затрие. Знаете ли защо може да не носят фенерчета, ако са под 10 човека? Ми на кой му пука за 5-6 негъра по-малко?!

1330 г. — След смъртта на цар Михаил III Шишман, на българския престол се възкача сръбкинята Анна Неда - неговата първа съпруга и сестра на сръбския крал Стефан Урош III Дечански. Скапани сърби не стига, че ви взехме яловата невеста ами и царя затрихте изроди долни! Какви такива хора сте вие, бе само лошо правите на човечеството нещо хубаво неможете ли да измислите, бе гадове мръсни.

1802 г. — Наполеон I Бонапарт е обявен от Френския сенат за пожизнен консул на Франция, което му дава правото да посочва своя наследник. Тъй като е управлявал още петнайсетина години очевидно е посочил себе си.

1870 г. — В Лондон е открит железопътният тунел Тауър под река Темза, което е първото метро в света. А ние се радваме на 5 спирки в София...

1891 г. — В подножието на връх Бузлуджа се провежда тайно събрание, наречено по-късно Бузлуджански конгрес, с което се създава Българската социалдемократическа партия (БСДП). По принцип се въздържам от политически коментари и изразяване на пристрастия, но всеки разумен човек в Шумен ще гласува Иван Капралов да стане кмет.

1932 г. — Американският физик от шведски произход Карл Андерсън открива позитрона, за което през 1936 г. става носител на Нобелова награда за физика. Чудя се кога Милко ще получи нобелова награда за химия след като ни открехна да пием ром със сок ананас...

1934 г. — Адолф Хитлер се самопровъзгласява за фюрер след смъртта на президента Паул фон Хинденбург и получава цялата власт в Германия. То и аз се провъзгласих за фюрер на себе си след преврат над последния разумен глас в главата ми.

1976 г. - Роден е певецът на народа, шуменският Франк Синатра, неповторимия глас Тони Стораро!!!

2011 г. - Някакъв мангал навън вика, че изкупувал стари печки, бойлери и железа. Ако имате дайте му, че да ми се махне от главата.

понеделник, 1 август 2011 г.

1 Август

Ден на градинаря - Честването на празника е възобновено на 1 август 1993 година в град Брезово, Пловдивско. Баси толкова ми е мъчно за хората които евентуално биха празнували този "празник", че даже не ми се иска да се бъзикам с тях.

В Бенин чернилките викат "аз съм си независим от франсетата" и си празнуват. Което ме подсеща, че трябва да ви налея днешната доза расизъм:

1. Какво разделя хората от маймуните? Средиземно море.

2. Попитали африкански политик "Вие, какво имате против негрите?".
-Напалм!

3. Расизма е като негъра - просто не трябва да го има.

4. Както обикновенно и в тази олимпиада негрите са лидери в бягането, а белите в стрелбата.

5. - Как се казва негър който кара самолет?
- Ъъъъъъ…
- Пилот, разбира се. Расист такъв!


1492 г. — Фердинанд Арагонски и Изабела I прогонват евреите от Испания. like+

1498 г. — Христофор Колумб акостира на континентална Америка при Венецуела. Там откриват едни ароматни треви, които стават за пушене и около една година Колумб и аверите му се "лекуват от глаукома".

1619 г. — Във Вирджиния (дн. САЩ) са докарани с кораби първите африкански роби. like+

1774 г. — Джоузеф Пристли открива кислорода и потвърждава предишното откритие на този химичен елемент от Карл Вилхелм Шееле. Така, както всеки ден Милко открива ракията и потвърждава откритието си от предишния ден.

1894 г. — Избухва Китайско-японската война. Не че му пука на някой... да се избият дръпнатите дреме ми. Плюс това те са гадни хора, лоши хора, мръсни хора, зли хора, жълти хора.

1895 г. — Излиза първият брой на списание Лов и риболов. Да невероятно, но очевидно има такова списание. Или поне е имало. Бих попитал на някоя бутка за него ама все пак и аз имам някакво достойнство, което категорично ми забранява да се излагам по този начин. Въобще да четеш за лов и риболов е като да четеш за финтовете във футбола - може и да помогне, ама е най-добре да излезеш навън и да се упражняваш.

1924 г. — Основан е АС Монако. Тъп френски отбор.

1980 г. — Родена е Елеонора Манчева. Егати красивата жена честно. Владо Манчев да не се прави на луд, а да се обади да каже от къде я е намерил.

1991 г. — 36 Народно събрание на Република България решава да не поднови договора за дружба, сътрудничество и взаимна помощ със СССР от 1967 г. Щеше да е супер странно ако го бяха продължили при положение, че през 1991 г. СССР се разпада...

2011 г. - Стига сте се оплаквали от жегата бе изроди мръсни. Лято е к'во искате да е минус 10 ли?