събота, 7 януари 2012 г.

8 Януари

Според Уикипедия "8 януари е 8-ият ден в годината според григорианския календар. Остават 357 дни до края на годината (358 през високосна)". Полезна информация за всички, които са малко по-слабо интелигентни от конска муха.

1598 г. — Евреите са прогонени от Република Генуа. Тия мине не мине някой век и все ги гонят от някъде. Кофти работа. Само Хитлер е намерил места, където да ги прибира. Кофти хумор знам. И все пак сигурно има причина всички да ги мразят - вероятно защото се мислят за богопомазани - за това и всички искат да бъдат смазани.

1815 г. — Британско-американска война: Американските сили водени от генерал Андрю Джаксън побеждават британската армия близо до Ню Орлеанс, две седмици след като САЩ и Великобритания подписват мирен договор за край на войната. Разбира се тъпите англоезични ще се бият докато не се избият - за тях такова нещо като примирие на съществува. Скапани малоумници. Вместо да се мъчат да изобретят електричеството се стрелят с пушки, които са малко по-малко ефективни от пиратки с 3 гърмежа.

1918 г. — Американският президент Удроу Уилсън излага своя мирен план за последиците от Първата световна война в 14 точки (включващи открита дипломация, право на народите на суверенитет, създаване на Общество на народите, либерализиране на търговията). Скукаааа! 20 години по късно ще види той един суверенитет на народите...


1958 г. — 14-годишният Боби Фишър печели Американския шампионат по шахмат. Така е понеже по онова време не е имало допинг контрол. Тоя се е наблъскал със стероиди и е изглеждал като малкото и начетено Бойко Борисов - как другите да не го оставят да ги бие?!

1959 г. — Генерал Шарл дьо Гол е обявен за първи президент на Петата република на Франция. Тези слабоумни франсета а.к.а петлета май при всеки нов президент обявяват нова република... И в тоя ред на мисли един виц:
Какво е първото нещо, което учат французите като влязат в казармата?
Как е "Предавам се" на немски!

1992 г. — Президентът на САЩ Джордж Х. У. Буш заболява, докато е на визита в Япония и по време на официален обяд повръща върху японския министър-председател. Ех, че сладури :)

2012 г. - Ако сте чели горните редове от леглото и все още неможете да вземете решение с кой крак да станете изпратете СМС с текст "Крак" на кратък номер 5234654872 (18,73 без ДДС)

петък, 6 януари 2012 г.

7 Януари - Пак съм тук!

Ето аз пак съм тук да ви досаждам. И отново започвам да давам полезна информация, какво се е случило на този ден. Първо, разбира се е редно да честитя именния ден на всички, които днес се чувстват именници или днес си избират да са Ивановци или Иванки или пък Бабанки за да имат повод да се напият. Толкоз с пожеланията, който ме чувства близък да ме покани на имен ден, който не - пак да ме покани, но с доза съмнение. Днес в Камбоджа празнуват деня на освобождението си. Там хората са задължени да ходят с дръпнати очи и да имат странно смешни имена като Пном Пен(по прякор Тъп Гном) и Хун Сен (заменяме последната буква от първото и второто му име с "Й")

1558 г. - Франция завладява Кале. Всъщност не съм сигурен дали Калето завладява Франция или обратното. Ако питам някой роден ром вероятно ще каже, че е второто, защото самият той е завладян от Калето. (* Кале - 1 - град в северна Франция. 2 - лепило за дишане, особено популярно сред ромското малцинство у нас)


1714 г. — Англичанинът Хенри Мил патентова пишеща машина, от която не е правено масово производство, което значи че е напълно безмислено да ви занимавам с този факт ама ей така да запълним място... Макар че можем да спретнем лека шегичка с името му - Мил - сиреч гей!


1785 г. — Американецът Джон Джефри и французинът Жан-Пиер Бланшар прелитат първи в света Ламанша с балон с горещ въздух. Това пък какво събитие е?! Да го бяха направили със студен въздух разбирам, би било яко. Ама да ми се хвалят с такава простотия...не го разбирам честно.


1887 г. — Томас Стивънс от Сан Франциско завършва първото в света околосветско пътешествие с велосипед, изминавайки за 4 години над 13 хиляди мили. Това вероятно е бил един от онези така наречени "хора без работа" за които всички говорят.


1924 г. — Джордж Гершуин приключва Рапсодия в синьо. Сега всички се чудите защо това е маркирано с червено нали? Ааа не ми добре. И все пак за тези, които се питат - книжарница - Кале - торбичка - дишаш 5 минути - всичко ти се изяснява.

1945 г. - Роден е Раила Одинга. Тая чернилчица е министър-председател на Кения. Нещо като нашето Б.Б. ама черно.


2012 г. - Станал съм рано, като едно ранобудно и трудолюбиво котенце и съм написал горните редове. Разбира се, че ви лъжа. Написах ги вчера, но едва сега ги публикувам за да са ви актуални и интереснички. Интересна дума е интереснички - предполагам, че не съществува ама би ми се искало да има такава дума, защото ми звучи интересничко. Туй то. Приятен ден утре да прочетете новата порция с глупости, които се надявам да са интереснички.