петък, 5 юни 2009 г.

Малките неща в Националния

Дойде часът на истината. България приема Ейре в София. Срещата от група 8 на световните квалификации ще се играе в събота от 20.30 часа на националния стадион "Васил Левски" и е от ключово значение и за двата отбора.
Ейре ни води с 5 точки но и с мач повече.
Време е Българите да покажат, че на са онези мишоци от позорния мача със Сърбия, а са истински лъвове и могат да печелят важни мачове. Реално погледнато всички предпоставки за победа в събота са на наша страна. Играем на собствен терен, всички звезди са на лице, дори и статистиката показва, че сме безмилостни на собствен терен в срещите с "детелините".
На пръв поглед хоризонта е чист и розов, но точно тук обаче може да се намира онзи подводен камък в който да се спънем и да затънем в блатото на квалификациите.
Да не забравяме, че Божинов за две години почти не е играл и едвали е в оптимална форма, същото важи и за Мартин Петров, който след контузията има записани едва няколко мача с резервите на клубния си Манчестър Сити.
Бербатов просто няма каво да го коментираме, за всички е видно, че откато премина в Ман. Юнайтед, той не показва най-доброто от себе си.
Стилиан Петров се вълнува повече на новия си договор с Астън Вила отколкото за мача.
Разгледани поотделно тези незначителни проблемчета не са нещо особено. Обаче понякога дори и малките неща са важни. Особено когато ги съберем заедно. Тогава вече те не са редица нещастия а един голям проблем. А ние Българите имаме едно качество да пренебрегваме тези малки нещица.
Тази незаинтересованост от редица футболисти може да ни изиграе много лоша шега. А сега и няма с какво да се оправдаем, че не сме спечелили.
Предния път когато излязахме с редица млади и мотивирани за доказване момчета, никой не очакваше да вземем нещо. А тогава не само спечелихме срещу Кипър но смея да кажа, че го направихме и доста красиво.
Ще играе ли това "звездно" поколение на голям футболен форум или малките камъчета ще обърнат каруцата, след броени часове ще разберем.

понеделник, 1 юни 2009 г.

Резултати от Североизточна "В" АФГ

През уикенда се игра предпоследния XXXVII кръг от Североизточната "В" АФГ. Тимана "Орловец" (Победа) на теория и на практика си осигури първото място и правото да играе в Източната "Б" група. Особеното тук беше огромната резултатност в почти всички двубои. Ето и резултатие:
31 май 2009, неделя, 17:00 ч
Черноморец 2003 (Бяла) - Шабла (Шабла) 0:0
в Победа:
Добруджа (Добрич) - Доростол 2003 (Силистра) 1:4
Черноломец 04 (Попово) - Спортист (Генерал Тошево) 8:0
Суворово (Суворово) - Аксаково (Аксаково) 1:3
Аристон (Русе) - Девня 2005 (Девня) 3:0 сл.
Септември 98 (Тервел) - Преслав (Велики Преслав) 3:0
Разград 2000 (Разград) - Ендже (Царев брод) 9:1
Скрита сила (Мъдрево) - Рапид (кв.Дивдядово, Шумен) 4:4
в Добрич, ст."Дружба":
Орловец (Победа) - Две могили (Две могили) 2:0
Бенковски (Бяла) почива
Въпреки добрия мач които изиграха момчетата от Преслав, опонентите им от "Септември 98" взеха класическа победа с 3:0.
"Скрита сила" и "Рапид" си спретнаха един истински футболен празник с цели 8 гола. Мача се развиваше динамични и до 88-ата мин. резултата беше 3:3. С две бързи попадения и в двете врати, двата тима оформиха краиното 4:4.
Най-драматично беше в Разград където домакините разгромиха гостите от "Ендже" (Царев брод). Контузиите объркаха мача за гостите, които се принудиха още 15-ата да останат без вратар и на негово място застана полеви играч. Почетното попадение за "Цитаделата" вкара Базелков в средата на второто полувреме.
Въпреки разгрома играчите на "Ендже" отпразнуваха края на сезона, защото следващия кръг почиват. Бурния купон продължи до малките часове на денонощието.

неделя, 31 май 2009 г.

Волов излъга Марица поселдната минута

Два кръга преди края Шуменския "Волов" направи огромна крачка към оцеляването, като успя да излъже "Марица" с гол в последните минути. В зоната на здрача Шуменци вдяха светлина в края на тунела и засилиха "Марица" към аматьорската група.
Пред погледа на около 100 зрители "Волов" искаха победата повече и започнаха мача по-добре от домакините.
13-ата минута Николай Миланов остана непокрит при изпълнание на непряк свободен удър и от 2 метра мушна топката под вратаря на домакините. Първото полувреме мача се игра на една врата - тази на домакините но до друг гол не се стигна.
Второто полувреме "Марица" излязаха по-мотивирани, сетиха се че "Волов" също имат врата и натиснаха.
61-ата минута "Волов" като по чудо се спасиха от изравняване след силен удър на Тошко Тодоров а в последвалото разбъркване играчита на "Марица" така и не успяха да намерят вратата на гостите.
65-ата минута обаче отбраната на "Волов" капитолора и бранителя Иван Димов с глава въстанови равенството.
Последната минута "Волов" доказа, че е по-добрия отбор на терена. Влезлия като резерва Божидар Илиев вкара и засили "Марица" към аматьорските групи.