събота, 10 септември 2011 г.

10.09 - ЧРД Милчо

Днес в Белиз е ден на Св. Джордж Кайе, който се чества като национален празник. На 21.09(светла дата!) пък са обявили независимост, така че този месец само празници им се очертават. Като цяло тия са пълни боклуци. Обикновенни латиноамерикански негра, които са се чивтосвали с местното население, които от своя страна също не са стока и в резултат на това сега там няма един чистокръвен ариец ей така за цвят(макар че те са си цветни така, че по-скоро за безцвят). В общи линии не ви препоръчвам да ходите в скапания Белиз освен ако не сте направили банков обир.

На другия край на света в Китай празнуват деня на учителя. Предполагам че това е някакъв ироничен празник защото, както всички знаем децата в Китай си наблягат на бачкането от 3-4 годишни и не остава много време за учене.

1627 г. — Започва обсадата на Ла Рошел от войските на крал Луи XIII. Добре, че глупавите французи са си демократична република вече, че с тези педераски имена на кралете им ми идват малко в повече.

1921 г. — В Берлин е открит участък от първата в света автомагистрала. Напълно съм убеден, че Бойко Борисов е прерязал лентата!

1967 г. — Жителите на Гибралтар гласуват в референдум за запазване на английската власт. Браво! Винаги съм харесвал хора, които нямат нищо против да са зависими от някой друг.

1989 г. — Ражда се Милко Филипов. Значима фигура в студентските ни години и основен виновник за деградацията на поколенията след 89-а. Честит рожден ден, пич! Жив и здрав, чакаме те в Шумен да се разбиваме :)

2008 г. — В Женева (Швейцария) е пуснат в действие Големият адронен ускорител, който е смятан за най-големият научен експеримент в историята на човечеството. Аз си мисля че най-големия експеримент в историята е скапания ни национален отбор по футбол, но разни хора - разни идеали...

2011 г. - Днес го дават да захладнее в късния следобяд, така че ако имате излизане най-добре си вземете яке и одеало. Положението ще стане страшно да знаете!

петък, 9 септември 2011 г.

Надхитрения хитрец

В малкото американско градче Шарлот, Нова Каролина една случка звучаща по скоро, като сюжет на някой от епизодите на сериала „Али Макбиил”, отколкото като истинска история грабна вниманието ми.

Местен адвокат си поръчва кутия много скъпи пури (24 броя в кутия). Понеже пурите били много рядък и скъп вид адвоката решил да ги застрахова още с пристигането им на американска земя. Направил застраховка на пурите против кражба, пожар и други бедствия възлизаща на 15 000 долара. След около месец време обаче, след като е изплатил само първата от дестте застрахователни вноски по разсроченото плащане на застрахователната премия, адвокатът изпушил пурите и предявил искане към застрахователната компания за изплащане на щети по застрахователната полица. В претенцията си той подробно обяснил, че пурите били безвъзвратно погинали “в резултат на серия от малки пожари” и настоявал застрахователната компания да му ги изплати. Застрахователите отказали да платят пурите, основавайки се на очевидното и безспорно обстоятелство, че тези “малки пожари” са следствие от това, че адвокатът лично е ликвидирал пурите, като ги е изпушил. Адвокатът остава недоволен от отказа на застрахователите и се обръща с иск в съда. Там той впряга всичките си адвокатски умения и спечелва делото. Произнасяйки се, съдията се съгласява със застрахователната компания, че искът е абсурден и нелеп. Въпреки това, съдията казва, че адвокатът притежава валидно застрахователно покритие по редовна застрахователна полица, по която застрахователната компания явно е застраховала пурите против всякакъв пожар, тъй като не е изрично указано в застрахователната полица точно срещу какъв пожар е валидна процесната застраховка. Ето защо застрахователната компания била длъжна да изплати застраховката. Вместо да губи време, пари и нерви в дълги процедури по обжалвания, застрахователната компания приема решението на съда и изплаща на адвоката 15 000 долара за да покрие “загубата” на толкова ценните пури. Но след като адвокатът осребрява чека, застрахователната компания веднага пуска оплакване в полицията, искайки ареста на адвоката. Обвинява го в причиняването на серия от 24 “малки пожара”, с които умишлено е увредил застраховано имущество. В последвалото наказателно производство пред съда застрахователната компания представя като писмени доказателства застрахователната полица и адвокатското самопризнание за изпушването на цигарите от предишното дело. Адвокатът, въпреки отчаяната си съпротива, този път губи наказателното дело и е осъден на 24 месеца ефективно лишаване от свобода, както и да заплати 24,000 долара обезщетение на застрахователя.

9.09 Светъл ден другари!

Честит празник другари и другарки. Светъл народен ден е днешния! Ние сме с теб бай Тошо, смърт за капиталистите комунизъма да живей.

1776 г. — Конгресът на американските независими щати, приел на 4 юли 1776 г. Декларацията за независимостта, официално нарича съюза Съединени Американски Щати. Гадната капиталистическа сган се опитва да ни засенчи празника, но няма как да се случи другари. Напред към победа, за Сталину за петилетката!

1944 г. — Вестник Отечествен фронт започва да излиза легално. Светла дата е това другари!

1947 г. — Започват денонощни излъчвания на програма Хоризонт на Българското национално радио. Аз като ви казвах че тия гадове от БНР до един са комуняги вие не ми вярвахте нали?! Мръсните гниди още са се загнездили в основите на крехкото ни демократично общество и само чакат удобен миг да ударят...

1948 г. — Обявено е създаването на Корейска народно-демократична република. Браво, браво! Да живее демократизма другари! Другарю Ким Чен Ир не забравяй че
"всяко яйце - бомба, всяка кокошка - летяща крепост срещу агресорите".

1972 г. — Българската национална телевизия излъчва първо цветно предаване — манифестацията от площад 9 септември. Ура другари! Рейгън - враг номер едно на Тутраканска селищна система!

Научете следните лозунги другари! Те ще са ви в полза в борбата с капиталистите!

Всеки буркан компот - юмрук в лицето на империализма!

С всички сили - пет за четири!

Всяко кебапче - куршум в сражението срещу cветовния империализъм!

Да не оставим неодрусана слива в нашето село!

Един допуснат брак - беда за целия колектив!

25 ПОБЕДНИ ГОДИНИ обикновен локум

И разбира се личния ми фаворит: Мечката се мие, чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка да постъпваш като мечка?

сряда, 7 септември 2011 г.

8.09

Ето, че след месец почивка, която като цяло не се различаваше от времето в което уж работим, ние пак сме на линия. Надявам се да ви е интересно това, което пишем и да се забавлявате на забавните статии и да размишлявате върху сериозни, а не обратната.

Днес е ден на международна солидарност на журналистите. Бъдете солидарни с журналята, че това е много подло племе да знаете. Т'ва са гаден, мръсен, отмъстителен вид, който само търси с кой и за к'во да се заяде.

В Северна Корея пък е ден на създаване на демократичната република. Да Северна Корея си е демократична република въпреки абсолютната диктатура и трудовите лагери. Предлагам никой да не оспорва демократичното управление на северната Корея понеже нали знаете - може да имат ядрени оръжия което ги прави големи наши приятели...

Освен това е световен ден за борба с беса. Ако от устата ви излиза пяна и много ви се иска да нахапете някой то днес вие трябва да почерпите. Честит празник!

1522 г. — Завършва първото околосветско пътешествие, оглавявано от Фернандо Магелан. Тоя бастун си няма друга работа света ще ми обикаля. Нали Галилео ти е казал че Земята е кръгла бе каун що не си стоиш у дома да копаш царевица вместо да се занимаваш с глупости. Будала.

1655 г. — Шведската армия овладява Варшава. Така е...овладяха Варшава, обладаха националите ни - кой каквото си заслужил.

1664 г. — Американското селище Ню Амстердам е отнето от холандците и е преименувано от английските заселници на Ню Йорк. Заедно с това се забраняват леките наркотици и проституцията става незаконна. Доскоро веселото място се превръща в скучен мегаполис пълен със скучни небостъргачи, вместо с весели тревомани.

1761 г. — В Лондон крал Джордж III се жени за принцеса Шарлота фон Мекленбург-Щрелиц. Сигурен съм че тая кифла никой не я е наричал с цялото и име.

1856 г. — В Монреал е осъществен първия полет с въздушен балон. Сигурно първия човек летял с балон е бил негър че ако се обърка нещо никой да не страда. Да ме извиняват Ашли Йънг и Ашли Коул.

1925 г. — Германия е приета в Лигата на нациите. Очаква се скоро БФС да ги приемат в лигата на необикновенно тъпите.

1944 г. — Провъзгласена е Независима република Македония. Тази стара, стара държава. Видни македонци: Барак Обамовски, Майкъл Джексъновски, Кристиано Роналдовски, Георге Първановски, Бойко Борисовски, Осама бин Ладеновски и разбира се Димитър Бербатовски. Честито македонци скапани.

1991 г. — Чрез референдум Република Македония обявява независимост от Социалистическа федеративна република Югославия. Ееее к'во правим бе? Нали бяхте създадени 1944...сега пък 1991...то че днес ще е национален празник ясно ама кое точно ще чествате? Ех значи цялата ви работа е някаква никаква...

вторник, 6 септември 2011 г.

Съединението...

Днес отбелязваме деня на Съединението. Този ден сякаш е поредната събота или неделя, а не национален празник, годишнина от нещо значимо. Незнам дали заради пренаситения от празници календар или от обикновенна липса на патриотизъм, но този ден минава покрай нас все едно е нещо прозаично и незначимо. В същото време на другия край на света един народ се готви да отбележи 10 години от събитие, което промени света из основи. Тогава за пръв път прокънтя името на Осама бин Ладен, който с 4 удара прати в нокаут най-проспериращата държава в света. Разбира се става въпрос за годишнината от 11 септември. На пръв поглед тези две събития – Съединението на Княжество България с Източна Румелия и терористичните атаки от 11 септември 2001 нямат нищо общо. Те дори не са се състояли в един и същи век. Но общото са думите „съединение” и „обединение”. Висш идеал за Българите от края на по-миналия век е било нацията да бъде заедно, да бъде обединена. Не случайно на входа на народното събрание с големи букви е написано, но някак си остава в страни от погледите „Съединението прави силата”. Колкото и да не харесвам американците съм длъжен да им призная едно – тези хора знаят как да се обединят и имат ценности които ние сме забравили и потъпкали. Макар че са над 300 милиона, когато станаха атентатите над Световния търговски център и Пентагона всички американци се обединиха като един горд човек, който е готов с цената на всичко да отстоява себе си и държавата си. Пожарникарите и полицаите, които са влизали в кулите близнаци са имали възможност да избират дали да влязат в сградата, която всеки момент ще рухне или да се оттеглят в безопасност и... те са влизали. Тези хора буквално са разменяли своя живот за този на някакви си непознати. Това вероятно е най-чистата форма на героизъм, за която мога да се сетя. Пожарникарите, полицаите и доброволците, които са спасявали хората от Световния търговски център не са гледали на онези вътре, като на непознати, а като на братя американци. Кога това ще се случи в малка България? Кога и при нас ще я има тази саможертва? А я е имало. Преди век и повече вашите прадядовци са се отказвали от семействата си, децата си и дома си за да скочат в боя срещу поробителите. Само не искам да ми изкривявате думите в сляпа омраза срещу турците. Колко от вас знаят, че в Освободителната война, както и в Междусъюзническата са участвали и много етнически турци, които на практика са се сражавали и умирали за България? Както и да е това е само отклонение. Основната ми мисъл е, че сме една шепа народ. Ние сме 8 милиона и се топим с всеки изминал ден. Какво толкова имаме да делим? Защо се гледаме като врагове? Та в света има сумати градове, които са по-големи по население от България. Защо сме така разединени? Свързват ни толкова много неща. Трябва ли да има трагичен повод за да се съединим и обединим? Щом мач на националния отбор не може да ни обедини, а ни разединява...за къде сме тръгнали? Ще се самоизтрепем бе хора!
Днес е отбелязваме Съединението. Навършват се 126 години от деня в който хора с идеали, чест и достойнство са се опълчили срещу всички световни силни и гордо са заявили, че сме българи и ще бъдем заедно, въпреки че на мнозина това не им харесва. Помислете малко над това и изгледайте някое патриотично видео в Интернет...и без това е неработен ден.

"В" Група

През уикенда, ден след резила на националния отбор, в областта се изигра IIIти кръг от североизточната В група. Ето и резултатите:
4 септември (неделя)
Черноморец (Балчик) - Две могили (Две могили) 0:1
Белица (Белица) - Рапид (кв.Дивдядово) 1:3
Ботев (Нови пазар) - Локомотив 2008 (Каспичан) 0:0
Черноморец 2003 (Бяла) - Черноломец 04 (Попово) 0:1
Септември (Тервел) - Шумен 2010 (Шумен) 1:0
Преслав (Велики Преслав) - Девня (Девня) 0:5
Бенковски (Бяла) - Дунав 2010 (Русе) 2:1
Суворово (Суворово) почива

Рапид обърна Белица, след като домакините откриха още в 1-вата минута. Гостите от шуменския квартал закъсняха за мача и трябваше да излязат на терена без да са загрели. 26-та минута Шуменци изравниха, а 39-та излязоха напред в резултата. Крайното 3-1 оформи Георги Никифоров, който влезе като резерва и с първото си докосване отбеляза. До края домакините получиха дузпа, но вратаря на шуменци спаси. С тази победа Рапид вече са на 6-то място с 6 точки.
Ботев( Нови Пазар) и Локо (Каспичан) си спретнаха едно истински регионално дерби, в което за съжаление нямаше гол. Локомотив играха по добре, имаха по чисти положение и определено трябва да съжаляват за пропуснатите точки. Най0чистото положение за домакините пък беше 80=та минута, когато те уцелиха гредата. С това равенство Локо(Каспичан) седми с 5 точки, а Ботев спечели първа точки и в момента е 13-ти в временното класиране, без отбелязан гол.
Шумен изпуснаха да победят Септември в Тервел, като през цялото време мача са играеше пред врата на домакините. Още 3- минута съдията отмени чист гол за шуменци. Гола на домакините падна 27-ма минута, когато след корнер, Септември разиграха заучено положение и отбелязаха. До края на мача събития още веднъж поряза Шумен, когато 82- та минута не отсъди чиста дузпа, за нарушение в наказателното поле. С тази неприятна загуба Шумен вече са втори със 6 точки, първи са Септември(Тервел) с 7.
Кризата в Преслав продължава, след нова разгромна загуба. Този път играчите от Девня забиха цели пет безответни гола на стадиона във Велики Преслав. Тимът на Преслав е последен в група с три загуби и без вкаран гол.