четвъртък, 15 март 2012 г.

Трагични Левски и ЦСКА

Определяните като граднове в родния ни футбол отбори на ЦСКА и Левски отпаднаха от надпреварата за купата на страната. Настоящия носител на трофея ЦСКА шокиращо загуби от втородивизионния Септември Симитли с 2:1, а Левски падна от Локо Пд след продължения. След треньорската смяна, бойкота на феновете и нелепата подготовка ЦСКА се представи повече от слабо и съвсем заслужено загуби в Симитли. Червените очевидно подцениха състезаващия се в Западната "Б" група Септемви и закономерно загубиха. Безумното управление на червения клуб продължава и едва ли протестите на феновете ще спрат скоро. В Пловдив пък местния Локомотив успя да отстрани Левски. Железничарите не играха никак лошо като през първото полувреме удариха 3 греди, а и в атаката на Локомотив преди гола за сините имаше сериозни съмнения за нарушение срещу Здравко Лазаров. Левски водеше в резултата чак до 90-та минута, когато Михаил Венков отбеляза след корнер и прати мача в продължения. Там Здравко Лазаров се възползва от едно неразбирателство в защитата на сините и отбеляза за 2:1. До края на мача не падна нов гол и Локомотив се класира за полуфиналите. Там ги чакат отборите на Септември Симитли, Литекс и Лудогорец. В същото време футболисти, треньори и управленци в Левски и ЦСКА ще гледат полуфиналите и ще размишляват защо те не продължиха за купата.

880 памперса от Ротаракт за дом "Калинка"

Днес представители на Ротаракт клуб Шумен, дариха памперси на Дом "Калинка" в село Васил Друмев. Александър Ангелов и Диана Коченджиева занесоха 880 броя памперси в Дома за деца с увреждания. "Знаем, че памперсите ще влязат в употреба. Всъщност това е втория път в който идваме. Първия беше в началото на зимата и тогава дарихме 1500 броя памперси. Служителите тук много се радват, че им помагаме и за нас това е знак, че вършим нещо полезно." каза Диана. Тя поясни, че на рожденния ден на Ротаракт Шумен вместо подаръци те са поискали памперси от другите клубове, които са присъствали на тържеството. Така са били събрани около 2500 броя памперси.

вторник, 13 март 2012 г.

Ротаракт - активни в инициативата "Нов блясък за старата зала"

Кампанията "Нов блясък за старата зала" на Ротари клуб - Шумен набира все по-големи мащаби. Представители на младежката организация на Ротари - Ротаракт поставиха касички в по-големите магазини от веригата Трънчев в Шумен с идеята съгражданите им да бъдат съпричастни с инициетивата за цялостен ремонт на танцувалната зала в "Младежки дом". "Това не го правим за себе си, а за града ни. Знаете, че балната зала в Младежкия дом е в окаяно състояние и има спешна нужда от ремонт. Там ситуацията е такава, че в момента залата е не само грозна и остаряла, а и опасна за здравето на децата, които се учат да танцуват в нея. Това е основната причина да поставим тези касички." казаха от Ротаракт. Припомняме, че освен касички с дарения за събирането на необходимите около 30 000 лева е предвидена и кампания по събиране на отпадъчна хартия по която се работи трескаво. Другите пера, по които ще се събират средства са банкова сметка за дарения (BG37UBBS 8002 1069 9633 30 / BIC UBBSBGSF) и благотворителен бал на 21 април на който ще има благотворителен търг с предмети с колекционерска стойност, бижута, произведения на изкуството и други. "Всяка стотинка е ценна за каузата. Знаем, че живеем в тежки времена и парите са дефицит за всички ни, но каузата на Ротари си струва и за това ние ще направим всичко възможно за да съберем нужните средства за ремонта на бална зала." каза Мануела Манчева от Ротаракт клуб - Шумен.