вторник, 12 юли 2011 г.

12.07

Posted on 8:56 by Стоян Стойчев Вълчев

Днес е ден на независимостта в Карибати(това на снимката е знамето им). Аз имам осоено отношение към тази островна държава. Много ме радва. Това е единствената държава в света, която е разположена едновременно в северното, южното, източното и западното полукълбо. Разстоянието между най-западната и най-източната точка на тази държава е около 4000 km (колкото от Москва до Лисабон), а разстоянието между най-северната и най-южната точка е около 2300 km (колкото от Атина до Стокхолм). Въпреки това нейната площ е само 831 km2. Абе яка дръжава няма да се бъзикам с нея. А можех!

Заради Карибати сега ще си го отнесе Сао Томе и Принсипи. Тази държава има празник някакъв там ама не ме интересува. Черни са. Даже много черни. И като стана дума за черни, каква е връзката между негъра живеещ в Сао Томе и Принсипи и дървото? Въжето! Като цяло предците на тия от изстрадалата им тъпа държавичка са били роби, така че не вижам причина и сега жителите на Сао Томе и Принсипи да не са ни роби. Много време им обърнах на неграта, стига толкова да ходят да бачкат, че иначе няма да еволюират.

540 г. пр.хр. - Кур за лефски оглася древен Китай след като Конфуций се е напил с бира и иска да сподели убежденията си с целия свят.

539 г. пр.хр. - Сидхарта Гаутама или просто Буда отвръща на предизвикателството с "бий чорбата по главата".

12 г. - Оказва се, че това е новата дата на създаване на Локомотив Пловдив. Реално тогава един от най-добрите футболисти на Локо - Ицо Джисъса създава клуба с 12 свои приятели, като някой от тях по-късно пишат устава на спортния клуб. Единия от футболистите се оказва жълт ама то от човек с името Юда к'во да очакваш...

635 г. — Хан Кубрат е удостоен с титлата патриций от император Ираклий след като е създал Ботев Пловдив и е дарил щастие на хиляди фенове.

1543 г. — Крал Хенри VIII сключва брак с Катрин Пар - своята шеста и последна съпруга. Ей това е пич. Много съпруги, много бракове - действа с размах човека. Не като вас 1-2 съпруги цял живот... какво е това бе?! Ситните бе, ситните! Я се стегнете и работете в малко по-голям мащаб!

1876 г. — Италианската циркова артистка Мария Спелтерина преминава по въже над Ниагарския водопад за 11 минути и се връща, ходейки назад, за 10 минути. Ех, защо не бях там да и резна въжето...

1920 г. — Официално е открит Панамският канал. Броят на хората, които са умрели при изграждането му е 27 500. Дано са били гърци.

1957 г. — Американският лекар Лерой Барни представя виждането, че тютюнопушенето е една от основните причини за нарастналия брой на заболелите от рак на белите дробове. Това е един велик учен! Как само е стигнал до отркитието че като вдишваш дим и после кашляш от него вероятно белите дробове не се кефят...

2003 г. — В Канада е легализирана употребата на марихуана. Знам, знам искате в Канада...ама визи трябват. С Холандия положението е доста по-лесно.

2011 г. - Очаква се да е жега, което означава през деня да си останете вкъщи. Ако сте симпатична девойка можете да дойдете в нас. Все ще се намери какво да правим.

No Response to "12.07"

Leave A Reply