вторник, 12 октомври 2010 г.

Очаквана победа за Лъвовете


Отборът на България победи Саудитска Арабия с 2:0 в един портоколен мач. С голове на Димитър Рангелов в 40-та и Валери Домовчийски в 45-та минута националният ни тим победи саудитците в контрола играна в Турция. Този приятелски мач бе напълно ненужен тъй като съперника ни очевидно не бе на нивото на България, макар че излязохме с доста експериментален състав. Навярно по-добре за националите ни би било да играят срещу ЦСКА или Левски вместо срещу съставения от неизвестни за широката публика играчи на Саудитска Арабия. Фактът, че резервите ни надиграха арабите е красноречив че България не срещна сериозна съпротива от съперника ни и за в бъдеще ръководните фактори в БФС трябва да се замислят за по-класни съперници, с които да мерим сили.
Самият мач не бе нишо особено и едва ли ще се запомни с нещо съществено. Освен двата гола в края на първото полувреме, можем да отбележим и ударът на Домовчийски в 70-та минута, който срещна гредата.
След тази победа новият треньор на националите ни Лотар Матеус тръгва със сто процентов актив от две победи в два мача, което е светъл лъч в мрачното блато, в което се намира футболът у нас. С тези две победи националите ни понатрупаха малко самочувствие, като спокойно можем да твърдим, че назначението на Матеус за селекционер на България очевидно не е било грешка. Разбира се не бива да забравяме, че мачовете ни бяха срещу Уелс и Саудитска Арабия, които съвсем не са сред световните футболни колоси, но все пак Лотар Матеус накара националите ни да играят с желание, нещо което сякаш липсваше в някои мачове, като например с Кипът или Черна гора. Очакваме следващите изяви на А отборът ни и можем само да се надяваме да играем силно и срещу отборите от нашата черга.