сряда, 16 септември 2009 г.

Роналдо започва да блести в бяло


След вчерашната категорична победа на Реал Мадрид над не лошия отбор на Цюрих едно име отново е в центъра на вниманието.Играта и двата отбелязани гола на Кристиано Роналдо, не могат да не правят впечатление на любителите на футбола.След рекордния трансфер на Роналдо от Манчестър Юнайтед в Реал Мадрид по медиите започнаха да се носят слухове, че носителят на златната топка не може да се аклиматизира в отбора, че има дразги със своите съотборници и че май май този многомилионен трансфер ще се окаже огромна грешка.В първите си 3 мача за белия балет обаче Роналдо обори всички критици, не с думи, а с игра.Във всеки един свой мач Кристиано бележи, макар че в мача срешу Еспаньол влезе като резерва в 65-тата минута, отново успя да се разпише.Всъщност първите мачове на Роналдо в Реал Мадрид са повече от впечатляващи, което може да вдъхва оптимизъм на всички фенове на кралския клуб, че през Май на Сантиаго Бернабеу именно белите ще триумфират в Шампионска лига.

Шоуто започна!

На 15 септември тръпнеха не само учениците, но и всички футболни фенове, защото най-комерсиалния футболен турнир на клубно ниво в света – Шампионска лига започна.
Каквото и да кажем за този турнир все ще е малко, тук можем да наблюдаваме най-добрите европейски отбори, най-красивите мачове и най-известните футболисти. В продължение на 10 месеца ще видим 32 отбора разделени в 8 групи, от които само един ще грабне трофея и ще заслужи правот да го наричат шампион на Европа. Последния път това направи тима на „Барселона”, който безапелационно победи „Манчестър Юнаитед” на финала в Рим и така стана крал на европа... поне до 15 юни когато на „Сантиаго Бернабеу” ще се изиграе финала на 55-ото издани на турнира.
Кой ще стане шампион тази година можем само да гадаем, но желаещите са много. Освен обичайните заподозрени „Барселона”, „Интер”, „Реал Мадрид”, „Ливърпул”, „Ман. Юнайтед” и „Милан” , всички остана ли са готово да дадът всичко от себе си и да грабнат короната на „Барса”.Все пак не веднъж и дваж сме ставали свидетели на сензационни обрати и изненадващи победи и точно тук е магията на турнира, всеки може да повярва в „Чудото” и да стане победител, защото това е Шампионска лига – най голямаото футболно шоу на стария континент.