вторник, 31 август 2010 г.

За България мечтата не е мираж

В края на седмицата на Българския национален отбор му предстои една от най-важните срещи в последните няколко годин. Като казвам важна имам предвид, че това е първи мач в групата и ако се водим по една стара българска поговорка, че деня се познава по сутринта, то този мач е от огромно стратегичско и психологическо значение както за България така и за Англия. Всички знаем че Англия са безпорния фаворит за първото мясно, а Швейцария и Черна гора не крият амбициите си за класиранена първенството на стария континент. Една евентуална победа за България на „Уембли” може да обърка много сметки в групата. А такава евентуална победа въобще не е мираж.
Можеби за пръв път от досата години насам имам усещането, че нашите национали имат реален шанс да постигнат нещо. В контролата с Русия видяхме един по-различен национален отбор, който диктуваше събитията на терена стремеше се да задържа топката с остри и прецизни подавания и да търси тичния момент за атака към проитивниковата врата и за разлика от предишни мачове този път успяваше.
Мартин Петров показа, че се е отърсил от кошмара „Манчестър сити” и започна да влиза във формата която всички го познаваме,Станислав Манолев показва огромно изарстване откакто играе за ПСВ, Божинов отрки сезона в „Парма” с гол и чудесна игра,Николай Михаилов записа четири чисти мрежи за „Твенте” отначалото на сезона, а нелепата гршка срещу Русия вече е в миналото.
Това се все фактори, които трябва да смощават съня на Фабио Капело, като прибавим и напрежението на което е подложена Англия след срамното отпадане от мондиала и кадровите проблеми, като липасата на Джон Тери и Франк Лампард заради контузии и головата суша в която е изпаднал Рууни, можем спокойно да заключим че България въобще няма да излезе каото спаринг партньор на Англичаните.
Фактите са на лице, шансовете са равни, всичко зависи от момчетата на Мъри ако си свършат работата както трябва и с малка доза късмет можем дори да мечтаем за победа на митичния „Уембли”.

понеделник, 30 август 2010 г.

Североизточна "В" АФГ

Вчера се изиграха срещите от III кръг на Североизточната „В” АФГ. Отборът на „Макак 2008” (Шумен) разгроми „Спортист” с 5-2 в Генерал Тошево и така излезе на първо място в групата с актив от 7 точки от 3 мача, със същия актив от точки е и отборът на „Шабла”, но е с по-лоша голова разлика.
„Ботев” (Нови Пазар) направи равен 1-1 с „Кубрат” у дома и е на 13-то място с две точки. Също толкова точки има и отбора „Преслав”, който пък загуби гостуванто си на „Две Могили” с класическото 3-0.
„Рапид” продължи с безобразната си игра и отново загуби, този път от новака в групата „Белица” с разгромното 5-1. Така тимът от Дивдядово се закотви на дъното на таблицата, като единствения отбор без спечелена точка домомента.
Ето и останалите резултати:

29 август 2010, неделя, 18:00 ч
Спартак 1918 (Варна) - Тополите (Тополи) 2:1
Белица (Белица) - Рапид (кв.Дивдядово, Шумен) 5:1
Скрита сила (Мъдрево) - Шабла (Шабла) 1:1
Две могили (Две могили) - Преслав (Велики Преслав) 3:0
Бенковски (Бяла) - Суворово (Суворово) 4:2
Черноморец 2003 (Бяла) - Черноломец 04 (Попово) 2:0
Спортист (Генерал Тошево) - Макак 2008 (Шумен) 2:5
Ботев 2008 (Нови пазар) - Кубрат 2007 (Кубрат) 1:1
Девня (Девня) - Септември 98 (Тервел) 1:1

неделя, 29 август 2010 г.

Резултати от Източната Б

Вчера се изигра V кръг в Източната Б група. Лидера „Спартак” Повдив запази първото си място с не много лесна победа над отбора на „Брестник” с 2-1 като гост. „Гладиаторите” остават на върха в класирането с 3 точки прднина пред „Светкавица”(Търговище), които вчера спечелиха дербито на Североизтока в Б група побеждавайки „Лудогорец” (Разград) с минималното 1-0.
Абсолютния новак в професионалния футбол – „Равда” взе първата си точка при равенството 3-3 с „Добруджа”.
Голямата новина в групата е официалното отказване на „Дунав” Русе поради финансови причини. През миналия сезон „Дунав” бяха сред фавотитие за промоция в „А” група и завършиха на трето място. Така с отказването на русенци групата остава с 11 отбора.
Ето и всички резултати от кръга:

Любимец 2007 (Любимец) - Несебър (Несебър) 2:0
Светкавица 1922 (Търговище) - Лудогорец 1947 (Разград) 1:0
Брестник 1948 (Пловдив) - Спартак-С 94 (Пловдив) 1:2
Черноморец (Балчик) - Доростол 2003 (Силистра) 1:2
Равда 1954 (Равда) - Добруджа 1919 (Добрич) 3:3
Черноморец (Поморие) - Дунав (Русе) неигран