събота, 4 декември 2010 г.

Най-шумната агитка бе развенчана в София

Известната като най-шумната агитка в света - тази на Бешикташ, бе напълно развенчана в София. Освен че не успяха да си напълнят сектора за гости на "Васил Левски" и не се чуха цял мач, турците претърпяха и пълно унижение като им бяха отнети 6 знамена. Фенфракцията на ЦСКА "14" беше безмилостна към южните ни съседи и напълно ги развенча. Едни от най-силните фенфракции на Бешикташ - "carsi" и "asya" останаха без своите знамена в София. Други транспаранти, които представят рекордните 132 децибела шум постигнат от турците и се носят на всеки мач на Бешикташ също станаха трофей на "14". Така, след като момчетата от бойкотиращата фенфракция на ЦСКА завоюваха знамена, шалове и тениски от прехвалените фенове на Рапид Виена, сега същото сполетя и феновете на Бешикташ. Нека не забравяме как прехвалените фенове на АИК от тяхната най-силна фенфракция "черната армия" предпочетоха да си спестят гостуването на Левски, защото им бе обещано да си тръгнат от София без знамена и с много рани. Очевидно не само в Сърбия и Гърция гостуващите фенове трябва да са предпазливи, но и в България. Ултрасите на ЦСКА и Левски показаха на чуждестранните фенове, че е най-добре да пропускат гостуванията в София, защото това не се отразява добре на здравето им.








четвъртък, 2 декември 2010 г.

Фифа обяви домакините за мондил 2018 и 2022

През последните два дни целия свят тръпнеше в очакване да разбере кои ще са домакините на световните първенства през 2018 и 2022г. Кандидатите за организатор на Мондиал 2018, бяха общите кандидатури на Белгия и Холандия, Португалия и Испания, Русия и големия фаворит Англия. След проведеното заседание днес, изпълнителният комитет на ФИФА избра за домакин на световното първенство по футбол през 2018 Русия. Това ще е първото световно, което ще се проведе в страна от източна Европа.
Домакина на световното през 2022 също е шокиращ. ФИФА предпочете да даде Мондиала на Катар, за сметка на САЩ, Австралия, Южна Корея и Япония. Мондиалът през 2022 ще бъде първият, който се провежда в страна от близкия изток. Интересното тук е, че Катар(държава с по-малко от 1 милион население), ще трябва да построи стадиони за 600 000 души. След края на световнотто тези стадиони ще бъдат демонтирани и дарени на по-бедни страни.



Ето и досегашните домакини и шампиони на световни първенства по години:
Уругвай 1930 - Уругвай
Италия 1934 - Италия
Франция 1938 - Италия
Бразилия 1950 - Уругвай
Швейцария 1954 - Германия
Швеция 1958 - Бразилия
Чили 1962 - Бразилия
Англия 1966 - Англия
Мексико 1970 - Бразилия
Германия 1974 - Германия
Аржентина 1978 - Аржентина
Испания 1982 - Италия
Мексико 1986 - Аржентина
Италия 1990 - Германия
САЩ 1994 - Бразилия
Франция 1998 - Франция
Япония и Южна Корея 2002 - Бразилия
Германия 2006 - Италия
ЮАР 2010 - Испания
Бразилия 2014

Жестовете на Гала, Юксел Кадриев и Мартин Карбовски. Какво говорят те?


Както и всички други животински видове, хората също са подвластни на редица строго определени, заложени в тях, биологични правила, които управляват и контролират действията, постъпките, реакциите, позите, мимиките и жестовете им. Човек рядко си дава сметка, че докато устата му изрича едно, езика на тялото му говори друго.
Мартин Карбовски (Мартин Кирилов Богданов) :
пол: мъж възраст: 40 години
семейно положение: разведен
Карбовски в по-голямата част от предаванията си е на такова разстояние от своя събеседник , че използва приятелската зона за пространство между него и събеседника, което може би използва, за да предразположи човека срещу себе си. Дланите му са по-често обърнати нагоре, което внушава откритост или зависимост.Често си потрива дланите, което показва, че очаква нещо положително. В случая развръзката на проследеното от него събитие.Сядането на стола тип „яздене” пък говори за това,че той е властен и се стреми да наложи контрол над останалите.Слушайки своят събеседник , той навежда глава настрани, което говори за това , че той е заинтересован от това, за което се говори.Ориентацията на тялото му е паралелна /лице в лице/ - това означава, че комуникативните партньори могат да общуват един с друг или като се гледат лице в лице, или като седнат един до друг, или като застанат паралелно един до друг.Дикцията му е чиста, отчетлива и ясна.Темпът му на речта е среден-250 срички в минута.
Гала (Галина Георгиева Будева):
пол: жена възраст: 43 години
семейно положение: омъжена
Обикновено жените притежават по-голяма чувствителност и възприемчивост по отношение на несловесните сигнали отколкото мъжете. Прието е да се смята, че те се дължат на необходимостта през първите няколко години майката да се осланя на невербалния канал за общуване с детето си. Именно поради тази причина жените често се изявяват много по-успешно при водене на преговори, отколкото мъжете;Позицията й спрямо събеседника е най-често в зоната на социалната /122-360 см/. Седи с кръстосани крака, което е знак за отбранителна и въздържана позиция.Често кима с глава, което е знак за съгласие със събеседника.Дикцията й е ясна и отчетлива.Позицията на тялото й спрямо събеседника е паралелна /лице в лице/.Запълва паузите, възпроизвеждайки различни звукове (фонация). Често копира жестовете на събеседника си, което пък показва, че напълно споделя неговите идеи и мнения.Усмихва се непресторено, което е знак за за искреност - тя обикновено се свързва с желание за почтеност и безпристратност.Темпът й на речта е предимно среден-250 срички в минута.
Юксел Кадриев:
пол: мъж възраст: 37 години
семейно положение : женен
Използва приятелската зона (46-122 см) за пространство между него и събеседника, който най-често е Ани Салич, но все пак в случая е важно да се спомене, че те са колеги от дълго време и това е нормално.Усмихва се непресторено, което е знак за искреност - тя обикновено се свързва с желание за почтеност и безпристратност.Косият поглед изпод вежди се използва, за да покаже било интерес, било враждебност. Когато е придружен от леко приповдигнати вежди и/или полуусмивка издава интерес.Често ръцете му са сключени, което говори и за отрицателни емоции, и за сигурност.Кима с глава, когато Ани Салич говори, в знак на съгласие с казаното от нея.Подобно на Гала, Юксел Кадриев използва фонация.Не крие ръцете си. Те винаги се виждат, което показва, че той е открит и не крие нищо.Дланите му са обърнати почти винаги надолу, а това е способ за внушаване на власт.Дикцията му е ясна и отчетлива.Темпът му на речта е предимно среден (250 срички в минута).


Несловесните сигнали разменяни между хората са вид общуване ползвано за разкриване на истинските мисли и намерения закодирани в поведението на даден човек.

сряда, 1 декември 2010 г.

1 Декември


Днес е световния ден за борба със СПИН. В Румъния и Португалия честват националния си празник, а в Австралия празнуват първия ден от лятото. Ето и някои други интересни събития, които са се случили на 1 декември.

1145 г. — Започва Вторият кръстоносен поход.

1640г. — Португалия възвръща независимостта си от Испания и Жоао IV отново се възкачва на трона. Днешния национален празник на Португалия.

1742 г. — Руската императрица Елисавета нарежда евреите да бъдат изгонени от Русия.

1804 г. — Наполеон Бонапарт се жени за Жозефина.

1822 г. — 11-годишният Ференц Лист дебютира като пианист на концерт във Виена.

1835 г. — Ханс Кристиян Андерсен издава първата си книга с приказки.

1855 г. — Пощата в Канада въвежда като услуга паричния превод.

1887 г. — Британският писател Артър Конан Дойл публикува разказ, в който за първи път главен герой е детектива Шерлок Холмс.

1891 г. — Американецът Джеймс Наисмит изобретява играта баскетбол.

1913 г. — В автомобилните заводи Форд е пусната първата поточна линия.

1918 г. — Румъния се обявява за обединена държава след като Трансилвания става част от страната, а преди това, на 27 март с.г. са присъединени Бесарабия и Буковина. Национален празник на Румъния.

1918 г. — Провъзгласено е Кралство на сърби, хървати и словенци, по-късно преименувано на Кралство Югославия.

1939 г. — Втората световна война: Окупационните власти на Варшава издават разпореждане всички евреи да носят като отличителен знак Звездата на Давид.

1953 г. — Отпечатан е първият брой на еротичното списание Плейбой.

1956 г. — В Мелбърн е установен рекорд по посещаемост на бейзболен мач — 114 хиляди зрители.

1959 г. — Студената война: 12 държави подписват във Вашингтон Антарктическия договор, с който Антарктида се запазва за научни изследвания и се забраняват военни дейности на този континент.

1972 г. — С извеждане в космоса на българска апаратура на съветския спътник Интеркосмос 8 България е вписана като 18-тата космическа страна в регистъра на ООН.

1981 г. — Създаден е дарителския фонд 1300 години България.

1987 г. — Започва строителството на Тунела под Ла Манш.

1988 г. — За първи път се чества Световният ден за борба срещу СПИН.

1990 г. — Френските и британските строителни работници се срещат под Ла Манш при строителството на Тунела под Ла Манш.

1990 г. — Създадено е Националното бюро по заетостта, днешната Агенция по заетостта.

2000 г. — България е извадена от негативния Шенгенски визов списък.

понеделник, 29 ноември 2010 г.

Ел Класико

Най-добрите отбори, най-добрите футболисти, най-дорбите треньори, най-най-най. Това е Ел Класико. Барселона срещу Реал Мадрид. Това не е сблъсък на два отбора, не е сблъсък и на най-добрите футболисти в момента...това е сблъсък на идеологии - политически и футболни. Това е сблъсъкът, който разделя Испания и света така, както никой друг. Политика, чест, пари...всичко е заложено на карата. Реал и Барса правят най-доброто начало на сезон в историята си. Днес серията за единия гранд ще приключи. В това дерби със сигурност ще има много голове, много красиви отигравания, много радост и много сълзи. Никой не излиза за равен. Това е Ел Класико. Тази вечер целия футболен свят ще е вперил поглед към най-големия мач в историята - Барселона срещу Реал Мадрид. Какво и да се каже за тази среща ще е малко и не достатъчно, така че тази вечер в 22.00 си пуснете мача и се насладете на двубоя за който ще се говори през следващите седмици.

Стартови състави:

Барселона (4-3-3): Валдес; Алвеш, Пике, Пуйол, Абидал (Максуел); Бускетс, Чави, Иниеста; Педро, Вийя, Меси;
Треньор: Джосеп Гуардиола

Реал Мадрид (4-2-3-1): Касийяс; Рамос, Пепе, Карвальо, Марсело; Кедира, Алонсо; Ди Мария, Йозил, Кристиано; Бензема;
Треньор: Жозе Моуриньо

Съдия: Итуралде Гонсалес
Стадион: "Камп Ноу", Барселона