петък, 20 април 2012 г.

Възможни ли са испански финали?

След като се изиграха първите полуфинали в Шампинската лига и Лига Европа цяла Европа си задава един въпрос - възможно ли е финалистите в двете клубни надпревари в Европа да са от Испания? Барселона загуби минимално от Челси и шансовете на Камп Ноу не са никак малки. Безспорният хегемон в световния футбол, макар и да загуби показа, че има сили и качества отново да вдигне най-ценния трофей в съвременния футбол на клубно ниво. Челси се представи на повече от добро ниво и с малко късмет успяха да победят, обора за който всички казват, че е с 2 класи над всички останали. Геният Лео Меси едва ли ще се примири да остане в подножието на върха този сезон и със сигурност ще даде всичко от себе си за да може каталунците да отстранят Челси. Ден по-рано Реал Мадрид загуби от Байерн в Мюнхен с 2:1 и също постави въпросителна пред евентуално Ел Класико на финала. На теория шансовете на белия балет са по-големи от тези на Барселона, заради гола на чужд терен, но и съперника изглежда по-класен. Байерн е много непредсказуем отбор и винаги е готов да съсече всеки съперник. Подобно на Меси в Барса в Мадрид има един футболист който сякаш е от друго измерение - Кристиано Роналдо, който очевидно е загърбил така характерната за него индивидуална игра и в последните 1-2 сезона е доста по-комбинативен, което чувствително вдига класата на Реал Мадрид. В Шампионска лига испанският финал изглежда несигурен, но домакинските мачове в Барселона и Мадрид може би ще натежат и шансовете за Ел Класико на финала в ШЛ изглеждат 50 на 50.
В другия турнир - Лига Европа е ясно, че единия финалист ще е от страната настоящ европейски и световен шампион. На полуфинала се срещнаха Атлетико Мадрид и Валенсия, като снощи Мадридчани победиха като домакини с 4:2 и звездите Фалкао и Диего едва ли ще допуснат дюшекчиите да отпаднат от надпреварата. Все пак прилепите никога не трябва да бъдат подценяване особено след като в състава им е играещия отлично Роберто Солдадо. В другия мач Спортинг Лисабон победи с 2:1 сензацията Атлетик Билбао като домакин, но на Сан Мамес Атлетик правят изключително силни мачове в евротурнирите и класирането за финал съвсем не е илюзиорно. На всичко отгоре баските разполагат с невероятния Фернандо Йоренте, който (колкото и клиширано да звучи) може да реши всеки мач.
С други думи този сезон може да станем свидетели на безпрецедентни финали в евротурнирите - всички отбори да са от една и съща държава. Дори това да не се случи испанското първенство доказва, че несправедливо е поставяно зад английското по сила. Испанските клубове се представят на страхотно ниво този сезон, което е заявка и за добро представяне на националния
тим в предстоящото европейско първенство по футбол.

неделя, 15 април 2012 г.

Вицове

Супер са си празниците. Седиш си, почиваш, хубаво време, цъкаш из интернет, попадаш на статия с вицове в Авантаж, четеш, смееш се - идилия.

Съпруга към съпруг, който е на смъртно легло:
- Мили, какво да направя за теб?
- Омъжи се за нашия познат Пешо!
- Ама как так? Нали го мразиш!
-О,о,о! И още как!

Учителката пита Иванчо:
- Ти защо не си си написал домашното?
- Ами вчера имаше пожар у нас и загина дядо.
- Изгоря ли?
- Не, успя да скочи през прозореца!
- Преби се долу ли?
- Не, долу имаше пожарникари. Те бяха опънали едно платно и той падна на него, отскочи и отново влезе през прозореца.
- И тогава изгоря?
- Не, пак успя да скочи!
- И тогава се преби?
- Не, нали Ви казах, че пожарникарите бяха опънали едно платно и той отскочи от него и пак в прозореца.
- И тогава изгоря?
- Не, пак скочи.
- И този път се преби?
- Абе нали ви казах, че пожарникарите бяха опънали едно платно…
- Добре, бе, какво все пак се случи с дядо ти?
- Ми на пожарникарите им писна и го застреляха.

Набрал смелост един младеж и отишъл при една негова колежка :
- Мария, ще се омъжиш ли за мен?
Тя :
-Иване, няма ли да е по-добре да ти пусна веднъж, че да се успокоиш малко?!

По улицата малко циганче продава вестници и крещи:
- Чудовищна измама! Вече взе шейсет жертви!
Минувач си купува вестник, момчето прибира парите и продължава да вика:
- Чудовищна измама! Вече взе шейсет и една жертви!

На нас, мъжете, не ни е лесно - От една страна искаме всички мацки безропотно да ни пускат, а от друга - да научиш дъщерята на съвсем друго.

Хлапе чупи прозорец с топката си. От къщата изскача разгневен мъж и го хваща за ухото:
- Казвай бързо, кой е баща ти?
- Не знам, питай мама, тя има известни подозрения...

- Какво е изневяра в Перник?
- Друг мъж да бие жена ти!