петък, 8 май 2009 г.

Ще излъже ли Волов, Нафтекс в Бургас ?


Момчетата на "Волов" ще се помъчат да продължат серията си от шест мача без загуба срещу силният отбор на "Нафтекс". Мачът отново е много важен и за двата отбора. "Волов" се бори със зъби и нокти за всяка точка която би помогнала в борбата за оцеляване, а "Нафтекс" се стремят към трите точки за да запазят шансове за влизане в А група.
От състава на Шуменци ще отсъстват Дарин Тодоров и Спас Байрактеров, заради натрупани жълти картони. Кяшив Фахрединов е на облекчен режим но най-вероятно ще остане извън сметките и този мач, защото въстановяването му върви по-бавно от очакваното.
След наказание в тима на "Волов" се завръща капитана Веселин Вачев. След прекарана бронхопневмония в състава се завръща и острието Иван Мартинов.
За отборана "Нафтекс" поради контузии мача ще пропуснат Цветомир Валериев, който лекува травма в бедрото и Георги Алексиев, който поднови тренировки но все още не е напълно готов да изирае пълни 90 минути. Със сигурност мача ще пропуснат и защитникът Диян Лефтеров и нападателят Стефан Тошков.
Мача ще се играе в събота от 18.00ч. на стадион "Лазур" в Бургас

ЦСКА - Левски



Мачът ЦСКА - Левски винаги е бил нещо повече от футболна среща.Той разделя България на две и превръща София в окупирана от фенове и полиция територия.В това дерби на карта е заложена освен честта на играчи и привърженици и титлата на България.След дербито програмата на ЦСКА е значително по-трудна от тази на Левски.Червените са гости на Черно море и Литекс и приемат Локомотив София и Локомотив Мездра, докато сините приемат Спартак Варна и Миньор Перник и гостуват на Славия и Пирин.Армейците имат преднина от 4 точки на върха и ако в събота победят са почти сигурни шампиони от друга страна въпреки многото проблеми в синия лагер те също трябва да гонят победата за да стопят разликата на върха.По всичко личи че в това дерби отново ще преобладава отборната тактика и здравите единоборства за сметка на атрактивния футбол.Все пак заряда на това дерби ще е огромен без значение от красотата на демострирания футбол.Очакват се поне 20 000 на стадиона като влакове и автобуси с фенове тръгват още в петък.

четвъртък, 7 май 2009 г.

Резултати от "В" АФГ

Вчера на връх Гергьовден се игра междинен кръг в Североизточна "В" АФГ.
Отбора на "Ендже"(Царев брод) явно празнуваха зашото не се явиха на гостуването с "Шабла" и загубиха служебно с 3:0. Ето и останалите резултати

6 май 2009, сряда, 17:00 ч

Шабла (Шабла) - Ендже (Царев брод) 3:0 сл.
Бенковски (Бяла) - Рапид (кв.Дивдядово, Шумен) 2:1
Преслав (Велики Преслав) - Две могили (Две могили) 2:0
Девня 2005 (Девня) - Орловец (Победа) 0:3 сл.
Аксаково (Аксаково) - Скрита сила (Мъдрево) 1:2
Спортист (Генерал Тошево) - Разград 2000 (Разград) 1:3
Черноморец 2003 (Бяла) - Септември 98 (Тервел) 1:0
Добруджа (Добрич) - Аристон (Русе) 5:1
Черноломец 04 (Попово) - Суворово (Суворово) 3:0
Доростол 2003 (Силистра) - почива

Въпреки служебната загуба "Ендже" запазиха 13-то място с 31 точки и се готвят за регионалното супердерби срещу "Рапид" (кв.Дивдядово) в Дивдядово което ще се играе на 10 май (неделя).
Тима на "Преслав" спечели безпроблемно срещу "Две могили" с 2:0 и отново се изкачи до 7-мо място.
"Рапид" загубиха гостуването си на "Бенковски"(бяла) с 2:1. "Бенковски" е на 2 точки след първия "Орловец" но и с мач по-малко.

Една минута не стига на Челси за финал

След уникална драма на "Станфорд бридж" Барса се класира на финал с гол в последните минути. Каталунците изравниха в последната минута след прекрасен изстрел на Андрес Иниеста и така се класираха за финала с повече голове на чужд терен.Там те ще играят срещу настояшщия носител на титлата - Манчестър Юнайтед.
Поради големия залог, този мач беше ипълнен с голяма напрежение за което отчасти помогна и главния съдия Том Хенинг Йовребрьо, който се превърна в главно деистващо лице след редица спорни осъждания.
Още в 9-ата минута Есиен изведе домакините напред в резултата с феноменалено воле от 25 метра. След бързото попадението сините се покриха и предоставиха инициативата в мача на Барса, които владееха топката през по-голямата част от мача но до нещо по-сериозно така и не се стигна, а положенията се сипеха пред вратата на гостите.
22-ата минута Дани Алвеш почти като професионален борец свали Малуда на границата на наказателното поле, откъдето Дрогба стреля директно вив вратата, но Виктор Валдес беше на мястото си и изби в корнер.
Към края на полувремето Барса отново натиснаха но така и неможаха да отправят точен удър в очертанията на вратата.
Второто полувреме започна по същия начин - с натиск на гостите но така и не се намери човек който да затрудни Петър Чех.
В една от опасните контраатаки на домакините, Анелка изведе Дрогба, който хитро премина покрай защитник на барса и се оказа очи в очи с Виктор Валдес, но котдивоареца стреля право в тялото на вратаря.
66-ата минута гостите останаха с човек по-малко.Абидал събори откъсващият се Анелка и бе наказан от рефера с червен картон. На повторенията обаче ясно се видя, че Френския нападател симулира.
80-ата минута Том Хенинг Йовребрьо съдията затвърди некадърните си отсъждания, когато не осъди дузпа за "сините" за очевидна игра с ръка на Жерар Пике в наказателното поле. За да бъде дарамата пълна рефера отсъди 4 минутно продължение. В третата минута на продължението Лео Меси получи топката в наказателното поле на Челси върна я към Андрес Иниеста и той с с прецизен истрел матира Чех за 1:1.
В последните секунди Челси хвърлиха вскички сили в атака, дори и Чех влезе в наказатемлното поле на гостите.
След разбъркване пред вратата на Барса, топката попадна в Михаел Балък, който стреля но топката се удари в ръката на защитник на "Каталунците", но съдията Йовребрьо остана безмълвен, с което си навлече гнева на германеца.
Осем минути след редовното време Йовребрьо даде край на мача и веднага бе наобиколен от играчите на Челси за да поискат обеснение за отсъжданията му. Норвежеца може да се благодари еинствено на стюардите, който го вкараха в тунела и го спасиха от врахлитащия Дидие Дрогба.
Така след тази драма Барселона като по чудо се класира за финала в Рим на 27 май, където ще се изправи срещу Манчестър Юнаитед.

понеделник, 4 май 2009 г.

Блестящ Волов, спечели ценни три точки

Събота на градския стадион в Шумен, в много важен мач за оцеляване, домакините от "Влов" победиха с 3:1 гостуващия отбор на "Свиленград 1921".Трите гола за домакините вкара 20 годишния дебютант Андрей Огнянов , а веднъж за гостите се разписа Тодор Христов в края на мача .Играчите на "Волов" излязаха пределно мотивирани и изиграха най-добрия си мач този сезон.
Мача започна с минута мълчание в памет на бившият футболист на "Свиленград 1921" Цецо Станев.
Първото полувреме "Волов" бяха просто блестящи и доказаха,че не заслужават да отпаднат, а с такава игра дори и могат да мечтаят за А група другия сезон.
"Волов" започнаха с атаките веднага след първия съдийски сигнал и това се оказа печеливша стратегия когато в 4-ата Андрей Огнянов откри головата си сметка след грешка на вратаря на гостите Илия Николов.
Шуменци неспряха да нападат и в 31-ата минута отново Андрей Огнянов от малък ъгъл за втори път прати топката в вратата на гостите.
Второто полувреме домакините се поутпуснаха малко и се дръпнаха към центъра но незабравяха да гледат към вратат на противника и 76-ата минута след центриране на Димов оляво Андрей Огнянов с глава заби хеттрика си този мач и сложи точка на спора.
Почетното попадение за гостите отбеляза Тодор Христов с изстрел от 15 метра три минути преди края и оформи крайното 3:1.
Така със страхотна игра момчетата от "Волов" спечелиха ценни три точки за оцеляването си и показаха, че догодина можем да се готвим за един променен и силен отбор на "Волов".

Североизточна В АФГ

Вчера на 3 май от 17:00 се игра поредния XXXI кръг на Североизточната "В" АФГ отново два шуменски отбора с изправиха един срещу друг. Този път сблъсъка беше между "Рапид" и "Преслав" в кв.Дивдядово. Двата тима неможаха да се победят и завършиха при резултат 2:2. Ето и резултатите от останалите срещи.

3 май 2009, неделя, 17:00 ч
Суворово (Суворово) - Шабла (Шабла) 4:1
в Борово:
Аристон (Русе) - Черноломец 04 (Попово) 3:0
Септември 98 (Тервел) - Добруджа (Добрич) 5:1
Разград 2000 (Разград) - Доростол 2003 (Силистра) 3:2
Скрита сила (Мъдрево) - Спортист (Генерал Тошево) 4:1
в Добрич, ст."Дружба":
Орловец (Победа) - Аксаково (Аксаково) 2:0
Две могили (Две могили) - Девня 2005 (Девня) 3:0сл.
Рапид (кв.Дивдядово, Шумен) - Преслав (Велики Преслав) 2:2
Ендже (Царев брод) - Бенковски (Бяла) 1:1
Черноморец 2003 (Бяла) почива.
Отборите на "Рапид" и "Преслав" неможаха да се излъжат в това поредно регионално дерби и завършиха при резултат 2:2. Така двата отбора запазват класирането си от миналите кръгове, а съответно - "Рапид" на 11-то и "Преслав" на 8-мо.
Отбора на "Ендже" (Царев брод) посрещтна борещият се за първото място в групата "Бенковски" (Бяла). Домакините от Царев брод излъгаха силния отбор на "Бенковски" с 1:1. Така "Ендже" почти отказаха Бяла от първото място, тъй като до края остават 7 кръга а водача в временното класиране "Орловец"(Победа) е с две точки пред втория "Бенковски" и мач по-малко.
С това равенство "Ендже" се изкачиха на 13-то място в групата и почти сигурно се сопасяват от изпадане.
Следващият кръг ще се играе на 6 май (сряда) от 17:00 ч.
"Ендже" (Царев брод) гостуват на "Шабла" (Шабла), "Преслав" приемат "Две могили" (Две могили), а "Рапид"(кв. Дивдядово) гостуват на "Бенковски" (Бяла).