събота, 16 май 2009 г.

Волов "биха" Етър1922

Играчите на "Волов" буквално и преносно биха домакините от Велико Търново.
Освен с карйното 1:0 "Волов" скочиха и на физическа саморазправа с домакините. Мелето се стана факт в средата на второто полувреме, когато Тодоров от "Волов" изрита паднал играч на "Етър" в корема. Положението стана неконтролируемо, когато в в боя скочиха и резервите на двата отбора.

След около десетина минути страстите се пооспокоиха. Назначената за тази уж безобидна контрола съдийка Гергана Ангелова не показа нито един картон след това брутално меле.

Единственото за което Гергана Ангелова може да е благодарна, е че на контролата почти нямаше публика, която също да се включи в екшънана терена.

Така "Волов" завършиха контролата пълноценно, като тренираха не само футбол а и части от някои бойни изкуства.

петък, 15 май 2009 г.

Започна записването за "КаменицаФЕНкупа'09"

От вчера запчна записването за единствения у нас турнир за непрофесионалисти "КаменицаФЕНкупа'09". До 27 май всички почитатели на футбола ще могат да се регистрират за предварителните срещи онлайн, на сайта на Каменица - http://www.kamenitzafanclub.com/, което се прави от капитаните на отборите. Всеки отбор трябва да има свое собствено име и да се състои от 5 + 1 играещи състезатели + 2 резерви, т.е общо 8 играча.
Нямат право на участие състезатели, картотекирани за сезон 2008-2009 г. в „А" и „Б" Професионални футболни групи мъже, „В" Аматьорска футболна група , както и в Републиканското първенство по футзал.
Първия етап на квалификациите ще се играе на 6 и 7 Юни на Стадиона в кв. Дивдядово, за другата фаза на турнира ще се класират 10 отбора.

Успех!!!

Волов играе контрола във Велико Търново

Днес тима на "Волов" излиза в контролна среща с "Етър 1924" във Велико Търново.
Шуменци почиват този кръг от първенството, а "Болярите" по програма трябва да играят със "Спартак" Плевен. Плевенчани обаче бяха извадени от западната Б група поради липсата на 11 регистрирани професионални футболисти.
Срещата е част от подготовката на "Волов" за оставащите 5 мача докрая на сезона, където Шуменци ще се опитат да вземат възможно най-много точки за да запазят мястото си в Източната Б група.
Положението на "Етър" не е по-розово. Те също се борят за оцеляване назапад, като са едва на една точка от зоната на изпадащите.
Този мач "Волов" ще излязат без своя треньор Валери Венков, който е на треньорски курсове в София. А отбора в контролата ще води играещият помощтник-треньор Румен Рангелов.
Мача е днес от 17:00 на стадион "Ивайло" във Велико Търново

понеделник, 11 май 2009 г.

Резултати от В група


Тази неделя се игра XXXIIIкръг от аматьорската "В" АФГ.
Интересното този кръг беше, че нито един гостуващ отбор не успя да се поздрави с победа. Другото интригуващо нешо беше резултата на мача "Суворово" - "Добруджа" който завърши със смазващото 8:0 за домакините. ето и другите резултати...
10 май 2009, неделя, 17:00 ч

Черноломец 04 (Попово) - Шабла (Шабла) 3:0
Суворово (Суворово) - Добруджа (Добрич) 8:0
в Борово:
Аристон (Русе) - Черноморец 2003 (Бяла) 3:0
Септември 98 (Тервел) - Доростол 2003 (Силистра) 1:1
Разград 2000 (Разград) - Аксаково (Аксаково) 4:0
Скрита сила (Мъдрево) - Девня 2005 (Девня) 3:0 сл.
в Добрич, ст."Дружба":
Орловец (Победа) - Преслав (Велики Преслав) 2:0
Две могили (Две могили) - Бенковски (Бяла) 1:1
Рапид (кв.Дивдядово) - Ендже (Царев брод) 2:1
Спортист (Генерал Тошево) почива


Освен всичко останало този кръг се игра и мега дербито на Североизтока между "Рапид"(кв.Дивдядово) и "Ендже"(Царев брод), репортаж от което можете да прочетете малко по-надоло в блога.
След трите точки в Дивдядово "Рапид" са на 11-то място с 41 точки, а "Ендже" въпреки загубата запазиха 13-то място с 31 точки.
Другия Шуменски отбор "Преслав" загуби от първия в класирането "Орловец " (Победа)
Въпреки загубата "Преслав" също запазват 7-то място от минали кръг.

Победа за Рапид в супердербито на североизтока

През вчерашния слънчев слетобед ортборите на "Рапид" (Кв.Дивдядово) и "Ендже" (Царев брод) си спретнаха едно истинско дерби. Момчетата на "Ендже" излязаха без своя треньор, който не отиде на мача поради семайни причини. Може би заради неговото отсъствие или заради липсата на късмет те загубиха с 2:1.
Дербито беше уважено дори и от кмета на Шумен Красимир Костов, който престигна на полувремето и изгледа сблъсака заедно със събралите се около 150 фена на двата отбора.
Мача започна шеметно и още 5-ата минута Мехмедов от гостите се озова сам срещу вратаря на "Рапид" но не успя да го преодолее. На домакините не закъсняха с отговора и направиха няколко опасни атаки, които бяха пропиляни от Митков и Димитров.
35-ата минута "Рапид" дори чукнаха гредата след изпълнение на пряксвободен удър.
Второто полувреме започна със силен натиск на домакините и 65-ата минута Кръстев центрира от пряксвободен и след грешка в защитата Власков с глава я прати в мрежата на "Ендже".
Царев брод не закъсняха с отговора и 75-ата Мехмедов проби по лявото крило стреля силно по земя топката се отклони в крак на защитник на "Рапид" и влезе във вратата на домакините.
До края на мача "Рапид" натиснаха и почти не оставяха играчите на "Ендже" да излязат от своята половина.
Домакините отново имаха няколко стопроцентови положения но вратаря на "Ендже" - Иванов се намеси решително а веднъж дори и напречната гредата му помогна да запази резултата.
85-ата минута обаче при една наглед безубидна ситуация вратаря на "Ендже" не се разбра със свой защитник, Янислав Васов открадна топката и подаде на Неделчо Стефанов и той вкара в опразнената врата. Гостите от "Ендже" претостираха, че има извършено нарушение срещу вратаря но съдията зачете гола.
Така в това мегадерби на Североизтока "Рапид" излъга "Ендже" и грабна трите точки.

неделя, 10 май 2009 г.

Класика в Бургас, Волов пада с 0:3

Тима на Нафтекс победи Волов, пред около 450 зрители с класическото 3:0 и така затвърди втората си позиция в източната "Б" група.
Шуменци се бориха с всички сили но второто полувреме капитолираха и допуснаха три базответни гола. На двапъри се разписа голмайстора на "Шейховете" Деан Христов, който вече води убедително при реализаторите в източната "Б" група с 18 попадения, а между тези две попадения се разписа и капитана Малин Орачев.
Първото полувреме двата отбора не показаха нищо особено. Действията се развиваха предимно в центъра натерена а головите положения и за двата отбора бяха твърде малко.
Пропуски пред вратата на Волов направиха двамата нападатели на Бургазлий Деан Христов и Васил Калоянов, които се възползваха от грешки в отбраната на Волов, но до пападение така и не се стигна. От своя страна играчите на волов разчитаха предимно на удари от далеч, които не затрудниха вратаря на домакините.
След почивката Нафтекс заиграха по-раздвижено, а Волов се прибраха в своята полувина. Така 67-ата минута Нафтекс откриха резултата, след центриране от пряксвободен удър Христов надскочи отбраната на Волов и откри резултата.
Само 4 минути по-късно капитана на "Шейховете" Малин Орачев с прехвърлящ удър от границата на наказателното поле удвои резултата за домакините.
84 минута след разбъркване в наказателното поле на Волов топката попадна в краката на Деан Христов и той от непосредствена близост направи резултата класически.
Така след тази загуба Волов са на 13-то мясо с актив от 23 точки само с две повече от Черноморец (Балчик).Следващият кръг момчетата на Волов почиват.