вторник, 12 юли 2011 г.

Аржентина възкръсна

Posted on 11:37 by Десислав Малинов

Отборът на Аржентина най-накрая се събуди и показа, какво може в турнира Копа Америка. Домакина на това издание започна колебливо и след два слаби мача, снощи гаучосите разбиха Коста Рика с 3:0. С тази победа Меси и комания си осигуриха второто място в група „А” и класиране на четвъртфиналите.
Както и в първите мачове, тима на Серхио Батиста, започна колебливо и първия гол падна чак в продължението на първото половреме. След лошо изчистена топка, Фернандо Гаго стреля от почти 20 метра, вратаря на Коста Рика не се намеси по най-добрия начин и изчисти топката в краката на Серхио Агуеро, който не сбърка пред опразнената врата. Този гол окрили домакините и веднага след почивката те удвоиха. В 52-ра минута Меси напоми за себе си и изведе по превъзходен начин Агуеро сам срещу вратаря. Зетят на Марадона отново беше безпогрешен и опъна мрежата зад гърба на Мойра. Анхел Ди Мария направи резултата класически в 64-та минута, когато след брилянтан пас от дълбочина на Меси, бързоногото крило на Реал Мадрид надбяга защитата на Коста Рика и прати Аржентина на четвъртфинал.
С този успех Аржентина събра актив от 5 точки и завършва на второто място в група "А" След отбора на Колумбия който има 7 точки. Тимът на Коста Рика пък остава трети с 3 точки и ще трябва да се надява да бъде сред двата най-добри трети отбора в групите, за да продължи на 1/4 финал. На четвъртфиналите пък Аржентина ще срещне отборът, заел второто място в Група C, като това ще бъде някой измежду Перу, Чили или Уругвай.

No Response to "Аржентина възкръсна"

Leave A Reply