петък, 1 май 2009 г.

„Волов” посреща „Свиленград” в решителен мач за оцеляване


Само и единствено за победа ще се борят играчите на „Волов” в мача срещу деветия във временното класиране - „Свиленград” в събота. Трите точки са основната задача пред Шуменския отбор за да продължи борбата си за оцеляване.
От групата за състава ще отсъстват Кяшив Фахрединов, който все още лекува контузията от мача с „Несебър”. От сметките на треньора Валери Внеков отпада и нападателя Иван Мартинов, който все още не е напълно въстановен от прекарана бронхопневмония. Поради натрупани жълти картони мача ще пропусне и капитана на „Волов” Веселин Вачев.
За отбора на „Свиленград” участие в мача няма да вземе Кирил Дяков, който също изтърпшява наказание от два мача поради натрупани картони.
Този мач до голяма степен ще реши спора за оставане в групата понеже отбора на „Свиленград” ще се мъчи да попмогне на комшиите от „Миньор” (Раднево), който са едва на точка преднина от „Волов”.
Мача ще се играе на 2 Май – Събота от 18:00 на градския стадион в Шумен.

четвъртък, 30 април 2009 г.

Североизточна "В" АФГ

Вчера се игра междинния кръг в североизточната "В" АФГ. Два отбора от шуменски окръг се изправиха един срещу друг в дербито на този кръг.Това бяха "Преслав" и "Ендже"(Царев брод), а мача завърши с нулево равенство. Ето и другите резултати от този ХХХ кръг.

29 април 2009, сряда, 17:00 ч
Шабла (Шабла) - Бенковски (Бяла) 0:2
Преслав (Велики Преслав) - Ендже (Царев брод) 0:0
Девня 2005 (Девня) - Рапид (кв.Дивдядово, Шумен) 0:3 сл.
Аксаково (Аксаково) - Две могили (Две могили) 2:3
Спортист (Генерал Тошево) - Орловец (Победа) 0:3
Доростол 2003 (Силистра) - Скрита сила (Мъдрево) 5:0
Черноморец 2003 (Бяла) - Разград 2000 (Разград) 4:1
Черноломец 04 (Попово) - Септември 98 (Тервел) 0:1
Суворово (Суворово) - Аристон (Русе) 1:1
Добруджа (Добрич) - почива.
"Орловец" (Победа) победи с класическото 0:3 "Спортист" в Генерал Тошево и излезе на първо място във временното класиране с равни точки с "Бенковски" (Бяла) - по 72, но отбора на "Орловец" (Победа) има и мач по-малко.
В дербито на североизтока отборите на "Преслав и "Ендже" си разделиха точките с 0:0 и така двата отбора запазиха местата си в класирането, съответно 8-мо и 14-то.
Тима на "Рапид" (кв.Дивдядово) победи служебно "Девня" (Девня) и също запази 11-то място.
Следващия кръг който ще се играе в неделя на 3 май "Рапид" (кв.Дивдядово) посреща "Преслав" (Велики Преслав), а отбора на "Ендже" (Царев брод) посреща борещият се за първото място в групата Бенковски (Бяла).
Мачовете са от 17:00.

вторник, 28 април 2009 г.

F1? Какво става този сезон?

В края на уикенда се състоя състезанието от формула 1 за голямата награда на Бахрейн.
Аз като един обикновен средостатистически мъж който харесва моторните спортове, изгледах това състезание и естествено си зададах въпроса който може би всеки фен на Ф1 се пита от началото на сезона: Какво подяволите става ?
Дебютиращия отбор на на БраунGP за тези четири старта има три победи в лицето на Джейсън Бътън, който е и основен фаворит за титлата при пилотите този сезон.Лично на мен този отбор много бързо ми стана симпатичен и със сигурност ще им стискам палци докрая на сезона.
Ще попитате защо?
Формула 1 е спорта в който се вливат милиони долари, за разработване на нови технологий, за реклама и обикновенно печели отбора с най-голям бюджет и най-много спонсори.
БраунGP са нещо различно, глътка свежест така да се каже, те са тима в Ф1 с най-малък бюджет, имат едва една седмица тестове на писта, те дори нямат пари за резервни части. Казано накратко преди началото на сезона те се очертаваха като аутсайдерите на сезона и едва ли някой вярваше, че те ще вземат дори точка.
И въпреки всички проблеми Рос Браун доказа, че един от генийте на моторните спортове като даде едно едничко нещо на отбора, даде скорост.Скорост, която въпреки големите бюджети и спонсори, другите отбори нямат.БраунGP може да са най-бедния тим но същевременно се оказаха и най-бързия.
Дали ще успеят да покажат, че скоростта е по-ценна от парите. Аз искренно се надявам в това.

неделя, 26 април 2009 г.

Резултати от "В" АФГ

Днес се игра XXIX кръг на североизточната "В" АФГ интересното беше, че преобладаваха домакинските победи и нито един гостуващ тим не успя да вземе победа.

26 април 2009, неделя, 15:00 ч
в Борово:
Аристон (Русе) - Шабла (Шабла) 2:0
Септември 98 (Тервел) - Суворово (Суворово) 2:1
Разград 2000 (Разград) - Добруджа (Добрич) 3:1
Скрита сила (Мъдрево) - Черноморец 2003 (Бяла) 1:0
в Добрич, ст."Дружба":
Орловец (Победа) - Доростол 2003 (Силистра) 0:0
Две могили (Две могили) - Спортист (Генерал Тошево) 1:1
Рапид (кв.Дивдядово) - Аксаково (Аксаково) 3:0
Ендже (Царев брод) - Девня 2005 (Девня) 3:0 сл.
Бенковски (Бяла) - Преслав (Велики Преслав) 4:0
Черноломец 04 (Попово) почива

"Бенковски" (Бяла) смазаха отбора на "Преслав" с 4:0 и се изравни по точки с Орловец (Победа) на първото място, но имат и мач повече. С тази загуба "Преслав" слязаха на 8-мо място, и гледат напред към супердербито срещу "Ендже" следващия кръг.
"Ендже"(Царев брод) пък победиха без игра отбора на "Девня" 2005 (Девня), който се отказв от участие на полусезона по финансови причини и на противниците им се присъждат служебни победи с по 3:0.Така "Ендже" запазват 14-то с 29 точки.
"Рапид" (кв.Дивдядово) победиха с класическото 3:0 "Аксаково" (Аксаково) и остават на 11-то място.

"Волов" измъкна 2:2 в Търговище


Вчера в Търговище "Волов" и "Светкавица" си спретнаха едно истинско дерби и завършика по възможно най-неблагоприятния начин и за двата тима с равенство 2:2.
Преди мача се промъкна слуха, че мача е уговорен защото беше свален от тиража на водещите букмейкъри, колкото и смешно да звучи уговорка на мач в който и двата отбора са надъното на таблицата.
Първото полувреме не се случи нищо запомнящо се, двата тима излязаха в почти тренировъчно темпо и се мъчиха да се надхитрят. Разиграваха топката в центъра на терен а до кой знае какви опасни положения така и не се стигна.
Второто полувреме обаче съдията се превърна в главно действащо лице като отсъди две дузпи. Първо през 55-ата минута за "Волов" реализирана от Мартин Ваклински, а 8 минути по-късно съдията Рангел Енчев върна жеста на "Светкавица" и отсъди удър от бялата точка. Зад топката застана Тихомир Кънев и не сбърка 1:1.
Двата отбора се събудиха едва в края на мача и започнаха да гледат по-често към противниковата врата. 87-ата минута Славчо Шоколаров изведе домакините напред в резултата.
В 91-ата минута всички виждаха "Светкавица" като победител в това регионално дерби, но играчите на "Волов" не бяха на това мнение и Христо Банчев изравни и раздели точките поравно между двата отбора.

"Барса" се измъкна преди "Ел класико"

Отбора на "Барселона" успя да измъкне 2:2 от "Вленсия" в заключителните минути на срещата. Точката за каталунците донесе френския нападател Тианри Анри, който вкара в 85-ата мин.
Мача започна много раздвижено и двата отбора показаха доста атрактивен и нападателен футбол. Въпреки атакуващия футбол, на терена липсваха опасните положения с изключение няколко отделни удъра на Меси и Вийя за "Валенсия".
24-ата минута обаче Иниеста нахлу в наказателното поле на Прилепите финтира защитата и вратаря и подаде към чакащия свободен Меси и той реализира 21-вия си гол в "Ла Лига".
29-ата минута дойде най-спорното положение в мача Вийя бе изведен в наказателното поле на "Барса" и явно бе повален на земята Пуйол, но съдията вместо да остъди дузпа остсъди несъщесвуваща засада.
Това положение сякаш вдъхнови прилепите те обърнаха мача с два бързи гола в края на полувремето. Първо Мадуро изравни след изпълнение на корнер. а секунди преди съдийския сигнал Пабло Ернандес проби през слисаната защита на "Барса" и изведе "Валенсия" напред в резултата.
Второто полувреме "Барса" излязаха по-амбицирани и атакуваха по-често, от своя страна "Валенсия се прибраха и разчитаха повече на контраатаки.Добри възможности се откриха пред Дани Алвеш от фаул, а минути по-късно двама играчи на барса не успяха да засекът остро центриране на Иниеста.
Отбора на "Валенсия се бранеше прекрасно и почти не оставяха възможност на гостите да стигнат до нещо по-интересно пред вратата им.
85-ата мин. обаче "Барса" вкараха сякаш от нищото. След центриране от фаул ратаря на "Валенсия" Сесар изби топката, а дебнещият Анри със доста странен прехвърлящ удър намери опразнената врата.
След тази точка "Барселона" соатаван на върха в Премиера с 82 точки, но днес тази преднина може да бъде стопена от "Реал" който се изправя срещу "Севиля".
Ако "Реал" се възползват от грешната съпка на "Барса" и победят в днешния мач това ще ги прати на едва 4 точки зад тях и с много добри позиции за титлата, като се има предвид че идната събота ще се играе мача който можеби ще реши титлата а именно "Ел Класико".