събота, 18 юни 2011 г.

Събота 18.06

Днес е интересен и вълнуващ ден. Метереолозите обещават да е слънчев и топъл, а аз обещавам да не ги псувам.

Баш днес е национален празник на Сейшелите - те са приятна островна държава. Обикновенно там ходят разни хора на почивка, макар че съм сигурен, че вие не сте. Причината за това вероятно е, че се намират на майната си. Официалният език е сейшелски креолски, но можете да се оправите и с английски и френски. Казват, че там било много хубаво. Така че, ако решите да ходите непременно ме вземете и мен. Може да пътувам като багаж, не ми е проблем.

Съшо така е Световен ден на филателията. Сигурно ви звучи като страшна болест и в общи линии е така. Що за хоби е да събираш марки? Просто не го разбирам, по-добре събирайте психични болести.

22 г. - Исус Христос е изхвърлен от бар, понеже не плащал за бирата, която пиел, а си я правел сам.

1429 г. - Огън момичето Жана д'Арк събира разни приятели и бие като мАче у дирек англичаните. Тази победа обръща хода на Стогодишната война. Англичанчетата са обидени, мислят 4 века и създават силни футболни клубове за да си връщат всеки сезон за загубата.

1815 г. - Наполен губи при Ватерло. Всички започват да го обиждат на дребен и той решава да абдикира. После решава и да умира ама не на тази дата, така че не е важно.

1933 г. — Роден е Носрат Песешкиян. Незнам, кое е по-впечатлявощото - името му, или че е ирански невролог. Като цяло нито вярвам, че може да съществува човек с такова име, нито че в Иран подозират за съществуването на неврологията. Има нещо съмнително в цялата работа.

1942 г. - Роден е един човек, на който истински се възхищавам. Той може, и трябва да бъде пример за мнозина. Въпреки факта, че е черен и се казва Табо Мвуйелва Мбеки, той успява да стане президент на ЮАР. Е обвинен е в корупция и е разжалван от президентския пост, но едва ли това е най-важното в случая. За мен Мбеки ще си остане велик негър!

1967 г. - В САЩ - Калифорния, на поп Фестивал, Джими Хендрикс подпалва китарата си. Ако не се интересувате от Джими или от китари вероятно това събитие е точно толкова отегчаващо за вас, колкото и за мен.

1989 г. — Всички се подиграват на Бирма за абсурдното име. Бирманците се събират и решават да си прекръстят държавичката за да се спрат нелепите анегдоти с тях. Новото име е Мианмар. Подигравките продължават слабоумни мианмарсианци.

2004 г. - Авторът на тази статия е развълнуван от това, че вечерта България играе с Дания на Евро 2004. Таи надежди, че може да бием датчаните, въпреки това, което са ни сторили Швеция 4 дни по-рано. Разбира се, надеждите му остават напразни и националния ни отбор гордо губи срещата с 2:0.

2011 г. - 10:58 Авторът на тази статия си допива кафето. Иска му се да си направи още едно, но рискът да изгърми тотално е прекалено голям.

петък, 17 юни 2011 г.

17.06

Днес е 168-я ден от лето господне 2011. Това ще се случи само и единствено днес. Наистина фамозно. Да се върнем назад в историята за да видим, какво се е случило на тази дата...

17.06 е световен ден за борба със сушата и настъпването на пустините. Ако видите някоя настъпваща пустиня трябва да и кажете "къш, къш пустиня такава" и евентуално да я ритнете. Много съм развълнуван. Дано срещна някоя макар и малка пустинка днес.

Също така е ден на детето в Индонезия. Този факт затвърждава подозренията ми, че Индонезия е една изоставаща от нас държава с около 16 дни. Плюс това очевидно в Индонезия се раждат някакви си там деца, иначе този празник би бил безсмислен, както би бил безсмислен ден на Хипопотама в България.

1631 г. - Умира една жена с интересно име и мъжът и, който също е с интересно име построява дворец гробница. Наричат го Тадж Махал. Интересното в цялата история е, че сега стотици хиляди ходят в Индия да гледат някаква гробница. Да знам това беше тъпо. Ама поне знаете, че днес е умряла тая женица, заради която в следващите 21 години разни нещастни индийци са бачкали като луди.

1885 г. — Статуята на Свободата, като една прилична и достойна дама, решава да посети Ню Йорк за да види разните там небостъргачи. Разбира се тогава не е имало небостъргачи и Статуята на Свободата е принудена да виси на пристанището чакайки някой небостъргач да доплава.

1939 г. — Във Франция е извършена последната публична екзекуция с гилотина, което е твърде жалко според мен. Най-малкото можеше да правят разни жертвопринушения с деца за да може да се поддържа страха към гилотината. Чудя се дали днес да не си изрежа ноктите с гилотина. Ей така за да си я почета.

1944 г. — Исландия казва "пу аз съм си независима" и Дания е принудена да го приеме, понеже иначе трябва да ближе плюнката на Исландия. Въобще тия детски заплюванки винаги са ме карали да се чувствам добре.

1986 г. — Родено е момичето, което играе Сияна в "Стъклен дом". Ама как се изджаска с Чарли...мина не мина време и пак с тоя Дани...несериозна работа.

1988 г. — Приключва полетът на втория български космонавт — Александър Александров. При кацането му журналист го пита "Какво разбрахте след историческия си полет?", а отговорът е "Земята е плоска и не се върти."

1994 г. — В САЩ е открито Световното първенство по футбол. За нас то ще остане най-хубавото, тъй като сме обречени да гледаме на стари ленти как националния отбор е можел дори да побеждава. За останалия свят това е поредното световно, на което Бразилия триумфира.

2011 г. - Авторът на тази статия има изпит и вместо да се натегне да чете, той пише разни небивалици из Авантажа. Напълно несериозно поведение за един млад човек. Трябва публично да бъде бит с пръчки и порицан от ЦК на БКП!!!

четвъртък, 16 юни 2011 г.

Родните грандове на трансферния пазар

Сезонът свърши. Литекс е шампион, а ЦСКА грабна купата, но с изиграването на последните мачове от сезона не приключват интересните неща около големите български клубове. Дойде време за трансфери.

Литекс

Шампионът на България за сега оства пасивен на трансферния пазар. Има слухове за интерес към най-добрия играч в първенството - Том от различни европейски клубове но за сега няма конкретни оферти. Има и предположения, че испански клубове напират за Любо Пенев, но треньорът на шампионите едва ли ще пропусне възможността да се опита да вкара оранжевите в групите на Шампионската лига.

ЦСКА

Носителят на купата направи няколко много добри трансфера. На първо място безспорно е привличането на голмайсторът на румънското първенство и Тимишоара Янис Зику. Румънският национал може би е така търсеният таран от червените. С изключение на бразилецът Ней, армейците нямаха класен централен нападател в последните години, което пречеше на по-доброто представяне на тима. Второто ново попълнение на ЦСКА е словенецът Саша Живац. Той е 20 годишен и играе на поста крило. Младежкия национал на словения идва за да замени сигурния напускащ Александър Тонев, който преминава в Лех Познан. Освен двамата чужденци ЦСКА привлече и 22 годишният полузащитник на Пирин (Благоевград) Александър Якимов. За сигурни напускащи при червените могат да се смятат само Килиън Шеридън, който ще играе в САЩ и Коста Янев, който на 90% е в Локомотив София. Иначе слухове за трансфери на червени футболисти не липсват. Най-спряганите имена са на Спас Делев, Мишел Платини, Маркиньос и Иван Бандаловски, но за сега това са само трансферни спекулации.

Левски

Сините продадоха най-голямата си звезда Гара Дембеле на Фрайбург. Немците броиха 2.5 милиона евро и привлякоха най-класния нападател в първенството. Със сигурност Левски ще срещне трудности в намирането на друг толкова класен нападател, но новият треньор Георги Иванов - Гонзо обещава, че напускането на Дембеле няма да е пагубно за сините. Герена напусна и Веселин Минев, който от есента ще играе в Анталияспорт. Александър Киров и Борислав Балджииски напускат Левски в посока Черноморец (Бургас), като част от сделката за новото попълнение Орлин Старокин. По-рано на Герена бяха приблечени Иван Цветков от Пирин и звездата на Берое Тодор Христов. Четвъртото ново попълнение на сините е Симеон Райков от Ботев (Враца), той е на 21 години и играе на поста ляво крило. Петото ново попълнение на Левски е нападателят на Монтана Атанас Чипилов, който е юноша на сините.

Днес 16.06

Днес се събудих към 10. Направих си кафе и овесени ядки. Пуснах си музика от вбокс7. Тук някаде почвам да ви отегчавам до смърт, съдя по това, че самият аз искам да си ударя един шамар заради безобразията, които драснах по-горе. Да я караме по същество (между другото ударих си един шамар понеже вече не издържах!).

Днес е ден на африканското дете и ако вие сте малък, черен и леко жаден индивид, то вероятно това е вашият ден!

4-7в - В добрата стара Европа някой се извиква "В тая дискотека е тъпо дайте да ходим някаде другаде!". В наши дни това събитие е известно като "великото преселение на народите".

803 - 810г. - В България хвърчат ръце и езици. Всичко става заради слаб нет. След като пратил законите си на тогаващния шеф на ДАНС, на хан Крум му спрял нета и не успял да прати втори е-мейл, в който пишел, че дори той не е толкова жесток, че да реже телесни части за дребни провинения.

1342 г. - Създаден е град Олборг, Дания. Даа вярно, какво ви интересува вас това... Ще си плесна още един шамар.

1903 г. — Кайлаб Брадхам патентова в САЩ напитката Пепси-Кола. А от сам океана му отвръщаме с "вечно да си втори, вечно да си втори, ах колко жалко е да си Брадхам".

1938 г. — Учредена е ултранационалистическата и расистка организация Българска орда, просъществувала до септември 1944 г.

1977 г. — Цар Леонид Брежнев от Спарта абдикира и отива в СССР където е избран за държавен глава. Знам, знам да си плесна още един шамар.

2006 г. - Авторът на тази статия изрича съдбоносните думи "Оф няма ли да свършва т'ва тъпо даскало вече ?!"

сряда, 15 юни 2011 г.

15.06 - баш днес!

Днес е Видовден. Днес може да казвате на всички булки "те ти булка видовден". Обичаят за този празник е много интересен, но не ми се обяснява сега. Потърсете в Гуглето.

1384 пр. хр - Ауад Амин - египтянин познат на съвременниците си като експериментатор и ексцентрик хваща бас, че може да задържи дъха си 1 година. Това става точно в 10:32

1383 пр. хр - Ауад Амин е открит в дома си в окаяно състояние. За час и дата на смъртта е обявен 15.06.1384 пр.хр. 10:33.

753 пр. хр. - Вече 53 дни Ромул, Рем и техни аверчета "танци манци въртят" и правят незапомнени партита в чест на това, че са основали Рим.

5 - Малкия Исус прави малко чудо. Превръща водичките на всички деца във вино. Весел ден за всички в детската градина. На следващия ден ги цели яко кофата, ама така е то, като са малки пияници нека им!

1-12в. - Нищо не се случва. Всички са депресирани, понеже живеят в тъмните векове.

1251, 13:47 - Даден е официалният старт на Ренесанса.

1479 - Родена е женицата, която се смята, че е позирала на Леонардо за прочутата му картинка Мона Лиза. Тя се е казвала Лиза дел Джокондо и ходела без веждИ понеже така било модерно. Може да ви е смешно, но в Древен Египет, когато на някой му умряла котката, стопанина си бръснел веждите в знак на траур. Днес само си ги скубем в знак на това да не изглеждаме грозни.

1510 - Папа Лъв Десет отлъчва Мартин Лутер от църквата за ерес. По онова време това си е било значимо нещо. Все едно днес да не те пуснат в дискотека щото си грозен. Като гледам портретите на Мартин Лутер може и да са го изгонили щото е бил грозен, наистина прилича на лабораторна проба!

1858 - Изигран е първият мач по австралийски футбол. Събитие значимо, колкото и това, че днес си обух чорапи.

1876 - В резултат на цунами в Япония загиват около 28 000 души. Не се научиха тия дръпнатите бе да ги е*а. От толкова години ги гърчат с тия цунамита и пак там си стоят.

1941 - В Европа си играят на Кал оф Дути. Печели тоя с по-големия мустак.

1977 - Испанците провеждат първите демократични избори след 41 години тоталитарно управление. Тежък ден за всички привърженици на тоталитаризма. Тази демокрация много разглези масите...ей на тия испанци се бъзикат с Европата пуснаха им отровни краставици, а сега ми бият отбой "Не не бяхме ние. Искаме компенсации." Ако Европа беше под тоталитарно управление щяха да са ги заточили в трудови лагери и да видят те едни компенсации...

2006 - Србия с нежелание признава независимостта на Црна гора. Както аз с нежелание признавам, че црна гора си ни дерат каде ни хванат на футбол. Ама к'во да се пави като не пускат Гацо Бацов така ще е...

вторник, 14 юни 2011 г.

Днес 14.06

На този светъл ден през:
65 000 000 пр. хр. - Двама динозаври си говоря:
-"menakjubkan kembang api" в превод - "Ибахти зарята".
-"Yeah, seperti sebuah asteroid besar jatuh ke tanah" в превод "Да бе, все едно огромен астероид се е разбил в земята"
Това били и последните им думи.

6 348 пр хр. - Пентократий заминава за свещенната римска империя за да го удари на купон. Разбира се по-това време тя още не е основана и племената, които заварва го хапват за вечеря. Кофти късмет Пентократий.

342 пр.хр. - Аристотел си задава екзистенциалния въпрос "Защо бе мамка му пишем минус пред годините и от къв зор чакаме тоя Ицо да се роди, че да почнем да отброяваме времето в положителни стойности?"

0 - Ей тва си е кота нула. Всички празнуват края на света вече 6-ти месец, само Мария и Йосиф вдигат купон, че син им става на 6 месеца(почти). Разбира се края на света се отлага за по-късна дата и всички са разочаровани.

9 - Малкия Исус предлага на шайките в квартала да играят дама върху вода. Децата решават, че се бъзика и го спукват от бой.

371 - Бяла котка-черен котарак - вожда на Апачите гордо заявява "Бахти му, до кога ще чакам да ни открият, като сме Америка к'во да не би да не сме бели хора?"

987 - Цар Самуил нарежда да бъде убит брат му Арон, защото бил гаден еврейн и го лъжел на Тексас Холдем.

1583 - Изобретено е непрестанното мигане с ляво око, като нов метод да докажеш, че си пълен идиот.

1864 - Роден е забравих кой. Бил немски психиатър и невропатолог. Може и да се е казвал Алцхаймер. Незнам забравих.

1917 - В Европата гърми и трещи. Някакви хора се бият за някакви блага.

1940 - В Европата пак гърми и трещи. Пак някакви хора се трепят за някакви продоволствия. В крайна сметка печели този с по-големия мустак.

1951 - Във Вашнигтон е представен първият компютър предназначен за масова употреба. Разбира се, тогава не е имало Фейсбук и Авантаж и на практика компютъра се е ползвал за огромна елка.

1985 - Германия, Франция, Белгия, Холандия и Люксембург подписват Шенгенското споразумения за да може години по-късно да се появи песента "Шенген, Шенген ще прескоча ли Шенген, за ден, за ден да съм европейски член"

1996 - Авторът на този материал тръгва с огромно желание на училище. 15 години по-късно е отегчен и изщотен от образователната система, която му е образувала само нерви.

2011 ; 14.06 ; 10:23 - Авторът на тази статия пише гневно обръщение относно деградацията в обществото. Може да бъде прочетена в дясно ->

понеделник, 13 юни 2011 г.

Интересни факти - 3

Поредната порция интересни и почти напълно безполезни факти е сервирана. Грабете докато фактите са топли. Айде, който разбира тука се спира. Вдигайте IQ-то - сваляйте мацки. Игнорирайте глупостите, които прочетохте до тук и вкарайте малко знания. Приятно четене.

Коалите спят по осемнайсет часа на ден.

Деветдесет процента от един айсберг се намира под водата.

В източна Африка правят бира от банани.

Мокрите тъкани изглеждат по-тъмни защото водата отразява светлината и тя се разпръсква неравномерно. По този начин до очите ни достига по-малко светлина, което кара тъканите в които се отразява да изглеждат по-тъмни.

Единадесет процента от хората са левичари.

Казанчето в тоалетната изразходва тридесет и пет процента от вътрешната консумация на вода в домовете.

Бразилия е кръстена на дърво.

През месец август се раждат най-много деца.

Котките имат по 32 мускула на всяко ухо.

Ако храната не е примесена със слюнка тя няма никакъв вкус.

Ядките от растението Макадамия са отровни за кучетата.

Първата Coca- Cola съдържала кокаин.

Всяка минута на земята падат около 6000 светкавици.

Жабите не могат да преглътнат докато са с отворени очи.

Слоновете са единствените бозайници, които не могат да скачат.

Езикът е най-бързо заздравяващата част от тялото.

Когато имате рожден ден, около девет милиона други хора също имат на този ден.

Жабите не пият вода, а я абсорбират през кожата си.

Космите на елените са кухи.

Емайла на зъбите енай-здравата субстанция в тялото на човека.

Полярните мечки са левичари, демек пишат с лявата лапа.

Сpедната човешка глава тежи 3,6 кг.

неделя, 12 юни 2011 г.

Накой кара колело

Забелязвам, че вече няколко месеца от телевизионните канали постоянно ни заливат с разни репортажи, как било хубаво да караме колело. Било евтино, удобно, здравословно, бързо и т.н.

Аз като един заклет шофьор, който би слязъл от колата си само, за да се качи на друга, не мисля че колелото е решение на проблемите с трафика. Но все пак реших да пробвам какво е да си част от най-дразнещите участници в движението, които са по-досадни дори и от бавен интернет – велосипедистите.

За да стане човек велосипедист, първо трябва да си набави велосипед. Едно сносно колело днешно време струва от 150 до 200 лева. А това е половин средна работна заплата. Дори при тези безбожни цени на горивата, човек трудно би похарчил половин заплата за бензин. Да, скъпичко удоволствие е колелото, но все пак е удобно, особено ако случайно завали. Да не споменавам, че зимата и в най-горещото лято е неизползваемо, освен ако не искате да си докарате премръзване или слънчев удар.

Ако пренебрегнем тези дребни несгоди и приемем, че с колело ще стигнем по-бързо до работа, много съжалявам, но ще трябва да разбия и този мит. Защото в 99 процента от населените места в България няма изградени удобни велоалеи, по които да обиколим града и да стигнем до работното място. Това налага да се кара по разбитите тротоари, където освен, че може да отнесете някой пешеходец, ще останете без бъбреци от разместените плочки. По-смелите могат да се пробват да излязат на пътното платно, но не мисля че е много здравословно да се тътриш с колело между винаги забързаните таксита, от които в най-добрия случай ще отнесеш някой поздрав за майка си.

Така че изводът е прост. В карането на колело няма нищо лошо, само трябва да имате излишни пари, време и нерви. А ако нямате, следващият път спрете телевизора (като ви заговорят за превозното средство на две гуми) и си пуснете добре познатата песен дето „някой кара колело…”.