неделя, 16 септември 2012 г.

Знаете ли, че...


Охо, здравейте. Поднасям ви порция интересни факти, при това напълно безплатно(БТВ медиа груп "не харесва" това!). Със сигурност те не биха ви били от особена полза ако живеете в джунглите около Нил и се прехранвахте с дребни птици и бозайници, но в урбанистичния свят в който живеете, тези факти могат да ви дадат осезаемо предимство в интелектуалната война с шефа ви и очевидно изоставащите от вас в интелектуално отношение колеги и приятели. Не че аз и вие не знаем, че сте къде-къде по-умни от заобикалящите ви индивиди, които очевидно са крачка назад в еволюцията, но е добре да им напомняте, че в мисловно отношение са далеч зад вас. Плюс това е готино да цъкат с език възхищавайки се на знанията ви. Та, знаете ли че...

Ябълките и целината съдържат "отрицателни" калории, т.е. човек изхабява повече калории докато ги яде, отколкото ще получи от тях.

Северните елени имат три бели дроба.

Най-многобройното същество на планетата е мравката - над 10 000 трилиона индивида.

В пyстинята Сахаpа на 18 февpуари 1979 г. е валял сняг.
Зебрите не могат да видят оранжев цвят(демек ако им пуснете онази "оранжева песен" няма да схванат нищо и ще гледат тъпо).

Крякането на патиците не дава ехо - това явление все още няма обяснение.



За една година домашните магарета убиват повече хора от загиналите при авиокатастрофи.


Изобретател на ножиците е Леонардо да Винчи.

Жирафът си чисти ушите с език.

200 гр. мъртви клетки се отделят на година, при това неусетно, от повърхностния слой на кожата. На всеки 28 дни на мястото на старите клетки се появяват нови, като по този начин епидермисът се запазва гладък. Поне до 25 годишна възраст. След това не всички мъртви клетки се обновяват, а това означава, че процесът на стареене е започнал.

След като бъде погълната, водата достига до стомаха за 6 сек.

Медът е единствената храна, която не се разваля.


Ноктите на пръстите на ръцете растат около 4 пъти по-бързо от ноктите на пръстите на краката.

Пушещите по кутия цигари дневно губят средно по 2 зъба на всеки 10 години.


Ябълката сутрин има по-ободряващо въздействие от кофеина.По-принцип жените по-добре разпознават лица от мъжете.

Годината върху бутилките с вино всъщност означава кога е набрано гроздето, а не кога е бутилирано виното.


В психиатрията синдромът, съпровождащ деперсонализация, нарушени възприятия за време и пространство, собственото тяло и обкръжаващата среда, официално се нарича "Алиса в страната на чудесата".  

В Индия има над 50 милиона маймуни(истински маймуни, расисти такива!).

Родината на далматинеца е област Далмация в Хърватия.

В Хонконг е разрешено на жена,чийто мъж и е изневерил,да го убие,но при едно условие-да го направи с голи ръце,без оръжие.Що се отнася до неговата любовница,там няма ограничения-има право да я убие както и е угодно.