петък, 17 април 2009 г.

Студентски турнир по шах


Днес на разпети петък от 14.00 се проведе традиционния студентски шахматен турнир, с съдействието на Шахматен клуб "Шумен 2005".
Можеби заради предстоящите празници имаше доста малко записани играчи, за рзлика от други години когато за участие са се записвали около 30, 40 участника,спомнят си бивши участници."За жалост тенденцията е интереса към спорта да спада с всяка изминала годин" - коментират записаните играчи. Дори апетитния награден фонд от 150лв не успя да изкуши повече то дестина студента от различни специалности.
Турнира ше се проведе в 8 кръга по системата всеки серщу всеки.

четвъртък, 16 април 2009 г.

Волов - Спартак Вн - юноши старша възраст


Днес се игра мач от първенството на юношите родени 1990 година, между Волов и Спартак Варна.Двубоя беше доста успорван като от него зависеха шансовете на нашите момчета за първото място.Още в началото шуменци показаха дух и натиснаха гостите, но липсата на шанс попречи да поведем в резултата.Постепенно играта се изравни и зачестиха сблъсаците в средата на терена, грешните пасове и положенията за гол липсваха.На полувремето резултата бе 0:0 като това изглеждаше най-логичния резултат на фона на показаното от двата отбора.Второто полувреме започна, както свърши първото - с много единоборства и борба за всяка педя терен.След десетина минути игра се стигна и до интересно положение пред нашата врата.Варненци центрираха топката в наказателното поле и тя влетя в мрежата, но съдията отмени гола поради засада.В следващите няколко минути доминацията бе за гостите, като играта бе съсредоточена основно пред нашето наказателно поле.При една атака лявото крило на гостите навлезе към наказателното поле и бе съборен на земята - съдията свири фаул след което и падна така ценния гол за отбора на Спартак.След този това младите ни футболисти упражниха натиск, като отправиха и няколко опасни удара към вратата на противника, но тези положения дойдоха от индивидуални пробиви и личеше че липсва идея в играта на нашите.Мачът завърши с минимален успех на гостите но, шуменци показаха, че имат качества и може би само липсата на шанс попречи да се поздравим с успех днес.

сряда, 15 април 2009 г.

Манчестър - Порто


Днес Манчестър Юнайтед излиза срещу Порто в мач реванш от четвърт финалите на Шампионската лига.Юнайтед допуснаха равенство 2:2 в първия мач на Олд Трафорд като бяха и надиграни от португалците.Най-значимото име в последните години за българския футбол Димитър Бербатов ще е титуляр като се опита да помогне на отбора да продължи напред в надпреварата.Драконите показаха, че не са отбор за подценяване и макар идващи от по-слабо първенство показаха зъби и заслужаваха победата в първия мач.Сега обаче всичко е различно, сър Алекс излиза с най-доброто и място за отстъпление няма.Освен Бербатов, след контузия се завръща и Рио Фърдинанд, без който защитата на Юнайтед изпитва сериозни проблеми.Не може да не споменем и сезон 2003/2004 когато Порто отстрани именно червените дяволи по пътя си към втора титла в най-престижния клубен турнир, тогава драконите победиха като домакини с 2:1 и направиха 1:1 на Театъра на мечтите.Димитър Бербатов игра малко повече от едно полувреме в последния шампионатен мач, след като не бе играл дълго време заради контузия.Той започва титуляр заедно с Уейн Рууни и Кристияно Роналдо, които ще бъдат основната заплаха за вратата на португалците.Всеки резултат различен от победата би означавал провал за Юнайтед, разбира се ако мача завърши с равенство от порядъка на 3:3 или 4:4 англичаните пак продължават но това звучи малко вероятно.Нека пожелаем успех на Бербатов и отбора му и се надяваме, че тази година един българин ще вдигне титлата в най-великия клубен турнир на земята и с това ще ни даде още малка доза щастите която очевидно не ни носи нашето първенство.

Суперспектакъл в Лондон


Атрактивен, красив, атакуващ, фантастичен, инфарктен, космически, запомнящ се, непредвидим, дълго мислих как да нарека снищния мач но точното определение така и не ми хрумна, защото за това което направиха Челси и Ливърпул няма определение. Тези два отбора просто показха един спектакъл в който имаше всичко - голове...обрати...нерви...напрежение...фантазия.Ливърпул бяха на крачка да направят чудото и поведоха с 0-2.Челси не бяха на това мнение и след почивката обърнаха мача 3-2, Ливърпул обаче отвърнаха с нови два гола 3-4, което означаваше, че им трябва само един гол да продължът напред, тогава Лампард изравни 4-4 и сложи край на мача.
Тези два отбора измислиха ново определение за футбол.Снощния мач ще остане в историята с това, че нямаше победител. Не защото мача завърши 4-4, а защото и двата отбора показаха дух и воля и заслужаваха победата.Сега единственото което остава е да чакаме с затаен дъх полуфинала с Барселона, който има всички предпоставки да се превърне,подобно на този в незабравим двубой.

Равенство на Алианц Арена спаси донякъде честа на Байерн



Байерн и Барселна изиграха един мач в който всичко се разви според очакванията.Без да се напрягат много каталунците постигнаха равенство на Алианц Арена,и с общ резултат 6:1 продължават на полуфинал където ще срещнат отбора на Челси.
Като цяло баварците доминираха през мача ,но пропуски на Лука Тони и Ван Бомел в началото на срещата не позволиха на двубоя да придобие някаква интрига.С чести разигравания Барса играеше спокойно и се чувстваше много добре на терена.В началото на второто полувреме най-добрият на терена Франк Рибери даде аванс на домакините.Последваха нови удари към вратата на Виктор Владес, но без резултат.В 74 минута Барселона постигна своето чрез перфектна четириходова комбинация и удар на Кейта който реализира и изравнителното попадение.От тук до края мача просто се дограваше.

вторник, 14 април 2009 г.

На какво са способни Ливърпул ?


Този въпрос се задава още от края на мача с Челси когато сините победиха с 1-3 на Анфиилд. Способни ли са Червените да направят чудо и да се класират за финала?
Не е невъзможно при положение, че знаем колко мотивирано и на предела на възможностите си играят футболистите на Рафа Бенитес когато става въпрос за мачове от Шампионска лига. Нека да не забравяме онзи луд финал с Милан в Истанбул когато росонерите водеха с 3-0 на полувремето и Ливурпул изравниха а в последствие взеха и титлата. А все пак последния кръг от първенството Ливърпул смазаха отбора на Блекбърн с 4-0 което определено ще вдигне самочувствието им, а Челси безмалко да изпусната Болтън последните минути като успяха да удържат 4-3.
Дори и полуфиналиста да изглежда ясен след резултата от първия мач, аз лично съм способен да очаквам всичко от този мач. Ще има ли чудеса или не, всичко зависи от единайсетторките на двата отбора.

Германския дух....Съществува ли такова понятие вече?

Всички знаем за Германците, че играят футбол докрай...винаги може да те изненадат в последния момент.Да,но дали тези случаи не остават все по далеч и по-далеч във футболната история?
Довечера Алианц Арена ще е домакин на един мач в който повече се говори за чест от колкото за интрига.Баварската (несмазана) машина излиза,за да покаже ,че все пак е останало нещо качествено в така стряскащото за всеки отбор(в миналото...сега нещата седят по друг начин) име на Байерн.С четири гол пасив,Баварския колос ще започне мача с една цел-Да измие срама от загубата преди седмица.Барселона се подигра с Байерн и показа на целия свят,че на Алианц нещата не вървят...Дали е от младия треньор?Дали е от постоянните дребни скандали в клуба?Дали е от тежката тази година борба в бундеслигата?Или е от всичко по малко...и като се насъбере...5:1волфсбург 4:0 Барселона!
Все пак Баварците показаха че и те могат да бележат много в последния кръг от бундеслигата наказвайки Айнтрахт с 4:0!
Нека да не отписваме Байерн довечера...все пак футбола е непредвидима игра.....Освен в България може би,и за жалост

понеделник, 13 април 2009 г.

Резултати от Североизточна "В" АФГ

измина още един кръг от Североизточната "В" АФГ ето и резултатите:
събота, 17:00 ч:
Орловец (Победа) - Добруджа (Добрич) 3:0
неделя, 15:00 ч:
Септември 98 (Тервел) - Шабла (Шабла) 3:2
Разград 2000 (Разград) - Суворово (Суворово) 2:1
Скрита сила (Мъдрево) - Черноломец 04 (Попово) 2:0
Две могили (Две могили) - Черноморец 2003 (Бяла) 2:0
Рапид (кв.Дивдядово, Шумен) - Доростол 2003 (Силистра) 0:1
Ендже (Царев брод) - Спортист (Генерал Тошево) 2:1
Бенковски (Бяла) - Аксаково (Аксаково) 4:2
Преслав (Велики Преслав) - Девня 2005 (Девня) 3:0 сл.
Аристон (Русе) почива

С трази ценна победа отбора на Ендже продължи с доброто си представяне и вече няма загуба в цели 4 мача и се отдалечи от опасната зона на изпадащите и вече дели 13/14 място с отбора на Спортист (Генерал Тошево).
Преслав си остават най-добре представящия се Шуменски отбор след служебната победа над Девня.
Рапид губят минимално от гостуващия Доростол и остават на 11 място.