петък, 22 май 2009 г.

Резултати от В група

Тази сряда се игра поредния междинен кръг от Североизточната "В" АФГ. Този ХXXV кръг премина много лошо и за трите шуменски отбора, които загубиха гостуванията си. Ето и останалите резултати:

20 май 2009, сряда, 17:00 ч
в Победа:
Добруджа (Добрич) - Шабла (Шабла) 1:2
Черноломец 04 (Попово) - Черноморец 2003 (Бяла) 2:2
Суворово (Суворово) - Доростол 2003 (Силистра) 1:1
в Борово:
Аристон (Русе) - Спортист (Генерал Тошево) 4:1
Септември 98 (Тервел) - Аксаково (Аксаково) 3:2
Разград 2000 (Разград) - Преслав (Велики Преслав) 1:0
в Добрич, ст."Дружба":
Орловец (Победа) - Ендже (Царев брод) 4:0
Две могили (Две могили) - Рапид (кв.Дивдядово, Шумен) 1:0
3 юни 2009, сряда, 17:00 ч
Скрита сила (Мъдрево) - Бенковски (Бяла) -
Девня 2005 (Девня) почива

Три кръга преди края на шампионата лидера в групата "Орловец" (Победа) смаза гостите от Царев брод с 4:0. Благодарения на тази победа "Орловец" водят убедително с 7 точки преднина пред "Бенковски"(Бяла).
Гостите от "Ендже" (Царев брод) въпреки разгрома остават на 15-то място но имат и мач повече от преките си съперници за оцеляване.
След загубата в Разград, "Преслав" се свлече до 9-то място с 50 точки.
"Рапид" (кв.Дивдядово) също отстъпи една позиция и вече е на 12-то място.
Мача между "Скрита сила" (Мъдрево) и "Бенковски" (Бяла) е отложен за 3 Юни, защото тима на "Бенковски" (Бяла) игра финал за Купата на аматьорската футболна лига.
На стадион "Тича" във Варна, пред около 250 зрители "Бенковски" (Бяла) загуби финала от "Поморие" (Поморие) с 1:4

четвъртък, 21 май 2009 г.

Шумен грабна титлата по ханбал

След 13 години Шумен отново се появи в спортната карта на България. Спортен клуб по ханбал за деца и юноши (СКХ за ДЮ) Шумен спечели историческа победа и грабна едва втора титла в колективните спортове в Шумен. Другата титла беше спечелена през вече далечната 1996г. отново от мъжкоя отбор по ханбал.
Едва ли някой е предполагал, че зала "Плиска" може да побере толков много хора. От виковете на агитките, който се чуваха на метри извън залата, човек имаша чувството,че залата ще падне. В тази невероятна атмосфера, достойна за финал на европейско първенство, двата отбора направиха един страхотен спектакъл. Мача беше страшно драматичен двата отбора се редуваха да излизат напред в трезултата ,борбата беше за всяка точка. Полувремето дойде при равенство в резултата 17:17. След почивката гостите поведоха с 17:18, но за последно. СКХ за ДЮ се стегнаха а вратаря Исмет Хаджиев започна да прави чудеса на вратата. Разликата започна да набъбва, а мощтните скандирания на публиката сякаш даваха крила на домакините. Последните минути Шуменци се развихриха и тотално разпиляха гостите с 36:28. Публиката започна да брои последните скунди заедно с диктора, 3..2..1, сирената хвърли публиката в екстаз.
Тук е мястото да кажем и две три добри думи за тима на "Добруджа". Те успяха да намерят сили и след загуби в първите два мача да изравнят на техен терен и да доведат финалната серия до 2-2 победи. Един мой приятел преди мача каза шеговито: "Те нашите нарочно ги пуснаха да спечелят в Добрич, за да можем да спечелим титлата на наш терен." - това разбира се не е така, а Добричани показаха, че са много корав тим.
Пбедата става още по-сладка знаейки кавки трудности, мизерия и лишения трябваше да изтърпят сътезателите на СКХ за ДЮ (Шумен). Преди 13 годин когато отбора отново стана шампион никой не си мръдна пръста за спорта в града, нито потенциалните спонсори, нито общината а състезателите бяха принудени да се пръснат из другите отбори в страната и чужбина. Отбора беше възроден от нищото преди две години.
Това е може би най-бедния клуб в историята на отборните спортове в света който успява да стане шампион. Дано сега след тази титла някой да обърне внимание на момчетата, които цял сезон изкараха само на мускули и мотивация и воля. Без пукната пара те успяха да станат шампиони.
За мен тези момчета са истински герои. Герои пред които аз, а и цял Шумен трябва да се поклони и с цяло сърце да им блогодарим, че върнаха Шумен в спортната карта на Булгария.
ЧЕСТИТО!!!

вторник, 19 май 2009 г.

Тази луда пролет !

Пролет е ! Птичките пеят, дърветата цъфтят, хормоните бошуват.
А във футбола мирише на пари.
С пълна пара вървят сякакви предварителни договори и трансфери.
Пролетнара лудост обхваща треньори, футболисти и собственици на отбори. Кръг два преди края класирането на повечето отбори е известно, шампионите са известни и всички почват да мислят за другия сезон. Недоволните собственици започват да уволняват треньори, да подготвят нови трансфери.
Първите уволнения са факт - Клаудио Раниери вече не е треньор на "Ювентус" , а на ногово място застава бившия бек на "Старата госпожа" и национал на Италия Чиро Ферара.
Карло Анчелоти обяви, че поема систава на "Челси", а за най-вероятен наследник на "Татко Карло" се смята легендарния нападател Марко Ван Бастен , който наскоро се раздели с "Аякс".
Сигурно, е че Хуанде Рамос ще се радели с "Реал Мадрид", въпреки добрите игри които показа отбора под негово ръководство. За негов заместник се спрягат имената на Жозе Моуриньо и Арсен Венгер. Но големите промени в отбора ще започнат едва след президентските избори които са почти предизвестени.
Мегаломанските обещания на Флорентини Перес направиха цялата кампания вяла.
Мечтата на Перес за нов "Ел галактико" започва с чистка в "Реал", холандската колоноя при белите ще "ихвърчи" . А милионите които испоанския предприемач ще налее в тима, ше отидат за Кристиано Роналдо, Кака, Златан. А дали звездите ще могат да се спогодят и да работят заедно за едно общо благо, това само времето ще покаже.
Гръмките и шокиращи трансфери тепърва предстоят и ако съдим по пролетната лудост която е обхванала всички, трансферното лятото ще бъде много горещо.

понеделник, 18 май 2009 г.

Североизточна В АФГ

През изминалата неделя се игра поредния кръг от Североизточната "В" АФГ. И трите Шуменски отбори записаха нещастни загуби. А дербито на върха между Бенковски (Бяла) и Орловец (Победа) беше отложен за 27 май. Ето и другите резултати :

17 май 2009, неделя, 17:00 ч

Шабла (Шабла) - Рапид (кв.Дивдядово, Шумен) 1:0
Ендже (Царев брод) - Две могили (Две могили) 1:2
Бенковски (Бяла) - Орловец (Победа) - отложен за 27 Май
Преслав (Велики Преслав) - Скрита сила (Мъдрево) 2:3
Девня 2005 (Девня) - Разград 2000 (Разград) 0:3 сл.
Спортист (Генерал Тошево) - Септември 98 (Тервел) 3:4
Доростол 2003 (Силистра) - Аристон (Русе) 4:1
Черноморец 2003 (Бяла) - Суворово (Суворово) 3:0
Добруджа (Добрич) - Черноломец 04 (Попово) 2:5
Аксаково (Аксаково) - почива

След загубата в Царев Брод "Ендже" се свлякоха до 15-то място в класирането с 31 точки. Така тима на "Ендже" явно до последно ще се бори за оцеляване в групата.
Съдията поряза "Преслав" при домакинството на "Скрита сила" , така домакините останаха на 7 -мо място.
"Рапид" изиграха един от най-слабите си мачове този сезон при гостуването на "Шабла" и закономерно загуби с 1:0. След тази загуба "Рапид" си поделят 11-то място с отбора на "Две могили" с по 41 точки.

неделя, 17 май 2009 г.

Финалът, който цял свят очакваше ...

Барселона - Манчестър Юнайтед. Финала на Шампионска лига, който тази година ще се играе на олимпиския стадион в Рим на 27 май.
Барселона - Ман. Юнайтед .Финалът, който цял свят искаше да види още от началото на сезона. Цял свят... но не и Аз.
За мен този финал ще бъде най-неутралния, който съм гледал. Аз не харесвам нито Барселона, нито Ман Юнайтед.Факта ,че съм заклет фен на Реал Мадрид обяснява неприазънта която изпитвам към тима на Барса. А Ман Юнайтед не ги харесвам още от дете, незнам защо но просто не ги харесвам.
Когато стана ясно кои са финалистите аз се запитах нещо: За кого аджаба ще бъда на този финал?
Зададах си този въпрос не заради друго, а защото ,когато човек гледа футбол винаги си избира отбор на когото да симпатизира, просто да внесе някаква емоция и да направи двубоя по-интересен.
Аз обаче взех да прехвърлям на ум добрите и лошите страни на отборите, за да мога да избера този, който мразя по-малко.
В Юнайтед игреа Митко Бербатов. Българин. Изгубил веднъж финал на Шампионска лига. Това момче заслужава да вземе този трофей. Заслужава, но не и с Ман Юнайтед.
Да англичаните играят добре, Английското първенство е едно от наи-добрите в света, но ми омръзна да гледам все английски отбори в Шампионска лига, мачове - повторение, които съм гледал предния кръг в Англия.
Тогава мислейки си това в съзнанието ми изплува един факт, който колкото и да не иксам аз немога да отрека. Барселона !
Барселона безспорно играят най-добрия футбол в света в момента.Два, три паса и са пред противниковото поле. Те играят атакуващо, бързо, "тримата тенори" както наричат Ето'о, Меси и Анри просто правят чудеса.
Те смазаха любмия ми Реал с 6:2 в Мадрид, стана ми гадно, много гадно, но те го наравиха красиво. След това фиаско един испански журналист ги нарече "un milagro botas de fútbol" (Чудо с футболни обувки*) , a мадридския вестик АС призна "Само в рая може да бъде видян такъв футбол".
Тогава аз реших. Аз избрах красотата и футбола. Избрах Барселона, защото колкото и да ги мразя - аз обичам футбола, а който мрази Барса значи мрази футбола.