събота, 18 юни 2011 г.

Събота 18.06

Posted on 10:24 by Стоян Стойчев Вълчев

Днес е интересен и вълнуващ ден. Метереолозите обещават да е слънчев и топъл, а аз обещавам да не ги псувам.

Баш днес е национален празник на Сейшелите - те са приятна островна държава. Обикновенно там ходят разни хора на почивка, макар че съм сигурен, че вие не сте. Причината за това вероятно е, че се намират на майната си. Официалният език е сейшелски креолски, но можете да се оправите и с английски и френски. Казват, че там било много хубаво. Така че, ако решите да ходите непременно ме вземете и мен. Може да пътувам като багаж, не ми е проблем.

Съшо така е Световен ден на филателията. Сигурно ви звучи като страшна болест и в общи линии е така. Що за хоби е да събираш марки? Просто не го разбирам, по-добре събирайте психични болести.

22 г. - Исус Христос е изхвърлен от бар, понеже не плащал за бирата, която пиел, а си я правел сам.

1429 г. - Огън момичето Жана д'Арк събира разни приятели и бие като мАче у дирек англичаните. Тази победа обръща хода на Стогодишната война. Англичанчетата са обидени, мислят 4 века и създават силни футболни клубове за да си връщат всеки сезон за загубата.

1815 г. - Наполен губи при Ватерло. Всички започват да го обиждат на дребен и той решава да абдикира. После решава и да умира ама не на тази дата, така че не е важно.

1933 г. — Роден е Носрат Песешкиян. Незнам, кое е по-впечатлявощото - името му, или че е ирански невролог. Като цяло нито вярвам, че може да съществува човек с такова име, нито че в Иран подозират за съществуването на неврологията. Има нещо съмнително в цялата работа.

1942 г. - Роден е един човек, на който истински се възхищавам. Той може, и трябва да бъде пример за мнозина. Въпреки факта, че е черен и се казва Табо Мвуйелва Мбеки, той успява да стане президент на ЮАР. Е обвинен е в корупция и е разжалван от президентския пост, но едва ли това е най-важното в случая. За мен Мбеки ще си остане велик негър!

1967 г. - В САЩ - Калифорния, на поп Фестивал, Джими Хендрикс подпалва китарата си. Ако не се интересувате от Джими или от китари вероятно това събитие е точно толкова отегчаващо за вас, колкото и за мен.

1989 г. — Всички се подиграват на Бирма за абсурдното име. Бирманците се събират и решават да си прекръстят държавичката за да се спрат нелепите анегдоти с тях. Новото име е Мианмар. Подигравките продължават слабоумни мианмарсианци.

2004 г. - Авторът на тази статия е развълнуван от това, че вечерта България играе с Дания на Евро 2004. Таи надежди, че може да бием датчаните, въпреки това, което са ни сторили Швеция 4 дни по-рано. Разбира се, надеждите му остават напразни и националния ни отбор гордо губи срещата с 2:0.

2011 г. - 10:58 Авторът на тази статия си допива кафето. Иска му се да си направи още едно, но рискът да изгърми тотално е прекалено голям.

No Response to "Събота 18.06"

Leave A Reply