петък, 17 юни 2011 г.

17.06

Posted on 9:30 by Стоян Стойчев Вълчев

Днес е 168-я ден от лето господне 2011. Това ще се случи само и единствено днес. Наистина фамозно. Да се върнем назад в историята за да видим, какво се е случило на тази дата...

17.06 е световен ден за борба със сушата и настъпването на пустините. Ако видите някоя настъпваща пустиня трябва да и кажете "къш, къш пустиня такава" и евентуално да я ритнете. Много съм развълнуван. Дано срещна някоя макар и малка пустинка днес.

Също така е ден на детето в Индонезия. Този факт затвърждава подозренията ми, че Индонезия е една изоставаща от нас държава с около 16 дни. Плюс това очевидно в Индонезия се раждат някакви си там деца, иначе този празник би бил безсмислен, както би бил безсмислен ден на Хипопотама в България.

1631 г. - Умира една жена с интересно име и мъжът и, който също е с интересно име построява дворец гробница. Наричат го Тадж Махал. Интересното в цялата история е, че сега стотици хиляди ходят в Индия да гледат някаква гробница. Да знам това беше тъпо. Ама поне знаете, че днес е умряла тая женица, заради която в следващите 21 години разни нещастни индийци са бачкали като луди.

1885 г. — Статуята на Свободата, като една прилична и достойна дама, решава да посети Ню Йорк за да види разните там небостъргачи. Разбира се тогава не е имало небостъргачи и Статуята на Свободата е принудена да виси на пристанището чакайки някой небостъргач да доплава.

1939 г. — Във Франция е извършена последната публична екзекуция с гилотина, което е твърде жалко според мен. Най-малкото можеше да правят разни жертвопринушения с деца за да може да се поддържа страха към гилотината. Чудя се дали днес да не си изрежа ноктите с гилотина. Ей така за да си я почета.

1944 г. — Исландия казва "пу аз съм си независима" и Дания е принудена да го приеме, понеже иначе трябва да ближе плюнката на Исландия. Въобще тия детски заплюванки винаги са ме карали да се чувствам добре.

1986 г. — Родено е момичето, което играе Сияна в "Стъклен дом". Ама как се изджаска с Чарли...мина не мина време и пак с тоя Дани...несериозна работа.

1988 г. — Приключва полетът на втория български космонавт — Александър Александров. При кацането му журналист го пита "Какво разбрахте след историческия си полет?", а отговорът е "Земята е плоска и не се върти."

1994 г. — В САЩ е открито Световното първенство по футбол. За нас то ще остане най-хубавото, тъй като сме обречени да гледаме на стари ленти как националния отбор е можел дори да побеждава. За останалия свят това е поредното световно, на което Бразилия триумфира.

2011 г. - Авторът на тази статия има изпит и вместо да се натегне да чете, той пише разни небивалици из Авантажа. Напълно несериозно поведение за един млад човек. Трябва публично да бъде бит с пръчки и порицан от ЦК на БКП!!!

No Response to "17.06"

Leave A Reply