сряда, 15 юни 2011 г.

15.06 - баш днес!

Posted on 10:57 by Стоян Стойчев Вълчев

Днес е Видовден. Днес може да казвате на всички булки "те ти булка видовден". Обичаят за този празник е много интересен, но не ми се обяснява сега. Потърсете в Гуглето.

1384 пр. хр - Ауад Амин - египтянин познат на съвременниците си като експериментатор и ексцентрик хваща бас, че може да задържи дъха си 1 година. Това става точно в 10:32

1383 пр. хр - Ауад Амин е открит в дома си в окаяно състояние. За час и дата на смъртта е обявен 15.06.1384 пр.хр. 10:33.

753 пр. хр. - Вече 53 дни Ромул, Рем и техни аверчета "танци манци въртят" и правят незапомнени партита в чест на това, че са основали Рим.

5 - Малкия Исус прави малко чудо. Превръща водичките на всички деца във вино. Весел ден за всички в детската градина. На следващия ден ги цели яко кофата, ама така е то, като са малки пияници нека им!

1-12в. - Нищо не се случва. Всички са депресирани, понеже живеят в тъмните векове.

1251, 13:47 - Даден е официалният старт на Ренесанса.

1479 - Родена е женицата, която се смята, че е позирала на Леонардо за прочутата му картинка Мона Лиза. Тя се е казвала Лиза дел Джокондо и ходела без веждИ понеже така било модерно. Може да ви е смешно, но в Древен Египет, когато на някой му умряла котката, стопанина си бръснел веждите в знак на траур. Днес само си ги скубем в знак на това да не изглеждаме грозни.

1510 - Папа Лъв Десет отлъчва Мартин Лутер от църквата за ерес. По онова време това си е било значимо нещо. Все едно днес да не те пуснат в дискотека щото си грозен. Като гледам портретите на Мартин Лутер може и да са го изгонили щото е бил грозен, наистина прилича на лабораторна проба!

1858 - Изигран е първият мач по австралийски футбол. Събитие значимо, колкото и това, че днес си обух чорапи.

1876 - В резултат на цунами в Япония загиват около 28 000 души. Не се научиха тия дръпнатите бе да ги е*а. От толкова години ги гърчат с тия цунамита и пак там си стоят.

1941 - В Европа си играят на Кал оф Дути. Печели тоя с по-големия мустак.

1977 - Испанците провеждат първите демократични избори след 41 години тоталитарно управление. Тежък ден за всички привърженици на тоталитаризма. Тази демокрация много разглези масите...ей на тия испанци се бъзикат с Европата пуснаха им отровни краставици, а сега ми бият отбой "Не не бяхме ние. Искаме компенсации." Ако Европа беше под тоталитарно управление щяха да са ги заточили в трудови лагери и да видят те едни компенсации...

2006 - Србия с нежелание признава независимостта на Црна гора. Както аз с нежелание признавам, че црна гора си ни дерат каде ни хванат на футбол. Ама к'во да се пави като не пускат Гацо Бацов така ще е...

No Response to "15.06 - баш днес!"

Leave A Reply