четвъртък, 16 юни 2011 г.

Родните грандове на трансферния пазар

Posted on 11:52 by Стоян Стойчев Вълчев

Сезонът свърши. Литекс е шампион, а ЦСКА грабна купата, но с изиграването на последните мачове от сезона не приключват интересните неща около големите български клубове. Дойде време за трансфери.

Литекс

Шампионът на България за сега оства пасивен на трансферния пазар. Има слухове за интерес към най-добрия играч в първенството - Том от различни европейски клубове но за сега няма конкретни оферти. Има и предположения, че испански клубове напират за Любо Пенев, но треньорът на шампионите едва ли ще пропусне възможността да се опита да вкара оранжевите в групите на Шампионската лига.

ЦСКА

Носителят на купата направи няколко много добри трансфера. На първо място безспорно е привличането на голмайсторът на румънското първенство и Тимишоара Янис Зику. Румънският национал може би е така търсеният таран от червените. С изключение на бразилецът Ней, армейците нямаха класен централен нападател в последните години, което пречеше на по-доброто представяне на тима. Второто ново попълнение на ЦСКА е словенецът Саша Живац. Той е 20 годишен и играе на поста крило. Младежкия национал на словения идва за да замени сигурния напускащ Александър Тонев, който преминава в Лех Познан. Освен двамата чужденци ЦСКА привлече и 22 годишният полузащитник на Пирин (Благоевград) Александър Якимов. За сигурни напускащи при червените могат да се смятат само Килиън Шеридън, който ще играе в САЩ и Коста Янев, който на 90% е в Локомотив София. Иначе слухове за трансфери на червени футболисти не липсват. Най-спряганите имена са на Спас Делев, Мишел Платини, Маркиньос и Иван Бандаловски, но за сега това са само трансферни спекулации.

Левски

Сините продадоха най-голямата си звезда Гара Дембеле на Фрайбург. Немците броиха 2.5 милиона евро и привлякоха най-класния нападател в първенството. Със сигурност Левски ще срещне трудности в намирането на друг толкова класен нападател, но новият треньор Георги Иванов - Гонзо обещава, че напускането на Дембеле няма да е пагубно за сините. Герена напусна и Веселин Минев, който от есента ще играе в Анталияспорт. Александър Киров и Борислав Балджииски напускат Левски в посока Черноморец (Бургас), като част от сделката за новото попълнение Орлин Старокин. По-рано на Герена бяха приблечени Иван Цветков от Пирин и звездата на Берое Тодор Христов. Четвъртото ново попълнение на сините е Симеон Райков от Ботев (Враца), той е на 21 години и играе на поста ляво крило. Петото ново попълнение на Левски е нападателят на Монтана Атанас Чипилов, който е юноша на сините.

No Response to "Родните грандове на трансферния пазар"

Leave A Reply