петък, 8 юли 2011 г.

8 Юли - Приятен слънчев ден

Posted on 10:03 by Стоян Стойчев Вълчев

Днес се събудих с усмивка. Слънцето пече, птичките пеят. Всичко е някак си по-цветно и най-вече по-добро. На днешния ден:

Ден на единството в Замбия. Тия, колко са черни, ако знаете... Тук някаде ви се наливам с чисто нова шегичка за негри провокирана от един чат с момиче, което както се оказва, освен хубаво е и умно, а това си е научен парадокс. Та... към шегичката. Пият ли негрите кафе? Да. ОБАЧЕ, ако сложиш огледално фолио на празна керамична чаша има да я надигат цял ден и да се чудят що кафето не пада.

52 пр.н.е. г. — Основан е град Париж. Аз тази история я знам. Франсетата си джиткали по Сена, когато видели пред тях Айфеловата кула. Внезапно се сетили, че направи ли се град около толкова много желязо, няма начин да не дотърчат някакви туристи и икономиката да тръгне нагоре.

899 г. - По предложение на Симеон Велики са изковани 1 000 златни календара, които да отразяват годините от 900 до 999. Заради тях в България периода от управлението на Симеон е известен акто "Златен век"

1497 г. — Вашку да Гама отплава от Лисабон в търсене на морски път от Европа за Индия. Да се надяваме, че и супер кадърния български футболист Валери Божинов (малката Николета) след като стигна до Лисабон, следващата му дестинация ще е извън континента.

1607,239122701 . ((х+2)-(х.7)) г. - От този ден насам, харесването на задачи по математика се смята за психична болест. По мое предложение трябва да се лекува с големи количества алкохол и приятна компания за да се избие от съзнанието на младите ужасният порок наречен с отвратителното нарицателно "математика".

1849 г. — В САЩ е създадена безопасната игла. В България тия тъпи безопасни игли Азис и Евгени Минчев са изобретени доста по-късно.

1931 г. - Харалампий Змейков преяжда с палачинки и става палачин. Този палачинчо в последствие изобретява перпето мобиле, как да летим само с уши и как да левитираме само като сме си запушили едното ухо. На тези открития обаче никой не обръща внимание след като заради името на Харалампий Змейков - Плачинчо. Просто съвременниците на тази историческа личност не вярвали че той може да изобрети нещо.

2011 г. - Голям ден. Слънчев и приятен. Този ден е приятел. Възраждаме и насърчаваме спорта в Авантаж. Замислили сме нещо голямо с колегата, но за сега ще си траем. Единственото, което мога да кажа е "Очаквайте неочакваното, защото точно това ви очаква!"

No Response to "8 Юли - Приятен слънчев ден"

Leave A Reply