петък, 24 юни 2011 г.

24 Юни - приятен слънчев ден

Posted on 7:25 by Стоян Стойчев Вълчев

Днес е Еньовден. Билките са най-ароматни и силни - неофициален празник на тревоманите.

В Литва, Естония, Латвия и Финландия е ден съответно на Йонинес, Яаанийоту, Яни и Юхануспаива, което е еквивалент на Иван. Знам какво си мислите "тоя Чочо пак откачи" ама в УикипедиЯ така пише и що па да не и повярвам? С други думи, ако се казвате Иван най-добре хващайте пътя за горепосочените страни, може да намерите някой бунак да ви черпи за именния ден.

Нюфаундленд и Лабрадор също имат празник - ден на откриването. За жалост това не е някоя държава с която да се подигравкам, а една от провинциите на Канада. Все пак столичани могат да ги наричат селяни и провинциалисти, жителите на Нюфаундленд и Лабрадор могат да отвръщат със "Селяни ама вие пък си нямате океан, и лятото ще измрете от жега!"

Ден на индианците празнуват днес в Перу. По традиция се пее старата индианска песен "Индианче не се подигравай ти. Давай, давай, бръкни по-дълбоко имаш коси, давай, давай, не се съжалявай ти си червенокож, не ми вземай скалпа ти." Друга много популярна песен е "В Новия свят няма пари, в Новия свят няма пари. Дай, дай, дай, дай, дай, дай, дай бизон без край, дай, дай, дай, дай, дай, скалп без край. Врътни стреличка - завърти томахавка, врътни стреличка - завърти томахавка"

В Италия, където както всички знаем, гледа мачове Валери Божинов е празник на град Йезоло. В този италиански град има около 25 000 жители и по големина е долу горе като Карлово и Велинград. Ако очаквате да научите нещо интересно за този град - няма. Ако очаквате да научите нещо забавно - няма. Скучен италиански град - ей това е Йезоло.

67 915 г. пр.хр. - Два враждуващи първобитни рода си уреждат бой 5 на 5. Това е една от най-колосалните войни за времето си сравнима със съвременната Втора световна.

30 000 г. пр.хр - Приятно кръгло число, но за жалост не се е случило нищо.

29 999 г. пр.хр - Дафчо Марчев рита камък и става първия български футболист. Интересен факт е, че той е и един от най-добрите футболисти подвизавали се по родните пещери и чалготеки. Сега ме е яд, че това не се е случило една година по-рано.

10 810 г. пр.хр. - Измислена е съвестта като нов метод за контрол над масите.

6 981 г. пр.хр. - Щерюс - напълно нормален грък, се самоубива, след като само той от цялото село не може да си направи плитка от космите в носа.

Няма данни за събития случили се след новата ера.

No Response to "24 Юни - приятен слънчев ден"

Leave A Reply