понеделник, 20 юни 2011 г.

ПОНЕделик - 20 юни

Posted on 9:50 by Стоян Стойчев Вълчев

"Добър ден приятелю млад, добър ден другарю добре дошъл в нашия град добре дошъл в Сенегал. Вземи в този хубав ден една черна роза от мен..." така започваме днес - с поздрави за приятелите ни от Сенегал, които празнуват деня на своята независимост. Втората песен, която ще прозвучи в нашия ефир, специално за Ибрахима Гай е "Черно е небето, черно е морето, черна е тревата, черен и градът с черничките майки, чернички дечица, черни сте всички, всички до един." И едно обръщение към моите сенегалски приятели - Знам, че днес ще ядете черен шоколад, но внимавайте да не си отхапете някой пръст лакомници такива!

Един далеч не толкова популярен празник, като независимостта на чернилките е денят на суверенитета в Узбекистан. Столицата на Узбекистан е Ташкент. Да не почвам...

19 г. – Исус Христос открива нови билки за своите приятели, с които чудесата му стават още по-пленителни за тях.

24 г. - Христос е изхвърлен от елитен ресторант. Причината - черпел девойки с порции от най-скъпата риба и бутилки от най-хубавото вино, но вместо да си ги плаща твърдял, че ги създава от въздуха.

840 г. — Викингите нападат Руан, като достигат с подводници по река Сена. Началната идея е била викингите да искат малко брашно, но понеже незнаели езика си помислили, че французите се ебават с тях и за това решили да се посбият.

1361 г. - Българинът Лусио Вагнер е нападнат на расова основа от приятелите си (които не са му никакви приятели) в детската градина. В първият учебен ден, те помислили, че е демон и започнали да го замерят с камъни. Учителката се опитала да ги усмири като казала "Който не е демон, пръв да хвърли камък", но това не получило очаквания резултат.

1566 г. — Сигизмунд III Ваза, полско-литовски крал. Хахахаха не не мога. Имам чуството, че ги кръщават така с единствената цел да ме забавляват.

1837 г. — Кралица Виктория се възкачва на британския престол. Ще си кажете "к'во толкоз боли ме" ама няма да сте прави, уважаеми слушатели. По онова време е британския престол е бил много висок и тя е трябвало да се катери като алпинист в продължение на 4 седмици за да се изкачи, което обяснява и защо не е слязла от него цели 63 години.

1840 г. — Самюъл Морз патентова телеграфа. Просто информативно за тези, които незнаят кой е създателят на телеграфа.

1948 г. — Дебютира Шоуто на Ед Съливан. Тоя Съливан е нещо като Слави Трифонов ама с коса и без Ку-ку бенд. Демек тачат го зад океана ама мен повече си ме кефи Слави.

1963 г. — Между държавните глави на САЩ и СССР е установена гореща линия. Да, да и аз се сещам първо за мъжка любов ама се оказва, че правели луди сметки за телефон заради някакви подводници и някаква опастност от трета световна...абе скука по-добре да бяха гейове да има с к'во да се бъзикаме.

2001 г. — Генерал Первез Мушараф се самообявава за президент на Ислямската република Пакистан. Первез (смях).

2010 г. - Не мога да мълча повече, ще си призная! На тази дата плюс минус 1 година и някакви си там месеци в потока по журналистика и връзки с обществеността - Деница говори мръстотии за Надя, Герито "плюе" Ваня и Дидка(ВО), Радостина и Павлина говорят гадости за Ралица, Десо, Мария(Ж) и Дидка(Ж). Освен това Ники и Свилен тайно заговорничат против Галя, Мария(ВО) и Симона, от друга страна Айлин и Стела обсъждат Пламена, Симона, Ваня и Герито. Замислете се, какви приятели и приятелки са ви тия!?

No Response to "ПОНЕделик - 20 юни"

Leave A Reply