четвъртък, 18 ноември 2010 г.

ЗА ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ

Posted on 19:47 by Павлина Богомилова



Ще коментирам една много сериозна за обществото тема, темата за изоставените деца на България. Някои от Вас ще кажат, че всичко, което е можело да се каже по темата се е казало, но българите сме способни както много да помним, така и бързо да забравяме.
Бях провокирана да напиша този материал от фактите, които информационна агенция „Фокус” публикува на страниците на своят сайт днес в 18 часа. В град Бургас днес предвидиха 200 000 лева за за финансово подпомагане на „ин витро” процедури в бюджета за следващата година. Това е една много радостна новина, но задава ли си някой въпроса кой, как и с какви средства ще обгрижва децата по домовете? Изоставените деца, които имат нужда от обич, много грижи, топла семейна обстановка и родители, които да им отделят нужното внимание, за да растат здрави както физически, така и умствено.
За пореден път искам да напомня на всички черната статистика, която не представя държавата ни в добра светлина. България е на първо място в Европа по изоставяне на деца до 3-годишна възраст, сочи статистиката от последните няколко години. Само за 12 месеца в домовете у нас са изоставени 2094 малчугани, от които 1400 са под 1 година. Броят на осиновяванията е в пъти по-малък. Нека всеки българин да се замисли над това и да си направи равносметка. Лично аз мисля, че трябва управляващите да помислят сериозно над тази грозна за държавата статистика. В Шумен се намира един от домовете за изоставени деца на възраст от 0 до 3 години. Искам да помоля всеки, който има свое становище по въпроса нека да коментира. Нека да не сме безпристрастни. Децата на България са нейното бъдеще!

1 Response to "ЗА ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ"

.
gravatar
Анонимен Says....

Po princip ne samo politicite,a vsi4ki trqbva da se zamislqt za tezi deca.I imenno tezi hora,koito gi izostavqt,za6toto spored men 6tom ne sa gotovi da gi otgledat po-dobre e izob6to da ne gi rajdat.Vse pak decata ne sa vinovni za gre6kite na roditelite si,no v mnogo ot slu4aite te pla6tat za tova.Naistina s1m sigurna,4e ako vsi4ki b1lgari b1dem po-edinni i po-s1stradatelni sprqmo decata,nie mojem da im usigurim edin po-dob1r jivot.Inaistina se radvam,4e ima predavaniq kato "Velikolepnata 6estorka" i drugi takiva predavaniq,koito da se borqt za takiva dobri kauzi.

Leave A Reply