вторник, 2 август 2011 г.

2. 08. 2011

Posted on 9:41 by Стоян Стойчев Вълчев

В Гвиана е ден на свободата. Тия гадове са хитри като лисици. Само че черни. Много черни. В Гвиана са задължени, където има събиране на повече от 10 човека на едно място вечер всички да имат фенерчета с които да светкат. Иначе някой шофьор може да ги затрие. Знаете ли защо може да не носят фенерчета, ако са под 10 човека? Ми на кой му пука за 5-6 негъра по-малко?!

1330 г. — След смъртта на цар Михаил III Шишман, на българския престол се възкача сръбкинята Анна Неда - неговата първа съпруга и сестра на сръбския крал Стефан Урош III Дечански. Скапани сърби не стига, че ви взехме яловата невеста ами и царя затрихте изроди долни! Какви такива хора сте вие, бе само лошо правите на човечеството нещо хубаво неможете ли да измислите, бе гадове мръсни.

1802 г. — Наполеон I Бонапарт е обявен от Френския сенат за пожизнен консул на Франция, което му дава правото да посочва своя наследник. Тъй като е управлявал още петнайсетина години очевидно е посочил себе си.

1870 г. — В Лондон е открит железопътният тунел Тауър под река Темза, което е първото метро в света. А ние се радваме на 5 спирки в София...

1891 г. — В подножието на връх Бузлуджа се провежда тайно събрание, наречено по-късно Бузлуджански конгрес, с което се създава Българската социалдемократическа партия (БСДП). По принцип се въздържам от политически коментари и изразяване на пристрастия, но всеки разумен човек в Шумен ще гласува Иван Капралов да стане кмет.

1932 г. — Американският физик от шведски произход Карл Андерсън открива позитрона, за което през 1936 г. става носител на Нобелова награда за физика. Чудя се кога Милко ще получи нобелова награда за химия след като ни открехна да пием ром със сок ананас...

1934 г. — Адолф Хитлер се самопровъзгласява за фюрер след смъртта на президента Паул фон Хинденбург и получава цялата власт в Германия. То и аз се провъзгласих за фюрер на себе си след преврат над последния разумен глас в главата ми.

1976 г. - Роден е певецът на народа, шуменският Франк Синатра, неповторимия глас Тони Стораро!!!

2011 г. - Някакъв мангал навън вика, че изкупувал стари печки, бойлери и железа. Ако имате дайте му, че да ми се махне от главата.

No Response to "2. 08. 2011"

Leave A Reply