петък, 5 август 2011 г.

5 Август

Posted on 9:33 by Стоян Стойчев Вълчев

Днес е ден на детето в Тувалу. Разбира се празненствата са съсредоточени в столицата Фунафути. Децата получават поименни грамоти и подаръци тъй като населетнието на Тувалу е около 12 000 души и там всички са някакъв вид братовчеди. За сметка на това националния им химн се казва "Всемогъщо Тувалу".

В Хърватия е ден на победата и народната гордост(1995г.). Това ми напомня да прогнозирам много грозни сцени на мачовете Хърватия-Сърбия от квалификациите за световното през 2014.

1716 г. — 40-хилядна австрийска армия начело с принц Йожен Савойски разгромява 150-хилядната турска войска на паша Дарнад Али. Причината е че австеийците се напили с водка Савой и са се мислили за безсмърни.

1772 г. — Русия, Прусия и Австрия подписват в Петерсбург договор, с който си поделят всички полски територии. Тия поляци горките кой ги хване ги дере. Освен Литекс и Локо де...

1860 г. — Кралят на Швеция Карл XV е коронован и за крал на Норвегия, като приема името Карл IV. Баси тия съвсем не са в час.

1890 г. — Англия признава остров Мадагаскар за владение на Франция. Защото знаят, че там ще се заселят едни анимационни герои, които ще създават проблеми.

1946 г. — На прохода Хаинбоаз започват работа 2 000 младежи от първата национална младежка строителна бригада Георги Димитров, което е начало на бригадирското движение в Народна република България. И сега младежите трябва да работят. Само с глупости ми се занимават по цял ден да вземат по една кирка и лопата и да бачкат нещо.

2011 г. - Гледам че има някакви облаци. Днес се облечете с някакви по-дебели якета че да не изстинете нещо.

Умираща баба казва на внучката си: "Искам да ти оставя моята ферма. Това включва вила, трактор и друго оборудване, чифлик и 22 398 750 долара в брой". Внучката, виждайки себе си богата, казва: "О, бабо! Tолкова си щедра! Аз дори не знаех, че си имала ферма. Къде е?"
С последния си дъх бабата прошепнала: Facebook ...

Пилот на хеликоптер се загубил в бурята. Видял небостъргач и показал табела с надпис: "Къде съм?". От там му показали друга табела: "В един хеликоптер". Спътникът му казал:
- Карай наляво!
- Откъде знаеш?
- Това може да бъде само офисът на Microsoft!
- ?!?
- Отговорът беше също като Help-а на Windows. Абсолютно точен, и също толкова безполезен.

No Response to "5 Август"

Leave A Reply