понеделник, 25 май 2009 г.

Малдини се сбогува със "Сан Сиро"

Posted on 9:18 by Десислав Малинов

Легандарният защитник на "Милан" и националния отбор на Италия Паоло Малдини изигра последния си мач на "Сан Сиро". Капитана на "Росонерите" изигра шеметните 24 сезона и общо 901 официални мача.

Легендарната 3-ка започва кариерата си през далечната 1985 година, от тогава защитника е печелил всичко възможно с отбора на "Милан":
5 пъти носител на Шампионската лига, 7 пъти шампион на Италия, 3 пъти Междуконтиненталаната купа/клубният Мондиал 2007, 5 Суперкупи на Европа, 5 Суперкупи на Италия и 1 Купа на Италия.
Постигнатото от Малдини е може би една от най-хубавите приказки във футбола, синът на легендарния бранител на Милан от 60-те години на миналия век Чезаре Малдини, изкара четвърт век с червено-черната фанелка.
Самия той обяви: "Спечелих много, както и загубих много, но за нищо не съжалявам. Дори да бях си писал своята история нямаше да е толкова хубава колкото беше. Спокоен съм в последните си дни като професионален футболист. Не съжалявам за абсолютно нищо, след тази дълга кариера, в която спечелих наистина много. Физически се чувствам добре и мога да продължа, но вече съм решил. Това е краят".
Паоло Малдини получи възможно най-добрия подарък от шефовете си - те извадиха фланелката с номер 3 от употреба, както това сториха в края на миналия век с другата легенда на "червено-черните" и бивш капитан Франко Барези (6). Вчера преди мача с "Рома" Малдини бе награден от вицепрезидента Адриано Галиани за неговите 900 мача с екипа на клуба. В продължение на пет минути Съотборници, треньори и фенове аплодираха своя капитан.
Малдини има само два червени картона в тези 901 мача за Милан и нито един с националния отбор, което само по себи си говори за какъв футболист става въпрос, при това защитник.
Несъмнено отказването на Малдини ще е голяма загуба за футбола, защото Малдини е един...

No Response to "Малдини се сбогува със "Сан Сиро""

Leave A Reply