сряда, 27 май 2009 г.

Литекс грабна купата на България

Posted on 11:09 by Десислав Малинов

"Литекс" победи с класическото 3:0 "Пирин" във финала за Купата на България. Така "оранжевите" за пазиха титлата от миналия сезон и вече имат четири Купи на България. Тази победа спаси сезона за "Литекс" и бъпрески слабото представяне в "А" група отбора на Гриша Ганчев ще играе в Европа и през следващия сезон.
Мача се игра на стадион "Георги Аспарухов" пред около 8000 зрители, по-голямата част от които фенове на "Пирин". Феновете от двете агитки направиха невероятно шоу и създадоха прекрасна атмосфера за финала.
По-големия опит на момчетата на Станимир Стоилов си каза думата и почти през всичките 90мин. те доминираха на терена.

Първото полувреме за почна с лек натиск на символичните домакини от Ловеч. Те владееха топката през повечето време но отбраната на "Пирин" беше непоклатима.
20-ата мин. обаче Благоевградчани капитулираха пред набезите на "Литекс". Венков проби по лявото крило центрира, топката бе свалена в краката на Нифлор и френския нападател не сбърка от няколко метра.
Гола успокои играчите на "Литекс" и до края на полувремето те намалиха оборотите.
"Пирин" заиграха много по-добре през второто полувреме. "Орлетата" започнаха да атакуат по-чесо но защитата на "Литекс" беше почти безпогрешна.
72-ата мин. след фатална грешка в отбраната на "Пирин" и страхотно двойно подаване между Бибишков и Дока, Бразилеца се оказа очи в очи с вратаря и удвой резултата.
4 мунити преди края голмайстора на турнира Крум Бибишков направи резултата класическо със седмото си попадение в турнира.

No Response to "Литекс грабна купата на България"

Leave A Reply