вторник, 10 януари 2012 г.

11 Януари

Posted on 17:55 by Стоян Стойчев Вълчев

Днес в Албания е ден на републиката, което ме подсеща за ред вицове за албанци като например: "Разбил се е албански самолет. От целия екипаж е оцелял само въглищаря.", "Защо албанската подводница се показва през една минута над водата? За да може гребците да си поемат въздух." В Мароко пък е ден на декларацията за национална независимост, което ще рече, че тия са толквоа изпаднали, че празнуват някаква декларация. Иначе Мароко е едно топло, но напълно безинтересно място от Африка и единствено Казабланка се опитва да промени този факт, но безуспешно. Мароко е тъпо място и не ходете там(като че ли сте се засилили...)! Толкова за празниците в Непал празнуват някакво национално обединение, но са прекалено азиатци и прекалено в Хималаите за да им обръщам внимание да си решават проблемите с Китай въобще не ме интересуват тия азиатци.

532 г. — В Константинопол избухва въстание, насочено срещу високите данъци и корупцията при император Юстиниан I. За разика от тях ние сме си напълно доволни от високите данъци и всевластващата корупция и нямаме намерение въставаме или пък да избухваме - с изключение на някакви миньори ама и те ще замлъкнат, като разберат какви хубави магистрали си имаме.


10 века нищо!


1567 г. — В Лондон са изтеглени печалбите в първата държавна лотария. Това е то. Да живее комара. Скапаните англичани са измислили тая глупост сега те да ми върнат загубите от всичкия хазарт с числа, който съм изиграл!


1693 г. — При земетресение в Сицилия загиват около 60 000 души, което прави около 120 000 жабешки бутчета. Не е хубаво да се подиграваш със смъртта на толкова много жабари ама като ни биха на Евро 2004 - пада им се!

1909 г. — В САЩ се провежда първото женско автомобилно състезание, това е станало след като 2 жени са се качили на коли, но така и не разбрали, кое е спиачката. В същото време трима комарджии (потомци на първия спечелил от лотарията през

1567г. в Лондон и брат му) ги видели, заложили последните си центове едната да не се блъсне в следващите 11 секунди и го обявили за официален спорт. С други думи, ако няма залагания - не е спорт!


1910 г. — Основан е град Айоун, щата Вашингтон, САЩ. Този град е с население 479 души (към 2000г.), което ще рече, че основаването на този град е събитие значимо и съизмеримо с факта, че тази сутрин си обух чорапи.


1923 г. — Войски на Франция и Белгия нахлуват в Рур, за да принудят Ваймарската република да плати репарациите след Първата световна война. Това между другото е една от основните причини, заради която Хитлер откача и решава да промени нещата...после прави голяма беля. Това горното е истина не се шегувам, а ако очаквате шегата ето я и нея - нека всеки, който не може да казва "Р" да произнесе на глас "Рур".


1974 г. — В Кейптаун (ЮАР) се раждат шестзначки — първите в света живородени и запазени живи 6 близнака. Малеее на тоя баща буквално не му се е вЕрвало!
2012 г. - Днес казват, че ще е топло, затова съвсем спокойно можете да излезете по тениска и къси панталонки. Приятен плаж на всички, които са по морето.

2 Response to "11 Януари"

.
gravatar
Анонимен Says....

столицата на мароко е рабат

.
gravatar
Стоян Стойчев Вълчев Says....

Точно така. Най-големия им град е Казабланка - моя грешка :)

Leave A Reply