петък, 21 октомври 2011 г.

Интервю с Иван Иванов

Posted on 9:03 by Стоян Стойчев Вълчев

Организация ПР-СИ & ЧОЧО питат:

- Защо искате да сте общински съветник?

- Защото харесвам родния си град, защото искам аз и синът ми да намерим смисъл да останем в него. Защото все още има идеи, в които вярвам и защото съм достатъчно луд да вярвам, че имаме възможност да живеем по-богати, по-образовани, по-реализирани, значително по-малко злобни и завистливи. И значително по-усмихнати.

- Какво може Общинският съвет?

- Да създава или да решава проблеми на града и гражданите. Дали ще се случва едното или другото зависи от нагласата, ерудицията, характера и зависимостта от външни фактори на общинските съветници. И, разбира се, това кои от двата вида съветници ще са повече.

- Какво не може Общинският съвет?

- Да увеличи размера на пенсиите на пенсионерите – нашите майки, бащи, баби и дядовци.

- Какво ще можете вие в Общинския съвет?

- Да планирам и контролирам общинския бюджет, да предлагам идеи за генериране на допълнителни приходи и за редуциране на разходите. Да предлагам възможности за оптимизиране структурите на общинската администрация и на общинските фирми.

- Кое е мястото в Шумен, което веднага бихте променили?

- „Чудесен въпрос”, както би се изразил професионален политик. Ако се абстрахираме от финансовата и юридическата страна на въпроса – онази недостроена част от центъра, която остана не в наследство, а като бреме на нашето и бъдещите поколения от така и непреминалият през града ни „дипломатически корпус”.

- Мястото в Шумен, което бихте съхранили завинаги?

- „Шуменското плато”, независимо, че като географско понятие е доста обширно.

- Две изречения към онeзи шуменци, които са решили да гласуват?!

- Правото на избор на всеки един от нас прави обществото ни демократично. Дами и господа, направете умен, информиран, независим и достоен избор – такъв, че когато се погледнете в огледалото или в очите на децата и внуците си да изпитвате спокойствие, а не неудобство!

P.S.- Иван Иванов е петият в листата за общински съветници на „Демократи за „Десетият град””. Той работи като мениджър обслужване на клиенти в банка. Това е единственият банкер в челните места на листите за общински съветници в Шумен, което ще донесе за повишаване на компетенциите на органа на местно самоуправление във връзка с управлението на изтегления голям облигационен заем.

No Response to "Интервю с Иван Иванов"

Leave A Reply