четвъртък, 20 октомври 2011 г.

Интервю с Христофор Крумов

Posted on 9:45 by Стоян Стойчев Вълчев

Организация ПР-СИ & ЧОЧО питат:

Ние, момичетата от „ПР-Студентска инициатива” и Стоян Вълчев сме студенти в Шуменски университет в специалностите Връзки с обществеността и Журналистика. С удоволствие приехме предизвикателството да участваме пряко и доколкото можем професионално в предизборната кампания на Иван Капралов и „Демократи за „Десетият град””. Като млади хора, които са толкова близо до предизборната битка, си запазихме правото да зададем нашите въпроси. По този начин целим да внесем яснота по отношение приоритетите на нашите кандидати. За себе си и за читателите...

- Защо искате да сте общински съветник?

- Чувствам се подготвен. Стопанският, житейският и специфичният опит, натрупан през годините, са капитал, който съм готов да предам за правилното развитие и благополучието на Шумен.

- Какво може общинският съвет?

- Общинският съвет е законодателният орган на всяка една община. В тази връзка от решенията, които взимат общинските съветници зависи всяка една сфера от живота на нашите съграждани. От нормална бизнес среда, през култура, здравеопазване, спорт и т.н.

- Какво не може общинският съвет?

- Естествено не може да влияе на макроикономическите тенденции в национален мащаб. Това не означава, че не би могъл да ги използва и прилага на местно ниво. Добрите практики и опит би следвало да се прилагат, а не да се открива „топлата вода”.

- Какво ще можете вие в общинския съвет?

- Имам завършени две магистратури – „Електроинженер” и „Счетоводство и контрол”. От 11 години съм управител на фирми с разнообразни стопански и търговски дейности. Вероятно бих бил полезен в постоянните комисии по „Териториално и селищно устройство” и „Икономическа политика”.

- Мястото в Шумен, което виднага бихте променили?

- С тъга си спомням стария център на Шумен – района около хотел „Мадара”. Точно този район бих променил веднага. За съжаление необратимо е да се върне това, което имахме - липите, старите възрожденски къщи... Но поне това място би могло да стане безопасно и да се възстанови връзката между Театъра, „Казанджийската улица” и площад „Оборище”.

- Мястото в Шумен, което бихте съхранили завинаги?

- Природен парк "Шуменско плато”, „Кьошковете”, градската градина, зелените петна, детските площадки…

- Две изречения към избирателите.

- Само едно. Гласувайте!

P.S.- Христофор Крумов е четвъртият в листата за общински съветници на „Демократи за „Десетият град””. Той е изпълнителен директор на „Билидининвест мениджмънт” АД. Фирамата е насочена в областта на строителството. Образованието, професионалния път и опита на Христофор Крумов го правят полезен в бъдещето на стопанската политика на Община Шумен и работата на общинските търговски дружества.

No Response to "Интервю с Христофор Крумов"

Leave A Reply