неделя, 8 май 2011 г.

Роди ли се новият Шумахер

Posted on 19:23 by Десислав Малинов

От известно време журналисти, фенове та дори пилоти и мениджъри на отбори се питат едно: не се ли роди новия Шумахер? Новото немско чудо на Формула 1, Себастиан Фетел, след като миналия сезон се прбори за титлата с зверската конкуренция на Бътън,Хамилтън и Алонсо и се превърна в най-младия световен шампион, този сезон след три победи от четири изминали състезания лети към титлата с пълна газ. Пилотът на Ред Бул е първи във временното класиране с 93 точки и е на цели 34 точки от втория Люис Хамилтън.
Роденият на 3 юли 1987 година германец започва състезателната си кариера през 1995 година с картинга. Там германецът стига до поредица от успехи, което го води до Формула БМВ през 2003 година, където веднага стига до второто място в крайното класиране. През следващата година вече Фетел не може да бъде спрян и с 18 победи от 20 състезания си осигурява титлата по такъв убедителен начин, с който поставя рекорд, ненадминат и до днес.През 2005 година, Фетел започва да се състезава в Евросериите Формула 3. През 2007 притежаващия потенциал на бъдеща звезда, Фетел влиза в отбора на Торо Росо за дебютния си сезон, който се оказва невероятен. Себастиан доказва, че е един от големите играчи за сезона. Благодарение на спортният му дух, той финишира пред Хамилтън в последното състезание на Интерлагос в Бразилия и спира амбициите на британеца за титлата през този сезона. През 2009 година, Себастиан Фетел преминава в Ред Бул след изключително успешен сезон 2008. Новата кампания се оказва повече от успешна за Ред Бул а Фетел спечели четири състезания и се бори до последно с Дженсън Бътън за титлата. През 2010 австриците правят отличен болид и Фетел печели титлата с 256 точки.
Мнозина очакват от Фетел да повтори постижението си и през 2011 година. Той има бърз болид и невероятен талант но дали силите на младока да спечели втора поредн титла ще стигнат и ще се превърне в едно от големите имана на Формула 1, зависи само от него.

No Response to "Роди ли се новият Шумахер"

Leave A Reply