събота, 13 ноември 2010 г.

Мачовете в Събота

Posted on 9:26 by Стоян Стойчев Вълчев


Ако сте решили да прекарате почивните дни в гледане на футбол ето някои съботни мачове към които вероятно ще проявите интерес:

14:00 Левски - Академик (София)

В този мач сините излизат само и единствено за трите точки. В последните си три мача от "А" група футболистите на Ясен Петров имат две загуби и един равен. При това положение победата над новака в родния ни елит е просто задължителна.
В последните си пет мача Академик имат три победи и две загуби и със сигурност ще се опитат да вземат поне точна на Герена.

14.45 Астън Вила - Манчестър Юнайтед

Може би най-интересният мач в английския елит противопоставя отборите на Стилиян Петров - Астън Вила и Димитър Бербатов - Манчестър Юнайтед. Вила излязоха от дупката, в която бяха изпаднали и се върнаха на пътя на победата. В предишните си четири двубоя те имаха три равни и една загуба, но победата в последния кръг над Блекпул с 3:2 съживи амбициите на Стенли и компания за местата в евротурнирите. Капитанът на националния ни отбор обаче няма да вземе участие в днешния мач, тъй като лекува контузия, която го извади от терените за два месеца.
След тежкия мач срещу Манчестър Сити през седмицата сега пред Юнайтед излиза ново препядствие. При всички положения това гостуване в Бирмингам няма да е приятна следобедна разходка. Момчетата на сър Алекс Фъргюсън трябва да гонят задължителна победа, която да ги доближи до първия в класирането Челси, който е с 4 точки пред червените дяволи.

16:00 Волфсбург - Шалке 04

Крайно необедителните през сезона Волфсбур и Шалке се срещат този следобед в борба за задължителна победа. И двата отбора се представят под възможностите си в шампионата. Шампионът на Германия от преди две години Волфсбург заема 12то място с 13 точки - нещо което със сигурно не се харесва на собствениците и феновете на вълците.
Шалке от своя страна е под чертата на изпадащите, като е на незавидното 16то място с 9 точки. През сезона кралско сините имат 6 загуби 3 равни и едва 2 победи. След добрата селекция, която направи Феликс Магат с привличането на класните нападатели Хунтелаар и Раул, отборът от Гелзенкирхен не може да покаже на какво е способен. Днешният мач е идеална възможност за Шалке да запише втора поредна победа и да се измъкне от зоната на изпадащите.

17:00 Манчестър Сити - Бирмингам
Другият отбор от Манчестър приема другия отбор от Бирмингам във важен мач и за двата тима. Манчестър Сити със сигурност ще търсят победа днес, тъй като са на 7 точки от лидера Челси и загуба в днешния ден ще направи шансовете на гражданите за титлата илюзьорни.
Бирмингам се намира на 17то - точно над границата на изпадащите, което ще е допълнителна мотивация за момчетата на Алекс МакЛийш да се борят поне за точка в този мач.

18:00 Литекс - Локомотив (София)

Лидерът и шампион от последния сезон Литекс приема четвъртия в класирането Локомотив (София). Оранжевите се намират в невероятна форма като имат 6 поредни победи в шампионата и отново са фаворити за титлата. Въпреки петте си точки преднина пред Левски и деветте пред набиращия скорост ЦСКА, момчетата на Любослав Пенев трябва да спечелят този мач за да си гарантират зимуване на върха.
От своя страна Локомотив (София) се представя доста убедително през сезона, като момчетата на Димитър Васев имат 8 победи през сезона. Добре сработилите се Дерек Асамоа и Цветан Генков ще са основна заплаха пред вратата на ловчанлии.

19:30 Стоук Сити - Ливърпул

Стоук Сити, който има 4 загуби в последните си 5 мача приема Мърсисайдци, които са с 3 победи от 5 мача. За Ливърпул победата е задължителна, тъй като се намира на 9то място с 16 точки - толкова колкото имат още 4 отбора, а Нюкясъл е на 5то място с 17т. При победа тази вечер червените от Мърсисайд могат да направят значителен скок в класирането и да загърбят слабото начало на сезона, през което бяха дори в зоната на изпадащите. Стоук е на 16-то място на 2 точки от зоната на изпадащите и всяка спечелена точка е плюс в борбата за оцеляване.

21:45 Ювентус - Рома

В дербито на италианската серия "А" се срещат тимовете на петия - Ювентус и шестия - Рома. Разликата между първия - Милан и Рома е едва 5 точки, което значи че борбата за шампионската титла и за разпределение на местата в шампионска лига едва сега започва. За първите шест отбора всяка победа е задължителна, а над директен конкурен е двойно по-важна. За този мач няма какво да се коментира - едно от големите дербита на Италия, който има възможност нека го гледа.

23:00 Барселона - Виляреал

От дербито на Италия към дербито на Испания. В този мач се срещат втория и третия в Примера дивизион. Барселона е с 25 точки на 1 от лидера Реал Мадрид, а Виляреал е трети с 23т. Каталунци задължително трябва да победят защото след 2 кръга е Ел Класико и тогава ще имат възможност да задминат големия си конкурент от испанската столица. Словестната битка между двата колоса на световния футбол вече започна, но от Барселона не бива да забравят, че тази вечер имат тежко домакинство на коравия отбор на Виляреал. Без съмнение и двата тима ще се борят за победа, но това съвсем не значи, че няма да се насладим на техничен футбол от най-висока класа.
Този двубой е идеалния завършек на вълнуващата футболна събота.

No Response to "Мачовете в Събота"

Leave A Reply