сряда, 22 април 2009 г.

4:4 във вълшебна нощ на "Анфийлд"

Posted on 10:12 by Десислав Малинов

"Ливърпул" за втори път в разтояние на седмица влязаха в историята с още един феноменален мач. След като всички си мислеха, че нищо неможе да надмине мача срещу "Челси" , "Ливърпул" показаха, че няма невъзможни неща и направиха още един луд мач този път срещу Арсенал. След това невероятно шоу на "Анфийлд" червените излизат на първо място с равни точки с "Ман. Юнаитед" но и с два мача по-малко. Звезда на това съпер шоу се превърна руския нападател Андрей Аршавин, който вкара цели 4 гола.
В този невероятен мач, който едва ли някой искаше да свърши, емоциите започнаха с първия гол на Аршавин, който откри головата си сметка в 36-ата минута.
През второто полувреме "Ливърпул" обърнаха мача само за 10 мин. Първо 56-ата. минута Торес засече центриране на Каут, а след това и Юси Бенеюн повтори упражнението след кошмарна игра в защитата на "Топчиите".
Втория пълен обрат се случи след 70 минути игра, когато дойде времето на Аршавин.
67-ата мин. той отбеляза след като надигра Арбеола и прониза мощтно мрежата на Рейна. Само три минути по късно руснакът оформи своя хттрик след грешка на Аурелио, който вместо да изчисти бутна топката в краката на Аршавин.
73-ата мин. "Ливърпул" намериха сили и испанската перла на червените Фернандо Торес покза класата си и с брилянтна техника и прати топката в мрежата за 3-3.
Драмата започна! Домакините се хвърлиха в нападение търсейки победния гол, но Тио Уолкот не беше на това мнение. Той открадна топката и с феноменален сприн измина почти целия терен и изведе Аршавин сам срещу Пепе Рейна, руснакът беше безпогрешен и за пръв път в кариерата си вкара 4 гола в един мач.
Когато всичко изглеждаше изгубено и "Ливърпул" се отдалечаваха от титлата с всяка изминала минута, Юси Бенеюн изкочи в наказателното поле на "топчиите" сякаш от нищото и съхрани надеждите на "Ливърпул" за титлата.

No Response to "4:4 във вълшебна нощ на "Анфийлд""

Leave A Reply