неделя, 26 април 2009 г.

"Барса" се измъкна преди "Ел класико"

Posted on 11:00 by Десислав Малинов

Отбора на "Барселона" успя да измъкне 2:2 от "Вленсия" в заключителните минути на срещата. Точката за каталунците донесе френския нападател Тианри Анри, който вкара в 85-ата мин.
Мача започна много раздвижено и двата отбора показаха доста атрактивен и нападателен футбол. Въпреки атакуващия футбол, на терена липсваха опасните положения с изключение няколко отделни удъра на Меси и Вийя за "Валенсия".
24-ата минута обаче Иниеста нахлу в наказателното поле на Прилепите финтира защитата и вратаря и подаде към чакащия свободен Меси и той реализира 21-вия си гол в "Ла Лига".
29-ата минута дойде най-спорното положение в мача Вийя бе изведен в наказателното поле на "Барса" и явно бе повален на земята Пуйол, но съдията вместо да остъди дузпа остсъди несъщесвуваща засада.
Това положение сякаш вдъхнови прилепите те обърнаха мача с два бързи гола в края на полувремето. Първо Мадуро изравни след изпълнение на корнер. а секунди преди съдийския сигнал Пабло Ернандес проби през слисаната защита на "Барса" и изведе "Валенсия" напред в резултата.
Второто полувреме "Барса" излязаха по-амбицирани и атакуваха по-често, от своя страна "Валенсия се прибраха и разчитаха повече на контраатаки.Добри възможности се откриха пред Дани Алвеш от фаул, а минути по-късно двама играчи на барса не успяха да засекът остро центриране на Иниеста.
Отбора на "Валенсия се бранеше прекрасно и почти не оставяха възможност на гостите да стигнат до нещо по-интересно пред вратата им.
85-ата мин. обаче "Барса" вкараха сякаш от нищото. След центриране от фаул ратаря на "Валенсия" Сесар изби топката, а дебнещият Анри със доста странен прехвърлящ удър намери опразнената врата.
След тази точка "Барселона" соатаван на върха в Премиера с 82 точки, но днес тази преднина може да бъде стопена от "Реал" който се изправя срещу "Севиля".
Ако "Реал" се възползват от грешната съпка на "Барса" и победят в днешния мач това ще ги прати на едва 4 точки зад тях и с много добри позиции за титлата, като се има предвид че идната събота ще се играе мача който можеби ще реши титлата а именно "Ел Класико".

1 Response to ""Барса" се измъкна преди "Ел класико""

Leave A Reply