вторник, 28 април 2009 г.

F1? Какво става този сезон?

Posted on 14:47 by Десислав Малинов

В края на уикенда се състоя състезанието от формула 1 за голямата награда на Бахрейн.
Аз като един обикновен средостатистически мъж който харесва моторните спортове, изгледах това състезание и естествено си зададах въпроса който може би всеки фен на Ф1 се пита от началото на сезона: Какво подяволите става ?
Дебютиращия отбор на на БраунGP за тези четири старта има три победи в лицето на Джейсън Бътън, който е и основен фаворит за титлата при пилотите този сезон.Лично на мен този отбор много бързо ми стана симпатичен и със сигурност ще им стискам палци докрая на сезона.
Ще попитате защо?
Формула 1 е спорта в който се вливат милиони долари, за разработване на нови технологий, за реклама и обикновенно печели отбора с най-голям бюджет и най-много спонсори.
БраунGP са нещо различно, глътка свежест така да се каже, те са тима в Ф1 с най-малък бюджет, имат едва една седмица тестове на писта, те дори нямат пари за резервни части. Казано накратко преди началото на сезона те се очертаваха като аутсайдерите на сезона и едва ли някой вярваше, че те ще вземат дори точка.
И въпреки всички проблеми Рос Браун доказа, че един от генийте на моторните спортове като даде едно едничко нещо на отбора, даде скорост.Скорост, която въпреки големите бюджети и спонсори, другите отбори нямат.БраунGP може да са най-бедния тим но същевременно се оказаха и най-бързия.
Дали ще успеят да покажат, че скоростта е по-ценна от парите. Аз искренно се надявам в това.

No Response to "F1? Какво става този сезон?"

Leave A Reply