петък, 12 април 2013 г.

Нови лица?

Posted on 19:19 by Стоян Стойчев Вълчев

 Днес официално се даде старта на предизборната кампания. С други думи цирка започна. Този път обаче има нещо различно, нещо ново. Появиха се няколко партии от "протестиращи", които ни призовават да гласуваме за тях. Те са като нас - недоволни от управлението и с желание за промяна. Били честни и с висок морал, а думата корупция не фигурирала в речника им. 
Седя и си мисля, колко добри и мили са тези хора. Искат да коват закони, да влизат в комисии и да ни насочат в "правия път", ей така защото са добри души. Колко са компетентни в държавните дела, какво образование имат за да решават тежките проблеми пред които сме поставени, какво разбират от политика... тези теми не се засягат. Така като погледна - това са най-важните теми. 
Не искам да ви призовавам да гласувате за никой - вие ще си изберете кой е правилният човек който да ви представлява, но си мисля дали в тази ситуация не ни е нужно да вкараме опитни лица, които са врели и кипели в битките. Все искаме нови, все търсим различни... от както се помня от Симеон до Бойко все новото търсим и все едно слушаме "учим се в движение, правим грешки, но извличаме поуки и продължаваме". Е да де, ама това движение нещо ми убягва, ако го има изобщо май е назад, а не напред. За какво са ни тези нови, гладни хора с уж висок морал? Стига ни едно - сериозен и силен контрол и максимална прозрачност. Мисля си че ако в парламента и министерствата влязат опитни хора, знаещи що е парламентаризъм и как трябва да се работи и настояваме за истинска прозрачност във всички сфери на политическия живот - е тогава може и да се случи нещо хубаво. Съгласете се, че новите искат да се докопат до софрата - дори да са с висок морал има си начини да ги вербуват. Ако не с пари - със заплахи за живота и здравето, както на тях така и на семействата им. Днес 12. 04. 2013 г. месец преди парламентарните избори си мисля, че пътя е да вкараме опитни хора, врели и кипели в тежки политически ситуации за страната и да поискаме да ни се отчитат за работата си - всяка седмица. Помислете за този вариант.

No Response to "Нови лица?"

Leave A Reply