четвъртък, 30 май 2013 г.

Шокът наречен национален отбор

Posted on 18:32 by Стоян Стойчев Вълчев

 Какво се случва с националният ни отбор по футбол? За последната година бихме Холандия, направихме равни с Италия, Чехия и два пъти с Дания. Сега пък бием Япония, която както всички които се интересуват от футбол знаят, са сред най-добрите азиатски отбори. Нещо повече, отборът от страната на Изгряващото слънце са номер 23 в ранглистата на ФИФА и в края на юни ще участват в купата на конфедерациите.
Освен престижните резултати, футболистите ни практикуват грамотен и нападателен футбол. Това не е било! Поне аз нямам спомен. Дори когато се класирахме за Евро 2004 не играехме толкова добре. 
И ето че се изправям пред сериозен проблем - не знам какво да очаквам от собствения си национален отбор по футбол. Нямам представа, какви чудеса върши Любо Пенев, но на практика без футболисти направи отбор, който си съперничи, ако не с най-големите то с отборите между 10 и 30 място в ранглистата на ФИФА. А играчите ни не просто не са звезди - те са неизвестни. Най-добрия ни футболист е резерва във Фулъм и не е ясно къде ще играя на есен. Капитанът ни играе в средняка (макар и класирал се за Лига Европа) Кубан. Ние нямаме футболист играещ в Италия, Германия или Испания, а си бихме Холандия в контрола, взехме тока на Дания и можем да се похвалим, че "изтървахме" Италия.
Наистина съм шокиран и не знам какво да мисля. Надявам се само Любо Пенев да продължава в същия дух. Тези над него, ако не да му помагат, то поне да не му пречат и на всеки домакински мач "Васил Левски" да е с пълен капацитет, защото тези анонимници за световния футбол го заслужават. Сега вече мога да кажа, че националният ми отбор е от лъвове, а алфа мъжкарят седи на резервната скамейка. Жив и здрав да си Любо и само напред!

No Response to "Шокът наречен национален отбор"

Leave A Reply